Logotyp

Östra Storgatan 122C

Alla bilder

Längtan söder ut

Livet är fyllt av förväntningar, och någonstans måste det börja. Det här är ett fint startblock, ett ljust avstamp mot något nytt. Kanske är det första egna lägenheten, och då får du ett fint första boende. Ett vågskvalp från Vätterstranden, tio minuters promenad till centrum och naturreservaten runt antingen Rocksjön eller sandbankarna på kort väglängd bort. Lägenheten är delvis renoverad på senare tid, med magiska plankgolv som fått helt ny blondare look efter finslipning och vitt oljebad. Köket uppfräschat med ny lack på luckorna och förnyade bänkskivor. Vill du expandera ditt svängrum ytterligare skulle det gå att öppna väggen mellan kök och vardagsrum mer eller mindre. Då kan ljuset från söder sprida sig ännu längre.

Adress Östra Storgatan 122C
Område Liljeholmen
Upplåteleseform Bostadsrätt
Boarea 45 kvm
Antal rum 1 rum och kök
Byggår 1939
Månadsavgift 2 417 kr/mån
Avgift inkluderar Värme, vatten och tv
Våning Våning 3 av 3. Hiss finns ej.
Slutpris 1 750 000 kr
Snabbfakta

Vill du veta mer?

Simon Staflund Ansvarig mäklare 0735-067000 simon@vastanhem.se Mer om Simon
Sofia Forsanker
Sofia Forsanker Extra kontaktperson 036-3336080
sofia.f@vastanhem.se Mer om Sofia

Ny ägare

Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning.
Söker du liknande bostäder så är du varmt välkommen att kontakta mig.

Vänligen, Simon Staflund

Entré

Häng med in, här svänger hallen av åt höger och fortsätter bort mot vardagsrummet. Från oss på Västanhem får golvet snabbt all uppmärksamhet. Gammalt plankgolv i helt ny skepnad. Efter varsam slipning och en mild strykning av vit hårdvaxolja kan du räkna med perfekt barfota-känsla från första steget genom hela lägenheten. Pargarderob i kortänden.
"Hörnfönstret är en tidsmarkör som berättar att den gamla tidens klassiska spröjsar ligger ljusår bort i tiden."

Vardagsrum

Härlig salongs-volym och du får med råge plats med både bred säng och enhörnig soffa om du vill. Ju mer minimalistiskt du möblerar, desto mer kommer du kunna njuta av golvet. Både du och dina krukväxter kommer njuta året runt av det stora söder-österfönstret i hörnet. Fönster och den stocktjocka fönsterbrädan är fint nymålade i samband med försäljningen.
"Golvet också bländande vackert, men det kommer inte störa nattsömnen, tvärt om. Mer harmoniskt sovrum får du leta efter."

Kök

Köket delvis renoverat i samband med försäljningen. Luckor och lådor med ny lack, kaklet klassiskt 15x15 cm som alltid är rätt i stil och åldersklass. Några bitar ny bänkskiva i laminat har hittat in. Extra plus till den lilla avlastningsbänken med de grunda skåpen. Fönstret mot öster så räkna med morgonsol över hustaken. En möjlig expansion som vi klurade lite på, vore att öppna väggen in till vardagsrummet och skapa en fin rundgång.
"Lutar du dig ut genom fönstret kan du se hur Vättern mår för dagen, och om det är läge att stanna inne eller fälla ut solstolen."

Badrum

Här har du ett badrum som har kvar det mesta kvar från en tidigare renovering. Även här 15x15 kakel vilket alltid är rätt. På golvet vårtumsmatta som också hållit sig fräsch och duger gott några år till om du inte vill släppa loss renoveringsivern. Handfat och vattenklosett splirrans nya.

Gemensam balkong

Nja, du har ingen egen balkong men väl en på mellanvåningen som du delar med dina grannar i samma trappuppgång. Fördelen är att den har full exponering mot väster i eftermiddag- och kvällssolen. Så vill du ha en varm vägg att luta dig mot och samtidigt sitta och titta på hur Vättern mår för dagen så är detta en utmärkt plats.

Huset

I huset finns 22 lägenheter med tillhörande förråd både på vinden och i källaren. Tvättstugan uppdaterad med nya tvättmaskiner bara det senaste året. Fasaden är omputsad och tilläggsisolerad på västra långsidan och entrésidan; resten av huset ommålat. Gamla ekportarna i glänsande skick med ny fernissa. Taket lades om så sent som 2010-11. Uppvärmning sker via kommunens fjärrvärmenät och ny fjärrvärmeanläggning installerades så sent som 2019.
"En ny förening i ett gammalt fint hus, så det finns mycket du kan vara med och påverka när det gäller trivsel och skötsel."

Vätterstranden

Vättern är en sjö med humör som alltid växlar. Vrång och vresig ibland, och silkeslen som en persika några stunder senare. Få sjöar bjuder på så fina solnedgångar, där moln och höjderna runt stan alltid blir en sprakande målarlåda. Här har du alltihop bara hundra meter från lägenheten, året runt. En promenad fram och tillbaka till Rosenlunds sandbankar räcker som humörinjektion.
"Vill du kolla badtemperaturen är det inte mer hundra meter ner till stranden och sanden som längtar in mellan tårna."

Omgivning

Vill du komma upp ännu högre över sjön har du bara några hundra meter upp till Rosenlundsbankarna. Ett av Jönköpings två stadsnära naturreservat, som snabbt kopplar bort stadens puls och sorl. Detsamma gäller även rundan på spängerna runt Rocksjön. Helt klart kommer Liljeholmsparken, strandpromenaden och cykelvägarna bli dina livsnerver, både mentalt och konditionsmässigt.

Mäklaren informerar

 • Nedan följer en kortare sammanfattning av förbättringar och renoveringar som är utförda och information som kan vara bra att ha med sig vid ett köp.
 • Köket har delvis renoverats under 2019 med uppdaterade handtag till läderknoppar och en ny bänkskiva. Det är utrustat med kombinerad kyl och frys, spis med ugn samt spisfläkt.
 • På den gemensamma balkongen en halvtrappa ner njuter man av solen från efter lunch till kvällen.
 • Väggar är målade i harmoniska kulörer. De befintliga plankgolven är framtagna, nyslipade och efterbehandlade, lika så parkettgolvet i sovrummet. Allt är genomgånget och utfört av hantverkare.
 • Till lägenheten hör såväl ett större vindsförråd som ett mindre källarförråd. I källaren finns cykelförråd samt tvättstuga med nya tvättmaskiner installerade det senaste året.
 • Föreningen har åtta nyasfalterade parkeringsplatser på husets entrésida. Kostnaden för en parkeringsplats är 500 kronor per månad och de tilldelas enligt ett separat kösystem. I området finns gott om parkeringsmöjligheter i den direkta närheten till bostaden och som boende här har man rätt till boendeparkering i området Liljeholmen via Jönköpings kommun.
 • Föreningens samtliga lägenheter är ansluta till Com Hem som levererar ett grundutbud av tv-kanaler till föreningens alla lägenheter. För er som även önskar bredband och ip-telefoni kan denna leverantör även leverera detta. För mer info om vilka paketlösningar som finns, besök gärna www.comhem.se. Det finns även indraget "öppen" fiber från Telia, mer information om valmöjligheterna detta erbjuder hittar du via www.bredbandswebben.se.

Fakta & dokument

 • Bostadsinformation

  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Adress
  Östra Storgatan 122C
  Postadress
  55452 Jönköping
  Område
  Liljeholmen
  Kommun
  Jönköping
  Lgh.nr
  21
  Boarea
  45 m² (föreningens information)
  Våning
  Våning 3 av 3. Hiss finns ej.
  Antal rum
  1 rum och kök
  Månadsavgift
  2 417 kr/mån inklusive Värme, vatten och tv
  Slutpris
  1 750 000 kr
 • Byggnadsinformation

  Byggnadstyp
  Flerbostadshus
  Byggnadsår
  1939
  Fönster
  2-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  Självdrag
  Våningsplan
  3 av 3. Hiss finns ej.

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2010-09-13)
  Prestanda
  175 kWh/m2/år
 • Föreningsinformation

  Namn
  Brf Jönköping Fogen 3
  Org.form
  Bostadsrätt
  Org.nummer
  769637-5901
  Äkta/oäkta förening?
  Äkta
  Tillåts juridisk person?
  Nej
  Om föreningen
  Bostadsrättsföreningen Fogen 3 i Jönköping är en familjär mindre förening, bestående av ett flerbostadshus innehållande 22 lägenheter samt två lokaler i hyresrättsform som bidrar med goda hyresintäkter till föreningen.

  Föreningen äger fastigheten Fogen 3 som bebyggdes 1939. I källaren finns gemensamma ytor såsom förråd, cykelförråd och tvättstuga med torkrum, två tvättmaskiner och en torktumlare. I tvättstugan kan medlemmarna boka tid enligt separat bokningssystem.

  Brf Fogen 3 har avtal med SBC gällande ekonomisk förvaltning. Vid föreningens uppstart hösten 2019 har föreningen 12.792.150 kronor i banklån, vilket ger en belåningsgrad om 9.015 kronor per kvadratmeter. Fastighetens taxeringsvärde uppgår till 19.280.000 kronor. För att täcka fastighetens underhållsbehov sätter föreningen av 2.475.000 kronor till fond för yttre underhåll. Dessutom görs en årlig avsättning till yttre underhållsfond, för närvarande 42.570 kronor per år.

  Fastigheten och huset är trevligt beläget med närheten till Vätterstranden och fina grönområden. Föreningens trädgård kan fritt användas av föreningens medlemmar. Den tekniska förvaltningen sköts av Fastighetspartner som ansvarar för trappstädning, gräsklippning och snöskottning. Bland renoveringar på fastigheten märks att husets tak är omlagt 2010-2011 och fasad samt balkongerna har renoverats så sent som 2019. Under 2019 har även ny fjärrvärmeanläggning installerats.

  På såväl vindsplanet som i källarplanet finns förråd som hör till lägenheterna. I källaren finns även cykelförråd och tvättstuga med utbytta tvättmaskiner under 2019. Föreningen förfogar även över åtta nyasfalterade parkeringsplatser på entrésidan. Kostnaden för en parkeringsplats är 500 kronor per månad och de tilldelas enligt ett separat kösystem.

  Föreningens samtliga lägenheter är ansluta till Com Hem som levererar ett grundutbud av tv-kanaler till föreningens alla lägenheter. För er som även önskar bredband och ip-telefoni kan denna leverantör även leverera detta. För mer info om vilka paketlösningar som finns, besök gärna www.comhem.se. Det finns även indraget "öppen" fiber från Telia, mer information om valmöjligheterna detta erbjuder hittar du via www.bredbandswebben.se.
 • Ekonomi

  Slutpris
  1 750 000 kr
  Månadsavgift
  2 417 kr/mån inklusive Värme, vatten och tv
  Andel i föreningen
  3.557%
  Pantsatt
  Nej

  Driftskostnader

  Antal personer i hushållet
  1 st
  Uppskattad kostnad för hushållsel uppgår till cirka 200 kronor per månad och för försäkring till cirka 100 kronor per månad.
 • Energideklaration Stadgar Årsredovisning 2019