Logotyp

Almas gata 10

Alla bilder

Söderläge på mammas gata

Klokt, snyggt och tryggt. Samset har vuxit med fler slingriga gator, där husen radar upp sig i varierat tempo. Några hus med puts, andra med trä, och just dessa med tegel. Ett ovanligt vackert tegel dessutom, med fint liv i varje sten. Lugna kvarter där bilarna går på tomgång och barnen kan vara desto mer livliga och springa in och ut till kompisarna. Snart är de stora nog för egna upptäcktsfärder till områdets lekplatser. Samset är också väldigt nära riktiga landet med kor och hästar inom hörhåll.

Detta är ett helt fristående hus, men med enäggslika grannar längs med Almas gata, som såklart är döpt efter Emil i Lönnebergas mamma. Framsidan nästan i rakt söderläge. Den kloka delen av planeringen innebär stor hall, stor skjutdörrsgarderob och en tydlig uppdelning av ditt privata livsrum uppe och det sociala navet nere. Den snygga sidan visar upp sig i form av spännande fönstersättning, vackert snedtak både uppe och nere och sen en trappsfär som gör att du får en härlig rymdpromenad varje gång du äntrar trappan.

- - - - - - - - - -

Vi på Västanhem arbetar aktivt med att anpassa våra visningar efter rådande läge. Om du önskar att boka en enskild visning av den här bostaden är du välkommen att ta kontakt med mig så hittar vi ett säkert sätt för oss att mötas. // Simon Staflund, ansvarig mäklare.

Adress Almas gata 10
Område Samset
Fast.beteckning Revisorn 8
Bostadstyp 1-familjs friliggande villa
Upplåteleseform Friköpt
Antal rum 5 rum och kök
Boarea 136 kvm
Tomtarea 383 kvm
Byggår 2019
Pris 4 900 000 kr / bud
Snabbfakta

Vill du veta mer?

Simon Staflund Ansvarig mäklare 0735-067000 simon@vastanhem.se Mer om Simon
Sofia Forsanker
Sofia Forsanker Extra kontaktperson 036-3336080
sofia.f@vastanhem.se Mer om Sofia

Det är 2 dagar kvar till visning.

28 Februari
Kontakta mäklaren för bokning. Varmt välkomna!
1 Mars kl 16:00 - 17:00
Kontakta mäklaren för bokning. Varmt välkomna!
"Det bor så klart väldigt mycket barn i området, och våra barn har haft väldigt kul med sin kompisar runt omkring."

Almas gata

Precis som namnet på gatan vittnar om så är detta ett optimalt område för familjer av alla de slag. Här springer barnen själva till kompisarna i grannhusen. Alldeles nära ligger både förskolor och en grundskola, och 300 meter bort går Hallbyleden förbi. Och tio minuter på cykel till Jönköping city; ett tips är då att ta genvägen genom Stadsparken. Här lever man med andra ord ett bekvämt liv vare sig man är stor eller liten, gillar naturen eller vill komma snabbt in till stan. Välkommen till Samset!

Entrén

Här har arkitekten tagit till rejält för att barnfamiljen ska ha svängrum för både barnvagnar och tusen par skor. Skjutdörrsgarderoben med hela fyra sektioner, så inga ursäkter till att hålla hallen pedantfri från drällande prylar.
Den öppna planlösningen blir även den sociala planlösningen.

Sociala ytorna

I köket har luckorna vackra mässingsbeslag som nästan gör det lite högtidligt att öppna luckor och lådor. Induktionshällen uppdaterad, och ugnarna i bra arbetshöjd, med lagstadgad utdragshylla. Matbordet kan vara av ganska stor modell och med både en och två iläggsskivor. Här finns plats. Ingen direkt gräns mellan matplats och vardagsrum, men takhöjden öppnar sig vackert i vardagsrummet och lite extra högt just runt trappan.
Köket kommer från välkända HTH.
"Tillsammans med grannarna har vi satt upp staket på baksidan så att de små barnen kan springa helt fritt."

Badrummet på entréplan

Ditt stora badrum som också blir din tvättstuga. Inga problem med delade funktioner. Tvärt om kanske. Bara att lägga smutstvätten i rätt korg innan duschen, och ta på nya tyg efter. Även här en klinker som är väldigt lik naturlig sten, och fina mässingsbeslag på skåp och lådor, precis som i köket. Som du ser har du både tumlare och torkskåp till förfogande.
Badrummet är även utrustat med torkskåp.
"Vi har byggt till ett litet förråd i carporten för att kunna låsa in cyklar och en del annat som vi är lite mer rädda om."

Gästrummet

Det enda sovrummet på entréplan, vilket öppnar för alternativa användningar. Här ser du också första varianten på lite mer spännande fönstersättning som ger ljus in i olika höjd och vinkel.
Takhöjden skapar en härlig rymd.

Master bedroom

Alla sovrum i huset är hörnrum vilket utnyttjats för att skapa en fin fönstersättning med ljus från två håll. Olika men ändå lika i alla sovrummen. Detta rum är det största, därför har dubbelsängen parkerat här. Ett långt högt placerat fönster över huvudgärden, plus två till på västerväggen; dagsljuset får göra en väldigt spännande entré i huset tack vare snedtaket. Och ekparketten fortsätter sin rundtur i huset även här.
"Jag tror det finns hela fem lekplatser inom nära håll, så man behöver inte gå till skogen för att få lite äventyr när barnen är små."

Badrummet på övre plan

Samma fina klinker som nere, men lite fjäskigare och flärdigare tvättmöjlighet. Badkaret väldigt grafiskt snyggt som du ser på bilderna. Inga problem att duscha heller, även om det skvätter lite på golvet.
"Två förskolor ligger på mycket bekvämt gångavstånd från huset, sen finns det fler borta på Hisingstorp och Dalvik."

Barnrummen

Alla tre sovrum hittar vi här uppe och de två barnrummen är ungefär lika stora. Båda med snedtak som gör att en annorlunda och upprymd känsla infinner sig direkt. Hörnen fint utnyttjade för fönster i två riktningar. Båda rummen med fönstren mot söder och gatan, så det är lätt att glömma läxan och lätt att längta ut till kompisarna som tydligen redan är klara med matten och uppsatsen. Skjutdörrsgarderober i båda rummen, så det är väl sörjt med förvaringen.
"På sidan av huset har vi en lång gräsmatta som vi kallar för fotbollsplanen, perfekt att leka på, inte bara spela boll."

Huset och trädgården

En spännande huskropp med många detaljerade vinklar och vrår, både på in- och utsidan. Vardagsrummet som har fasad av liggande panel, är som ett eget litet hus som skjutits in i den större huskroppen, detta öppnar för spännande takhöjd både uppe och nere. Du kan gå fritt runt huset på bägge sidor, och på västra sidan har du en platt gräsremsa som ägarna använder flitigt för bollspel och annan hopp och lek. Huset är faktiskt så nytt att garantitiden går ut först om ett år.
"Vi har haft tanke på att bygga en uteplats även på framsidan för att kunna njuta av solen på förmiddagen, men det överlåter vi till nästa ägare."

Uteplatsen

Husets två huskroppar bildar som en skyddande vinkel där du har lång vägg mot öster och förmiddagssolen. Framåt kvällen hittar solen tillbaka mellan husen från framsidan. Här finns plats för både större krukväxter och solstolar på rad. I dagsläget har du marken belagd med betongsten över en rätt så stor yta. Några av dina grannar har satsat på ett inglasat uterum i vinkeln och har ändå plats över ute i det fria. Kanske något att fundera på även för dig.

Mäklaren informerar

 • Huset har bara haft en ägare och inflyttning skedde januari 2020. Nedan följer en kortfattad information som kan vara bra att ha med sig vid ett köp.
 • Huset har fortfarande cirka ett år kvar på sin garantitid.
 • Köket som kommer från Marbodal monterades in i samband med husets färdigställande år 2019. Här finns följande maskinell utrustning: induktionshäll, spisfläkt, inbyggnadsugn, mikrovågsugn, diskmaskin, kyl och frys. Samtliga vitvaror, med undantag från spisfläkten (Franke) kommer från Cylinda. Induktionshällen installerades 2020 och övriga vitvaror 2019.
 • Såväl tvättmaskinen som torktumlaren, vilka är placerade i badrummet på entréplanet är av märket Cylinda och installerades 2019. Här finns även torkskåp av märket Cylinda.
 • En solig sommardag hittar du alltid sol någonstans på tomten. Från uteplatsen på husets baksida är det sol på plattorna hela dagen under sommartid. Mer sol på morgonen och förmiddagen för att sedan komma tillbaka på kvällen. På framsidan av huset är det sol från cirka klockan 12-22 under högsommaren.
 • Fastigheten är ansluten till Telias öppna fibernät.
 • Huset är utrustat med jordfelsbrytare.
 • När nuvarande ägare flyttar lämnar de kvar gardinstången i vardagsrummet rullgardiner i alla sovrum och hatthyllan i förrådet. Däremot tar de med sig hatthyllan i entrén och garderoberna i sovrummet på entréplan. De tar även med sig däckstället i förrådet samt "pull up bar" i carporten.

Fakta & dokument

 • Bostadsinformation

  Upplåtelseform
  Friköpt
  Fast.beteckning
  Revisorn 8
  Adress
  Almas gata 10
  Postadress
  55449 Jönköping
  Område
  Samset
  Kommun
  Jönköping
  Boarea
  136 m² (taxeringsinformation)
  Antal rum
  5 rum och kök, varav 4 sovrum
  Tomtarea
  383 m²
  Tomttyp
  Trädgårdstomt
  Pris
  4 900 000 kr / bud
  Tillträdesdatum
  Enligt överenskommelse
 • Byggnadsinformation

  Byggnadstyp
  2-plansvilla
  Byggnadsår
  2019
  Fasad
  Tegel och träpanel
  Stomme
  Trä
  Fönster
  3-glas isolerrutor
  Tak
  Betongpannor (papp på carport)
  Grund
  Betongplatta
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
  Ventilation
  Mekanisk till/frånluft med återvinning

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2021-02-08)
  Primärenergital
  59 kWh/m2/år
  Energiklass
  B
 • Driftskostnader per år

  Uppvärmning
  13 300 kr
  Hushållsel
  4 100 kr
  Vatten/avlopp
  4 725 kr
  Renhållning
  1 272 kr
  Försäkring
  3 900 kr
  Antal personer i hushållet
  4 st
  Summa
  27 297 kr
  Säljarnas åtgång av energi för uppvärmning, varmvatten och hushållsel uppgår till cirka 16 100 kWh per år.

  Taxeringsinformation

  Taxeringsvärde
  3 363 000 kr
  Taxeringsår
  2020
  Värdeår
  2019
  Byggnadsvärde
  2 613 000 kr
  Markvärde
  750 000 kr
  Typkod
  220, Småhusenhet, bebyggd

  Pantbrev

  Totalt 2 st pantbrev om 3 800 000 kr.

  Servitut / Planbestämmelser

 • Besiktningsprotokoll Energideklaration