Logotyp

Samset

Sagogatan 26

Alla bilder
Naturnära

Sund träkloss med klass

Det här är kvalitet i alla aspekter. Estetisk, ekologiskt och energimässigt. Ett enkelt formspråk, just därför så elegant. Fönstersättningen låter ljuset hitta nya infallsvinklar under hela dagen. Inget rum det andra likt. Materialvalen imponerar också: enstavs trägolv, massiva innerdörrar och innerväggar med stående plank bakom gipset. Den solida känslan innebär också konkret låga driftskostnader. Ett konsekvent bygge in i minsta vrå.

Fasaden är en kärleksförklaring med träsmak. Liggande granpanel som först behandlats med järnvitriol innan den spikades upp med jämna rader rostfri spik. Fem års väder och vind har fått fria tyglar att fortsätta på mästerverket. Korta takutsprång gör att panelen har åldrats jämt. Fördelen med en öppen träyta är att den torkar ut snabbt och beständigheten ökar ju mer väderbiten den blir. Och så blir den bara vackrare med åren. Underhållet minimalt.

Snabbfakta 2-58

Otroligt hög kvalité rakt igenom där stor vikt lagts vid snygga och hållbara lösningar. Ekologiskt tänk i en smart mix med energisnål teknik.

Adress Sagogatan 26
Område Samset
Fast.beteckning Orkestern 4
Bostadstyp 1-familjs friliggande villa
Upplåteleseform Friköpt
Antal rum 7 rum och kök
Bo & biarea 206 + 68 kvm
Tomtarea 807 kvm
Byggår 2016
Pris 8 350 000 kr / bud

Vill du veta mer?

Vill du veta mer?

Johan Marklund Ansvarig mäklare 0723-132000 johan@vastanhem.se Mer om Johan

Vill du veta mer om bostaden?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar jag dig.

Bostadsbeskrivning

Huset

Byggt i två plan på gjuten platta. Golvvärme över samtliga 275 kvadrat inklusive garaget. Stomme, bjälklag och fasad i trä. Även innerväggarna i trä, med gips ytterst. Vackra, djupa fönstersmygar med marmorbänkar. De tjocka väggarna är fyllda med ekologisk isolering av cellulosa. Två stora skjutglaspartier öppnar brett i två väderstreck. Trappan med eksteg är centralt placerad i huset för naturligt flöde mellan våningsplanen. Hallen med välkomnande proportioner - brett glasparti och stora keramiska plattor som mäter hela 80x80 cm. Enhetligt trägolv i resten av huset.

Huvudentrén

En entré med pondus. Brett glasparti vid sidan av dörren och stor volym innanför dörren. De stora 80x80-plattorna på golvet förstärker den känslan. Hallen känns som en egen modul även om du ser in både till vardagsrum och kök. Du anar att ljuset kommer tillta ytterligare i styrka bara du har fått av dig skorna. Rätt volym även på skjutdörrsgarderoben, kommer du märka när du ska tämja barnens skor och jackor.

Citat 1

"Vi började skissa på ett rutat papper och ritade faktiskt huset själva, men tog hjälp av arkitekt för att få ihop detaljerna."

"Vi började skissa på ett rutat papper och ritade faktiskt huset själva, men tog hjälp av arkitekt för att få ihop detaljerna."

Citat 1

Köket och matplatsen

Stor saftig köksö som både delar av och bjuder in, till samvaro med vänner och till gemensamma stordåd bland grytor, pannor och bunkar. Köksfläkten jämnad med taket vilket gör att du inte har något som stänger vare sig utsikten eller känslan av att vara i hela rummet på en gång. Till det mer praktiska hör betonglaminatet och den ymniga förvaringen i alla lådor därunder. Fönsterbord mot gatan.

De sociala ytorna

Här är de sociala ytorna lika stora inne som ute. När du öppnar båda glaspartierna har du ett enormt vackert vardagsrum som avgränsas av glesa staket och lövskogens gröna gardin.
Inne har du hela golvet klätt med enhetlig ekparkett som går igen i hela huset utom i våtrum, hall och garage. Golvvärmen behagligt skön. Högtalare diskret dolda i taket, men kan bli nog så högljudda vid festligare tillfällen.

Citat 2

"Huset ger en väldigt tyst och rejäl känsla tack vare både riktiga träväggar och solida trädörrar inne."

"Huset ger en väldigt tyst och rejäl känsla tack vare både riktiga träväggar och solida trädörrar inne."

Citat 2

Sovrummet på entréplan

Ett stort sovrum som nuvarande ägare haft som lekrum. Men när barnen hux flux är tonåringar, vill ni vuxna kanske flytta ner och låta övervåningen bli en autonom hormonzon med egna regler. Fin fönstersättning även här och ljus marmor i fönstren. Här har du lövskogen direkt utanför fönstret.

Badrummet på andra plan

Här har du ett ljusare tonfall och de stora keramiska plattorna ser ut som ljus marmor men har såklart klinkerns alla fördelar. Precis som badrummet nere är det strikt och stramt komponerat med samma platta även på väggarna. Solid känsla, som om det vore hugget i ur ett enda stenblock. En minimalismens seger över tiden. Evigt elegant. Tvättnedkast till tvättstugan rakt under.

Citat 3

"Tvättnedkastet i stora badrummet en trappa upp går rakt ner i tvättstugan, så himla praktiskt om du frågar oss."

"Tvättnedkastet i stora badrummet en trappa upp går rakt ner i tvättstugan, så himla praktiskt om du frågar oss."

Citat 3

Duschrummet

Stiligt, sobert, rejält. Inga utsvävningar inga chansningar. Helt enkelt, råsnyggt. Det här lever du med länge utan att tröttna. Klinkern är, för att befästa enhetligheten, samma som i hallen, både till storlek och färgton. Stor duschplats, badkar finns en trappa upp.

Allrummet på andra plan

Jodå, du kan gömma undan tv:n en trappa upp och götta ner dig i soffan med familjen och mumsa chips bäst du vill. Eller så samlar du ett helt kuddhav direkt på golvet så blir det soft på alla sätt och vis, och så får du ett kul kojbyggarhörn dessutom. Alla sladdar som kan behövas till tv:n är diskret framdragna i väggen. Kvällssolen gör vacker entré också här. Två fönster även här, ett fast, ett öppningsbart.

Citat 4

"Både panelen på huset och lövskogen på baksidan av trädgården varierar i färg med väderlek och årstid."

"Både panelen på huset och lövskogen på baksidan av trädgården varierar i färg med väderlek och årstid."

Citat 4

Sovrummen på andra plan

Fyra fina sovrum hittar du uppe. Tack vare fönstersättningen får samtliga rum helt olika karaktär. Stora sovrummet har som ett skyltfönster mot baksidan. Glaset går ända ner till golvet för att du inte ska missa något av grönska och fågelliv. Det mindre fönstret går att öppna så att du kan höra vårsången också. Övriga tre rum får var sitt hörn av övervåningen med fönster i två väderstreck även där. Egna klädkammare till samtliga sovrum.

Groventrén och tvättstugan

Här har du mycket av husets teknik samlad, inte bara tvättmaskin och tumlare. FTX-ventilationen är en viktig del i husets låga energiförbrukning genom att värmeväxla den varma avluften från badrummen, köket och tvättstugan. Det finns ledningar dragna som gör det platta taket redo för solpaneler. Tvättnedkastet direkt från ovanvåningen är väl både old school och modernt. Passage ut till garaget.

Citat 5

"Vi har låtit installera belysning som tänds automatiskt i skymningen och belyser de stora lövträden i naturområdet på baksidan, det är väldigt vackert."

"Vi har låtit installera belysning som tänds automatiskt i skymningen och belyser de stora lövträden i naturområdet på baksidan, det är väldigt vackert."

Citat 5

Dubbelgaraget

Stor port och plats för två bilar utan problem, men livet kan vara lite svårt att förutse när det gäller cyklar, krattor, skidor, golfklubbor, skateboards, grillar eller något helt annat. Här har du hur som helst plats för lite både och. Laddare för elbilen finns redan på plats. Golvvärme även här inne och bakom bilplatserna öppnar ett stort välorganiserat förråd upp sig. Noll ursäkter för att låta saker stå och drälla på golvet.

Trädgården och altanen

Trädäcket mäter hela 100 kvadrat totalt och svänger runt hörnet till baksidan och fortsätter där. Solen riktar in sig redan tidigt på sommarmorgonen, sen lever du med solen runt huset. Loungegruppen står under pergolan för lite strimmad skuggning på eftermiddagen. Staketet jobbar med samma modus, fast skyddar mot insyn. På baksida är det bara hackspetten som tittar in. Framsidan går i japansk minimalism och blir en lätt match att hålla ogräsfri.

Planritning

Mäklaren informerar

Nuvarande ägare köpte tomten 2016 och lät under 2017 uppföra huset med hjälp av snickare och behöriga fackmän.

Huset är byggt i regi av XN-Villan, ett företag som har stort fokus på lågenergihus med miljövänligt och sunt klimatskal. För mer information om olika hem som denna firma hjälpt till att bygga, besök gärna www.xnvillan.se/inspiration/hus-vi-byggt

När huset och trädgården ritades lades stor vikt vid att skapa ett hem och en utemiljö som skulle kräva så lite tid som möjligt för underhåll och fixande, det mesta utomhus är designat och skapat för att "sköta sig själv" och för att minimera tiden när man behöver rensa rabatter och krypa omkring på alla fyra i trädgården.

I båda boendeplanen ligger vattenburen golvvärme ansluten till husets bergvärmepump från IVT. Även dubbelgaraget och den stora förrådsdelen bakom garaget har vattenburen golvvärme och hålls uppvärmt året om.

Bergvärmepumpen är en kraftfull IVT Greenline HE C6 med 12 kW effekt. Utöver pumpens egna varmvattenberedare så finns en extra varmvattenberedare om 100 liter från BOSCH kopplad till systemet, detta för att man ska kunna fylla badkaret och duscha samtidigt utan att varmvattnet ska ta slut. Bergvärmepumpen är servad årligen, senast under 2022.

Borrhålet för bergvärme är anslutet till FTX-ventilationen så att man under varma dagar kan använda frikyla för att sänka inomhustemperaturen, ett slags "gratis AC" som inte är så dumt under årets varma månader.

Köket kommer från Ballingslöv och samtliga vitvaror från Siemens, förutom köksfläkten som kommer från Fjäråskupan. Fläkten är integrerad i innertaket och motorn till denna sitter uppe på yttertaket vilket gör hela installationen både effektiv och väldigt tystgående.

Trädäcket är behandlad med SiOO:X vilket gör att trät grånar och åldras på ett fint sätt och samtidigt blir väldigt lent att gå på. Spaljeérna runt altanen är tillverkade av metall och pulverlackade i en mörk ton för att minimera underhåll.

Huset är anslutet till öppen fiber via Jönköping Energi, så kallat Wetternet. För mer information om olika TV-lösningar och bredbandsleverantörer, besök gärna www.wetternet.se/anslut

Larm från Verisure är inkopplat, detta paket innehåller både kameror, skalskydd, rökdetektorer och en koppling till de elektroniska lås från Yale Doorman som sitter på både huvudentrén och groventrén.

All belysning både invändigt och utvändigt har en ljusdesigner varit involverad i och armaturer etc är levererade av Hide A Lite i Bankeryd. I slänten bakom huset har belysning monterats som kvällstid belyser de stora lövträden vilket är väldigt effektfullt.

Under byggnationen förbereddes huset för solceller på så sätt att kablar är dragna från taket ner till garaget. Den platta takkonstruktionen är som gjord för att sätta solceller på då detta inte skulle påverka husets utseende från gatan.

Huset är befriat från fastighetsskatt fram till år 2031, en besparing på cirka 9.000 kr/år jämfört med äldre hus.

Vid försäljningen medföljer om köparen så önskar följande: Elbilsladdare, app-styrd robotgräsklippare från Gardena, fast garderobsinredning, larmutrustning från Verisure, trådlös router och två accesspunkter för Wi-fi, inredning i garaget, rullgardiner, gardinskenor med gardiner och lekställningen i trädgården på baksidan. Medföljer inte gör lös garderobsinredning.

Bilder

Planritning

Samset

Samset är ett relativt nytt bostadsområde som vuxit upp i lagom intervaller de senaste 10 åren. Området kryper nu allt närmare den övre delen av Mariebo, med genomfart från det hållet. Du befinner dig också lockande nära skog och natur.

Från Samset är det bara att gå, springa och cykla rätt ut på små vägar och stigar. Exempelvis Hallbyleden passerar nästgårds och slår följe med Dunkehallaån både upp- och nerströms om du vill hitta ett naturnära äventyr som alla i familjen tycker är kul. Vattenfallen på väg ner mot Vättern är särdeles dramatiska när snön släpper greppet om skogar och mossar ovanför. Gå ner till Kortebo och ta bussen hem kan var nog så stor utflykt.
Vill du bevaka fler bostäder som denna?