Logotyp

Mäster Gudmunds väg 35

Alla bilder

Villavåning på gräsrotsnivå

Snacka om att få det bästa av två världar – hus och lägenhet. Här kan du räkna med både gräskontakt direkt från vardagsrummet; givmilda gamla fruktträd, odlingslådor, rabatter, orangeri, blommande hägg och uteplatser lite här och där. Allt detta paketerat i en mindre förening med åtta medlemmar, där räkenskaperna är lika finputsade som gräsmattan. En förening som skötts med kärlek och engagemang sedan 60-talet.

Lägenheten härligt inställsam på många sätt. Svårt att veta vad som ska framhålla först och främst: Köket, badrummet, ljuset, golven eller den milda färgsättningen på väggarna. Hela huset ger ett väldigt rejält och pedantskött intryck. Entréparti, trapprum, hiss, ytterdörrar, fönster. Det mesta nytt och bytt. Hissen monterad på senare tid, vilket torde vara unikt i ett hus som detta. Du behöver inte vara rädd för att stuka foten eller byta en höft.

Adress Mäster Gudmunds väg 35
Område Bymarken
Upplåteleseform Bostadsrätt
Boarea 76.5 kvm
Antal rum 3 rum och kök
Byggår 1967
Månadsavgift 3 269 kr/mån
Avgift inkluderar värme, vatten & Wetternet
Våning Våning 1 av 3. Hiss finns.
Slutpris 3 200 000 kr
Snabbfakta

Vill du veta mer?

Madelen Zackrisson Ansvarig mäklare 0708-868088 madelen@vastanhem.se Mer om Madelen
Sofia Forsanker
Sofia Forsanker Extra kontaktperson 036-3336080
sofia.f@vastanhem.se Mer om Sofia

Ny ägare

Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning.
Söker du liknande bostäder så är du varmt välkommen att kontakta mig.

Vänligen, Madelen Zackrisson

Hall

Du anar trädgården redan i garderobens spegeldörr som låter blicken hitta ut via fönstret i vardagsrummet. Bakom skjutdörrarna kan du ha familjens hela bestånd av vinterkläder, inklusive mössor och vantar redo för nästa säsong eller ett bakslag i maj. Klinkern i hallen visar sig vara samma som i badrummet vilket alltid är en seger för enhetligheten; särskilt när de gränsar till varandra som här.
"Det är trivsamma 76 kvadrat med en bra planlösning. Vi har inte ändrat så mycket, bara byggt en ny garderobsvägg mellan sovrummen".

Kök

Härlig feeling i bänkskivorna i massiv ek, limmade i oskarvade längder som gör det vilsamt för ögat. Fram med deg och kavel så har du snabbt sötebröd till kaffet. Köket renoverat av tidigare ägare med en ljus spegellucka som fått en ruff tegelfasad som bästa kompis utmed bänkskivan och på en hel vägg. Inget riktigt tegel, men med precis rätt gammal look. Mitt för spisen svart glas för att skärma av stänk från raggmunkarna. Brädgolvet inlagt samtidigt som köket renoverades.

Vardagsrum

Kök och vardagsrum har tillsammans blivit en öppen volym sedan en del av vägen fått vika ner sig. Dessutom ett hörnrum där du får kvällssolen levererad lagom tills du kommer hem efter jobbet. Trädgården gör sig ständigt påmind med intensiv klorofyll via två stora perspektivfönster.
"Vi har slipat alla golven för att det skulle få samma lyster och känsla. Parketten i vardagsrummet är ju den gamla, men nyare i sovrummen."

Balkong

Här har det gamla 60-talsräcket behållits, vilket är trevligt. En öppning är däremot gjord så att du kan stega rätt ut i trädgården och känna gräset mellan tårna. Dessutom den givna genvägen till föreningens uteplats ner till vänster i skyddat läge, och det är nog där du sitter oftast när bullarna kommit ur ugnen.

Sovrum 1

Även här har den lite nyare parketten slipats i enhetlighetens namn. Men fönsterbrädan i kalksten är den gamla sedan byggåret. Ett långt rum där du utan vidare kan ställa in ett skrivbord eller annan möbel du har kär. Men akta dig för en snygg fåtölj, den kan lätt bli full av kläder. Fönster mot trädgården och odiskutabelt lugnt att sova med fönstret öppet, Kortebovägen minst 500 meter bort.
"Vi har klarat oss med en bil, vi har gått mycket utmed Vättern in till sta’n på strandpromenaden."

Badrum

Mycket stilsäker och enhetligt med samma platta både på golv och vägg. Till och med badkaret är inkaklat precis som man gjorde förr och som det säkert en gång såg ut här när huset byggdes. Numera golvvärme och vägghängd toalett dessutom, vilket får räknas till nymodigheterna. Snyggt med rufft brädtaket även i badrummet.

Sovrum 2

Hela garderobsväggen ny vilket innebär ny fräsch förvaring med belysning både på denna sidan och i sängkammaren. Fyra garderober räcker långt; två för kläder, två för lasersvärd och leksaker. Lite nyare parkett här, men som klokt nog slipades samtidigt som med vardagsrummet för att få samma ytlighet. Fönster mot norr och minimal sol som kan störa på morgonen, men på sommaren är det förstås ljust tidigt.

Lusthus

Lusthus, växthus eller orangeri, kalla det vad du nu vill. Husets gemensamma utomhuslokal, fast ändå inne. Bilderna talar sitt tydliga språk, ett heligt rum där du kan fira födelsedagar eller bara sitta och läsa i timmar. Det räcker med några timmars sol för att det ska vara användbart redan i mars om solen är ivrig.
"Vi älskar att kunna gå rätt ut i trädgården via balkongen. Det finns päron och äpplen, men också pallkragar för den som vill odla."

Trädgård

Via din balkong har du bara två trappsteg ner till gräset och en skyddad uteplats på södersidan. I den lilla rabatten påtar du så mycket du vill, efter behag. Men sen breder trädgården ut sig med saftigt grönt gräs som tål både spring och språng av stora och små. Gamla fruktträden givmilda som aldrig förr. Det finns allsköns godsaker som kan hamna i pajfatet en söndag i augusti.

Huset

Föreningen består av ett flerbostadshus med totalt åtta bostadsrättslägenheter. På husets baksida ligger en fantastiskt härlig trädgård med uteplatser och orangeri som medlemmarna kan disponera fritt. Föreningens ekonomi är mycket god med en fastighet i fullgott skick. I nuläget finns inga planer på att förändra medlemmarnas månadsavgifter, (kontrollerat januari 2021)
"Att närbutiken blev en Coop-butik var ett lyft, vi handlar där ganska mycket, även om storhandlar inne i sta’n också."

Omgivning

Bil, båt, buss eller cykel. Att ta sig hit eller dit är ganska lätt. Du är snabbt ute på effektiva kommunikationsvägar in till stan, eller norr ut mot Bankeryd och Habo. Allra effektivast och snabbrörlig är du nog på cykel, när du kommit ner på strandpromenaden in till Jönköping. Du behöver aldrig leta parkering utan kan snabbt uträtta dina ärenden.

Mäklaren informerar

 • Till lägenheten hör det ett vindsförråd om cirka åtta kvadratmeter samt ett mindre förråd om cirka en kvadratmeter som är beläget i suterrängplanet.
 • I suterrängplanet ligger även en fin tvättavdelning med två tvättmaskiner och torktumlare. I anslutning till detta rum ligger även ett torkrum med avfuktare, ett cykelrum samt ett hobbyrum.
 • Trappstädning och enklare gårdsskötsel ombesörjs av de boende enl. separat schema. En robotgräsklippare håller ordning på gräsmattan.
 • Föreningen har fyra garage och två parkeringsplatser. Tilldelning sker enligt separat kösystem. På Mäster Gudmunds väg är det fri parkering.
 • Köket helrenoverades 2006 och kommer från IKEA. De installerade vitvarorna är enligt följande; Induktionshäll 2019, ugn 2015, fläkt 2015, diskmaskin 2015, kyl/frys 2006.
 • Badrummet renoverades av fackmän 2017. Tvättmaskinen i installerades i samband med renoveringen. Golvvärme finns.
 • I hallen innanför ytterdörren ligger det eluppvärmd golvvärme. Jordfelsbrytare finns i lägenheten.
 • Golvet i kök, hall, vardagsrum och sovrum 1 & 2 är massiva och nyligen omslipade.
 • Samtliga lägenheter i huset är anslutna till Jönköpings stadsfibernät, Wetternet. Den fasta abonnemangskostnaden ingår i månadsavgiften. Lägenhetsinnehavarna är fria att välja den leverantör och mediatjänster de önskar. Läs gärna mer på wetternet.se.
 • I trädgården finns ett underbart orangeri som kan nyttjas av de boende i huset. Vid festliga tillfällen kan man även boka denna plats.
 • Balkongen och utgången till trädgården och uteplatsen vetter mot söder och har således soltimmar från tidig förmiddag till dess att solen går ner i väster.
 • Bostadsrättsföreningen står för det obligatoriska bostadsrättstillägget avseende hemförsäkring. Föreningen har idag inga planer på att förändra medlemmarnas månadsavgifter, (kontrollerat januari 2021).
 • I föreningens källarplan finns ett gym som medlemmarna fritt får disponera.

Fakta & dokument

 • Bostadsinformation

  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Adress
  Mäster Gudmunds väg 35
  Postadress
  55311 JÖNKÖPING
  Område
  Bymarken
  Kommun
  Jönköping
  Boarea
  76.5 m² (föreningens information)
  Våning
  Våning 1 av 3. Hiss finns.
  Antal rum
  3 rum och kök
  Månadsavgift
  3 269 kr/mån inklusive värme, vatten & Wetternet
  Slutpris
  3 200 000 kr
 • Byggnadsinformation

  Byggnadstyp
  Flerbostadshus
  Byggnadsår
  1967
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Bergvärme
  Ventilation
  Självdrag
  Våningsplan
  1 av 3. Hiss finns.
  Balkong
  Ja

  Energideklaration

  Status
  Utförd
 • Föreningsinformation

  Namn
  Brf Tokio nr 5
  Org.form
  Bostadsrätt
  Org.nummer
  726000-5470
  Om föreningen
  Bostadsrättsföreningen Tokio nr 5 består av ett flerbostadshus med totalt åtta bostadsrättslägenheter. På husets baksida ligger en fantastisk trädgård med uteplatser som medlemmarna kan disponera fritt. I husets källare finns gemensamma ytor såsom förråd, hobbyrum, cykelförråd och tvättstuga med torkrum. Bakom huset finns sex stycken garageplatser. I området råder det fri parkering på gatorna.

  De långfristiga skulderna uppgick vid årsskiftet 2019/2020 till låga 2.830.000 kronor. Föreningen har genom åren genomfört flertalet underhållsarbeten på fastigheten, vilket medfört att huset idag bedöms vara i mycket gott skick. Bland de större åtgärder som utförts kan nämnas: fönsterbyte, uppsättning av balkong- och fönstermarkiser samt installation av bergvärme. I övrigt har man även bytt ytterdörrar målat om trapphus och 2016 installerades hiss. För några år sedan köptes även en robotgräsklippare in för att underlätta trädgårdsarbetet. I nuläget finns inga planer på att förändra medlemmarnas månadsavgifter. (Kontrollera januari 2021)

  Medlemmarna hjälps åt med trappstädning och trädgårdssysslor. Vad gäller trappstädningen ansvarar man främst för sitt eget plan. Trädgårdssysslorna har minskat i och med att man valt att införskaffa en robotgräsklippare, men viss skötsel kvarstår såklart - och här hjälps medlemmarna åt.

  Samtliga lägenheter i huset är anslutna till Jönköpings stadsfibernät, Wetternet. Den fasta abonnemangskostnaden ingår i månadsavgiften. Lägenhetsinnehavarna är fria att välja den leverantör och mediatjänster de önskar. Läs gärna mer på wetternet.se.
 • Ekonomi

  Slutpris
  3 200 000 kr
  Månadsavgift
  3 269 kr/mån inklusive värme, vatten & Wetternet
  Andel i föreningen
  12.7%
  Pantsatt
  Nej

  Driftskostnader

  Antal personer i hushållet
  3 st
  Säljarens kostnad avseende hushållsel uppgår till cirka 400 kronor per månad. Säljarens kostnad avseende hemförsäkring uppgår till cirka 200 kronor per månad.
 • Stadgar Årsredovisning 2018 Årsredovisning 2019