Logotyp

Albert Engströms väg 12

Alla bilder

Luftiga utsikter

Längst ut i raden av radhus, nästan högst upp på berget, finns ett av stans ljusaste bon. Med fönster från golv till tak mot morgonsol och Vättern, och stora luftiga rum för hela familjen. Här kan vi lova god syretillförsel till humöret alla dagar i veckan!

Svängrum, ljus, utsikt och det nära avståndet till stan är hemmets absoluta trumfkort. Det fria läget på tätbebyggda Bymarken är också en trevlig detalj. På två sidor om tomten finns en öppen allmänning som gör att tomten känns mycket större än den faktiskt är. Underhållsfritt och bekvämt, men lika härligt som om du hade ägt gräsmattan själv. Även invändigt är sikten fri i många vinklar. Kök, matrum och hall smälter ihop i ett enda stort rum, och vardagsrummet mot Vättern är nästan lika stort. Fyra sovrum, två badrum och bra förvaringsutrymmen gör livet enkelt även för den lite större familjen. Välkomna upp till utsikten.

--------

Vi på Västanhem arbetar aktivt med att anpassa våra visningar efter rådande läge. Om du önskar att boka en enskild visning av den här bostaden är du välkommen att ta kontakt med mig så hittar vi ett säkert sätt för oss att mötas. // Per Sandwall, ansvarig mäklare.

Adress Albert Engströms väg 12
Område Bymarken
Fast.beteckning Seglet 7
Bostadstyp 1-familjs friliggande villa
Upplåteleseform Friköpt
Antal rum 6 rum och kök
Bo & biarea 125 + 125 kvm
Tomtarea 518 kvm
Byggår 1977
Slutpris 6 300 000 kr
Snabbfakta

Vill du veta mer?

Per Sandwall Ansvarig mäklare 0735-259432 per@vastanhem.se Mer om Per
Sofia Forsanker
Sofia Forsanker Extra kontaktperson 036-3336080
sofia.f@vastanhem.se Mer om Sofia

Ny ägare

Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning.
Söker du liknande bostäder så är du varmt välkommen att kontakta mig.

Vänligen, Per Sandwall

"Det är ett väldigt praktiskt hus. Varenda yta går att använda."

Huset

Det här stadiga radhuset byggdes i tegel och trä i slutet av 70-talet. 1977 stod det klart för inflyttning och man kan ju bara tänka sig grannarnas trånande blickar mot detta hus, som ligger längst ut i raden och har grön allmänning på två sidor och skyddad baksida. Genom åren har huset genomgått en del förändringar. Bland annat har innerväggar plockats bort och större fönster sats in. Det senaste året har all utvändig träpanel förnyats och en stenlagd uteplats tagit plats intill södersidans vägg.

Entré

Husets entré är en öppen lösning med matrum och kök som första välkomnare. Här kliver du verkligen rakt in i hemmets hjärta. Trevligt, eller hur? Är familjen mitt i småbarnsåren kan en halvvägg eller någon form av garderobslösning bli en fin och praktisk avdelare som skymmer stöket en aning. Golvet är redan tåligt klinkersklätt.

Matrum

Ett ljusare och luftigare matrum får du leta efter. Eller ska vi kalla det en del av ett riktigt stort kök? Det som en gång var två separata rum har idag ingen vägg mellan sig, och numera kan gästerna vid bordet umgås med kocken i köket utan problem. Mot trädgårdens skyddade södersida sitter fönster från golv till tak. Mot gatan är fönsterytorna något mindre, för den privata känslans skull.
Mot trädgårdens skyddade södersida sitter fönster från golv till tak. Mot gatan är fönsterytorna något mindre, för den privata känslans skull.

Köket

Köket totalrenoverades 2008. Då togs väggen mot matrummet bort och ersattes av en rejäl och trevlig köksö, lika perfekt för mellis och läxor som för drinktilltuggen på cocktailpartyt. Bänkskivor i sten och vita, klassiska luckor ger ett tidlöst intryck. Och en liten hälsning från 70-talet i form av ett takfönster fixar fint dagsljustillskott.
"Vi älskar den öppna planlösningen här i köket."

Groventré

En tvättstuga behöver verkligen inte ligga i källaren. Här ligger den kombinerade groventrén och tvättstugan precis intill köket. Och tänk bara så praktiskt att snabbt kunna hänga en tvätt mellan omrörningarna i middagssoppan som puttrar på spisen. Behöver ni mer plats att hänga nytvättat på tork så finns massor av ytor för det en trappa ner i huset.

Badrum på entréplan

Övervåningens badrum får varje 70-talsälskande hjärta att slå lite extra. Kolla in kaklet! Antingen älskar man det eller … not so much. I så fall kan du byta med gott samvete, det har ju gjort sitt jobb i ganska många år. Rummets andra wow-grej är det höga takfönstret som släpper in härligt dagsljus från ovan. Vill du ha en dusch här är det bara att koppla på en blandare, rören finns kvar.
Övervåningens badrum får varje 70-talsälskande hjärta att slå lite extra. Kolla in kaklet!

Vardagsrum

Ljust, ljusare, ljusast. Här har originalfönstren bytts ut mot glas från golv till tak. Och tittar du ut förstår du varför. Vättern, Huskvarna, Jönköping, till och med Visingsö ligger i blickfånget från morgon till kväll. Husets höjdläge och grönområdet intill skjuter upp rymdkänslan till max. Det här är verkligen ett helt perfekt rum för såväl bjudningar och kalas som vardagsbus eller lugn ensamnjutning av utsikten.
"Ett år firade vi nyår här hemma. Jag har aldrig upplevt något så vackert som utsikten vid tolvslaget."

Sovrum 1

Ett av hemmets fyra sovrum ligger på entréplanet, med fönster mot söder. Ett lagom stort rum som funkar lika bra som arbetsrum, lekrum eller bibliotek. Ett sådant där rum som byter funktion i takt med att familjen växer och byter intressen. Sådana rum ska verkligen intet underskattas.

Allrum

En trappa ner möts du av ytterligare ett rymligt sällskapsrum. Här finns plats för både soffhäng och mys framför brasan i kaminen. För drygt tio år sedan grävdes tomten ur på baksidan, vilket gjorde att man kunde sätta in större fönster här. Och vips, var källarkänslan som bortblåst. Visst är det ett trevligt rum?
"Jag är så glad att vi satsade på att gräva ur tomten och sätta in stora fönster här. Det blev ett helt annat rum."

Sovrum 2

Ett av nedervåningens sovrum vetter mot naturen på husets baksida. Ett fint ljusinsläpp och en integrerad walk in-closet ger extrapoäng. För visst är det skönt att slippa fristående garderober? Självklart kan du sätta en dörr mellan de två rummen om du vill, samtidigt är svit-känslan med denna öppna lösning rätt härlig.

Sovrum 3

Här snålas det inte på lekytan. Ett perfekt rum för små som vill breda ut sig med diverse pyssel och bus på golvet.

Sovrum 4

Detta sovrum ligger precis intill nedervåningens entré, med trappa ner från framsidan. Det gör att det kan funka fint som uthyrningsrum, om ni inte behöver det själva alltså. Förrådet på andra sidan hallen har vatten indraget så där skulle man kunna göra ett litet pentry. Annars kan det bli ett perfekt tonårsrum, lite avsides och privat, med egen ingång. Ljusinsläpp från två håll ger rummet ett fint ljus.
"Förra ägarna hyrde ut det här rummet. En bra lösning om man vill sänka sina kostnader."

Badrum

Dusch eller bad, dusch eller bad? Välj det som du känner för just idag. Badrummet har några år på nacken, men är fräscht. Om du vill förändra något så varsågod, den generösa ytan gör det enkelt att få plats med allt man kan önska i ett badrum. Dubbla handfat är en superbra barnfamiljsidé att behålla.

Garage

Till huset hör ett fristående garage, tillräckligt stort för både bil och en del förvaring. Utsidans träfasad är nyligen bytt, så här behöver du inte lägga något fixjobb på bra länge.
"På uteplatsen är det sol från morgon till kväll. Vi älskar att sitta där."

Bymarken

Att bo längst upp på Bymarken har sina fördelar. Framförallt den fantastiska utsikten! Men det är också barnfamiljernas mecka på flera sätt. Hisingstorpsskolan och förskola ligger på minimalt gångavstånd, Hallbys fotbollsplaner likaså. Du har några få minuter till bussen och lika få till Restaurang Fjällstugan, mångas lunchfavorit med familjen på helgen.

Mäklaren informerar

 • Nuvarande ägare har bott i huset sedan 1994. Nedan följer information om renoveringar, förbättringar och annat som kan vara bra att känna till vid ett förvärv.
 • Husgrunden dränerades och isolerades så sent som 2020. I samband med detta renoverades även en stor del av trädgården med nya plattsättningar, trappor, murar och grönytor. Träpanelen på huset och garage byttes även i samband med detta. Arbetet utfördes av Stenshoppen AB i Jönköping.
 • Under 2020 genomfördes även en omfattande renovering av suterrängplanet med nya parkettgolv, ny klinker, bredspacklade väggar, nya listverk, nymålade tak och nya elkontakter.
 • Köket helrenoverades under 2008 och kommer från IKEA. Vitvarorna är enligt följande; fläkt 2008, mikrovågsugn 2008, ugn 2008, kyl & frys 2015, diskmaskin 2015, spis 2018. Samtliga vitvaror kommer från Electrolux och Bosch. Renoveringen utfördes av Barnarps Bygg AB.
 • Under 2008 renoverades huset med nya innerdörrar, byte till oljefyllda radiator, omtapetsering och nya lister på entréplanet samt renovering av groventré. Samma år genomfördes även ett omfattande fönsterbyte.
 • En stor del av elen byttes ut 2009.
 • Tvättmaskinen kommer från Samsung och installerades 2015. Torktumlaren kommer från Bosch och installerades 2008. Installationen stod Perssons Värme AB för.
 • Takfönstret i badrummet på entréplan byttes ut 2016.
 • Varmvattenberedaren kommer från Nibe installerades ny i slutet av 2000.
 • Omläggning av taket genomfördes 2000. Omläggning av garagetak genomfördes 2010.
 • Badrummen renoverades 1993. Badrummet i suterrängplanet har elburen golvvärme och båda rummen ventileras effektivt med hjälp av mekanisk ventilation.
 • Allrummet och två av sovrummen i suterrängplanet värms upp med hjälp av golvvärme.
 • Fiber från Wetternet finns i anslutning till fastigheten.
 • I köpet ingår; alla väggmonterade garderober samt garderoberna som står i garaget, hatthyllan samt parabolen.

Fakta & dokument

 • Bostadsinformation

  Upplåtelseform
  Friköpt
  Fast.beteckning
  Seglet 7
  Adress
  Albert Engströms väg 12
  Postadress
  55448 Jönköping
  Område
  Bymarken
  Kommun
  Jönköping
  Bo & biarea
  125 + 125 m² (taxeringsinformation)
  Antal rum
  6 rum och kök, varav 3–4 sovrum
  Tomtarea
  518 m²
  Tomttyp
  Trädgårdstomt
  Slutpris
  6 300 000 kr
 • Byggnadsinformation

  Byggnadstyp
  2-plans kedjehus med suterrängplan
  Byggnadsår
  1977
  Fasad
  Tegel
  Stomme
  Trä och betong/lättbetong
  Fönster
  3-glas
  Bjälklag
  Lättbetong/Siporex, vindsbjälklag utgörs av trä
  Plåtarbete
  Lackerad plåt
  Tak
  Takpapp
  Grund
  Betongplatta
  Uppvärmning
  Oljefyllda elradiatorer, golvvärme samt braskamin
  Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
  Ventilation
  Självdrag. Mekanisk i badrum.

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2020-10-07)
  Prestanda
  122 kWh/m2/år
  Primärenergital
  220 kWh/m2/år
  Energiklass
  G
 • Driftskostnader per år

  Hushållsel
  38 793 kr
  Vatten/avlopp
  4 915 kr
  Renhållning
  3 150 kr
  Försäkring
  4 122 kr
  Summa
  50 980 kr (fastighetsavgift på 8 524 kr/år tillkommer)
  Säljarnas åtgång av energi för uppvärmning, varmvatten och hushållsel har under den senaste 12-månadersperioden uppgått till cirka 28.000 kWh.

  Taxeringsinformation

  Taxeringsvärde
  3 240 000 kr
  Taxeringsår
  2018
  Värdeår
  1977
  Byggnadsvärde
  2 129 000 kr
  Markvärde
  1 111 000 kr
  Fastighetsavgift
  8 524 kr/år
  Typkod
  220, Småhusenhet, bebyggd

  Servitut / Planbestämmelser

  Planbestämmelser
  Tomtindelning Stadsplan
 • Besiktningsprotokoll Energideklaration Frågelista