Logotyp

Rosenkvartsgatan 26

Alla bilder

Kompis med ekarna

Hundraåriga ekar vaktar utanför den finsnaggade tomtgränsen. Och till våren vaknar morgonsolen och tittar raklångt in över parketten i samma träslag. Den gamla betesmarken kryllar numera av kvarterets barn, istället för av kor och får. Men lite längre bort på Hisingängen betar fortfarande djuren. Landet å ena sidan, civilisationen å den andra. Ett mer barntillåtet område är svårt att tänka sig. En långsam gata som snabbt kan växla mellan hockeyrink, skateboardbana och cykelbana. Och alltid många vuxna ögon som håller koll. Uppe bland ekarna byggs kojorna dock med visst självstyre.

Moderna radhus är nog det mest praktiska boendeval du kan göra. Här har arkitekten vridit och vänt på rumsligheten för att skapa ett både vackert och funktionellt boende. Fina siktlinjer genom huset, och spännstig fönstersättning ger ljuset fritt språng. Vardagslyx som smittar av sig både en grå novemberdag och en krispig majmorgon. Väl utbyggd barnomsorg gör att du har ett antal förskolor på rimligt avstånd både här och där. Skolor finns på Hisingstorp och Dalvik, och borta på Samset kan barnen fortsätta ända till årskurs nio.

Adress Rosenkvartsgatan 26
Område Hisingstorp
Fast.beteckning Repet 4
Bostadstyp 1-familjs friliggande villa
Upplåteleseform Friköpt
Antal rum 6 rum och kök
Boarea 140 kvm
Tomtarea 252 kvm
Byggår 2010
Slutpris 5 220 000 kr
Snabbfakta

Vill du veta mer?

Simon Staflund Ansvarig mäklare 0735-067000 simon@vastanhem.se Mer om Simon
Sofia Forsanker
Sofia Forsanker Extra kontaktperson 036-3336080
sofia.f@vastanhem.se Mer om Sofia

Ny ägare

Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning.
Söker du liknande bostäder så är du varmt välkommen att kontakta mig.

Vänligen, Simon Staflund

Huset

Husen här på Rosenkvartsgatan är precis 10 år gamla, och hyllar gamla funkisideal. Byggda med putsad fasad i trygg 2-stegsteknik. Fyra sovrum, två badrum och separat tvättstuga ger lite marginal för familjeplaneringen. Egentligen inga renrasiga radhus utan fristående parhus. Du och grannen lever parallella liv spegelvänt, utan att störa varandra, varken inne eller ute. En djup huskropp öppnar för fint ljus, och fin kombo mellan privat och gemensamma ytor, både uppe och nere faktiskt. Vardagsrummet en trappa upp är i princip lika stort som nere.

Framsida

En liten uteplats med vårdträd är byggt precis utanför entrédörren. Här har du gassande sol från tidig eftermiddag till solnedgång, så morgonsolen fångar du alltså på baksidan. Så det kommer nog bli en eller två eftermiddagskoppar kaffe här, särskilt tidigt på våren. Full uppsikt över vad barnen håller på med på gatan, och det lär säkert bli en och annan pratstund med grannarna.

Hall

Typiskt arkitekter att vässa upplevelsen direkt med en fin siktlinje rätt igenom huset så fort du öppnar dörren och stiger in på klinkern. Ta av dig skorna så känner du direkt att det är golvvärme under plattorna. Hela entréplanet har golvvärme kommer du märka när du fortsätter in mot kök och vardagsrum. Att klinkergolvet är samma som i badrummen kommer du också att märka.
"På sommaren blir baksidan vårt extra vardagsrum; bara att dra det stora skjutdörrspartiet åt sidan och släppa in morgonsolen."

Vardagsrum

Öppen planlösning, inte bara mot kök och matplats. Här har du vidunderligt öppet även ut mot baksidan tack vare det stora skjutglaspartiet som glider med kassaskåpsprecision. Ekparkett över hela ytan i gott skick, men varför inte göra en omslipning när du ändå har ytan helt tom före inflyttning, så kan du välja den ytbehandling som behagar dina fötter bäst.

Säljarens egna bilder

Kök och matplats

Köket fick redan från start en hel del detaljer som lyfter det diskret över standard. Inbyggd kyl, frys och diskmaskin. Extra tyst diskmaskin är bra i det öppna landskapet. Fläkten är också extra tillval, liksom den blonda bänkskivan med det odödliga virr-varrmönstret som Sigvard Bernadotte ritade redan 1958. Luck- och låddämpningen syns inte på bild, men gör vardagen lite softare och tystare. Matplatsen öppen för många olika varianter av bord. Det finns plats att häkta i alla iläggsskivor om det bjuder upp till fest.

Sovrum 1

Sovrummet här nere är så stort att det nog också skulle fungera som husets föräldrasovrum. Bra med den flexibiliteten när familjen växer och behoven växlar. För en tonåring kan det också vara attraktivt att ha sitt rum på nära håll till ytterdörren, och på behörigt avstånd till övriga sovrum. Stor skjutdörrsgarderob kan komma väl till pass för dig som är egen företagare; plats för dubbel bokföring.
"Jag är född på landet och drömde inte direkt om radhus; men det här är så mycket landet det kan bli så nära stan. Här blommar rapsen på nära håll i maj."

Badrum

Samma typ av klinker som vi möttes av i hallen hittar vi också i badrummet, enhetlighet är alltid trevligt. Badkaret är också lite extra som du ser. Belysningen dimbar för rätt känsla alla tider på dygnet. Det kommer alltid en fredagkväll när man vill dämpa sig själv i badkaret och belysningen i taket.

Tvättstuga

Väldigt tacksamt att slippa ha tvättstöket i ett av badrummen. Här kan tvättplikterna släpa några dagar utan att det stör resten av husets harmoni. Golvvärme även här under den svarta klinkern, vilket gör att hängd tvätt också torkar fort. Nuvarande ägare har haft fundering på att öppna en dörr ut på gaveln för att få en groventré, men det finns alla chanser att gå vidare med den planen om du vill.

Allrum på andra plan

Trappan upp har också fått en släng av arkitektens trollstav i form av ett vackert fönster på gaveln som gör att ett naturligt ljus skvalpar in. Kanske inte så mycket just den här tiden på året men vänta bara får du se. Väl uppe dyker sen ett stort runt fönster upp som ger det stora vardagsrummet en egen karaktär. Från början var det faktiskt ett öppet schakt här ner till vardagsrum och matplats. Men det blev lite mer funktionellt så här för barnfamiljen. Nytt parkettgolv över hela ytan som inte skiljer sig märkbart med de övriga.
"Från början var vardagsrummet öppet genom våningsplanet med dubbel takhöjd, men det har vi byggt igen när familjen växte."

Sovrum 2

Här blommar tillvaron året runt. Tapeten är ett av nationaldesignern Josef Franks mönster som blivit odödliga svenska klassiker, även om han själv var från Wien ursprungligen. Fönstren vetter mot gatan, men det är inte något som kommer störa din nattsömn ens med fönstret öppet. Några morgonpigga barn får du nog räkna med till sommaren, liksom fåglarna som sjunger upp. Även den stora klädkammaren grönskar som du ser när du kollar in. En förvånande stor förvaring skapades när gamla klädkammaren öppnades upp in mot sängkammaren. Snyggt och smart.

Sovrum 3

Också ett tänkt barnrum, som ligger mot gatan och med ganska exakt västerläge. Full koll på vad som är på gång utanför bland gatans övriga barn, som garanterat är ganska mångtaliga. Tre bra garderober att fylla med kläder och den mjuka djurparkens alla gosedjur. Ingen golvvärme här uppe utan radiatorer under fönstren som du ser.

Duschrum

Samma svarta klinker som i tvättstugan nere, och med golvvärme. Här är det stående tvagning som gäller, under duschen. Kommoden likadan som nere som du ser. I en familj på fyra eller fem personer är två bra badrum ett måste för husfriden. Och det går självklart att duscha i badkaret nere också när det behövs.
"Hisingskullens förskola har varit fantastiskt för både barnen och oss. Man får snabbt en bra gemenskap i området den vägen."

Sovrum 4

Här sover du med ekarnas sus utanför fönstret, och fantastiska soluppgångar som hittar mellan den glesa växtligheten och knotiga stammarna. Mitt i sommaren kan det bli för mycket av det goda och då får du bara dra ner rullgardinen. Men fönstret kan vara öppet för det.

Carport och förråd

Öppen carport kräver lite ordningssinne för att hålla snyggt, men du har ett förråd också där du kan göra som du vill med dina prylar. Dina gröna soptunnor kan du dessutom gömma bakom förrådet om du vill slippa se dem varje dag du svänger in bilen. Kanske en på varje sida? Eller varför inte måla dem ljusgrå som förrådet.

Baksida och trädgård

Själva tomten är inte så stor men grönytorna och ekdungen bakom är fullt tillgängliga. Bara att springa rätt ut från det stora skjutdörrspartiet på baksidan. Dina egna planteringar är snyggt komponerade i terasser upp i nivå med allmänningen. Lättskött lär det också vara, och många placeringar att välja på när man behöver slå sig ner och fylla på energi i form av saft och bullar. Den korta bokhäcken delar av fint mot grannen även på vintern, eftersom de kopparfärgade löven sitter kvar till våren.
"Den glesa dungen med ekarna gör så mycket för hela upplevelsen av huset. För barnen blir det väldigt mycket frihet att kunna springa fram och tillbaka till varandra."

Ekdungen bakom huset

Kortsnaggat gräs är lätt att underhålla; Grannarna hjälps åt att klippa gräset en bra bit upp mot ekdungen, och en gemensam klippare finns för ändamålet. Fotboll, kubb och krocket – här har du en egen hemmaplan. Inga avgränsande staket mellan grannarna utan barnen kan springa fritt men ser ändå var tomtgränser och revir börjar och slutar ner mot husen. Marken mellan ekarna håller kommunen slyfri så att det inte växer igen.

Mäklaren informerar

 • Nuvarande ägare har bott i huset sedan det var nybyggt för cirka 10 år sedan. Nedan följer information om vad som gjorts sedan dess och annat som kan vara bra att veta vid ett eventuellt förvärv.
 • Köket kommer från Myresjökök och flertalet tillval gjordes inför byggnationen, bland annat inbyggd diskmaskin och inbyggd kyl & frys. Samtliga vitvaror kommer från Electrolux och är från byggnadsåret förutom induktionshällen som byttes 2012.
 • 2018 anlitades hantverkare för att bygga igen den öppning som tidigare fanns mellan allrum på andra plan ner mot vardagsrummet i entréplan. I samband med detta lades nytt ekparkettgolv i hela allrummet och hallen på andra plan.
 • Målningsarbete har utförts löpande i så gott som hela huset interiört mellan 2018-2020.
 • Under 2020 rengjordes hela husets ventilationssystem och även avloppssystemet inspekterades och rengjordes samma år. Intyg på utfört arbete finns.
 • All utebelysning går att styra via timer.
 • Hela bostaden värms via fjärrvärme, i entréplan ligger vattenburen golvvärme i samtliga utrymmen och på andra plan sitter radiatorer anslutna till samma system. I duschrummet på andra plan finns elburen golvvärme.
 • Huset är anslutet till larm via Verisure. För mer information, besök gärna www.verisure.se
 • Huset är anslutet till fiberoptiskt bredband via Telia. För mer information om olika bredbandshastigheter och TV-paket som kan beställas, besök gärna www.telia.se/bredband
 • Med huset följer; hatthyllor och krokar i anslutning till entré, inredning i klädkammare, hylla i badrum på andra plan och garderober i samtliga sovrum. Hyllor som sitter i barnrum/sovrum 3 på andra plan medföljer ej och heller inte den spotlightsskena som sitter i vardagsrumstaket i entréplan.
 • På sommaren kommer solen in runt 06:00 på altanen på baksidan och den sista kvällssolen lämnar uteplatsen på framsidan av huset runt kl 20:00.

Fakta & dokument

 • Bostadsinformation

  Upplåtelseform
  Friköpt
  Fast.beteckning
  Repet 4
  Adress
  Rosenkvartsgatan 26
  Postadress
  55447 Jönköping
  Område
  Hisingstorp
  Kommun
  Jönköping
  Boarea
  140 m² (faktisk uppmätning enl SS21054)
  Antal rum
  6 rum och kök, varav 4 sovrum
  Tomtarea
  252 m²
  Tomttyp
  Trädgårdstomt
  Slutpris
  5 220 000 kr
 • Byggnadsinformation

  Byggnadstyp
  2-plans parhus
  Byggnadsår
  2010
  Fasad
  Puts och trä
  Stomme
  Trä
  Fönster
  3-glas isolerfönster
  Bjälklag
  Trä
  Plåtarbete
  Lackerad plåt
  Grundmur
  Betong
  Tak
  Takpapp
  Grund
  Betongplatta med vattenburen värme
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
  Ventilation
  Mekanisk till/frånluft med återvinning

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2020-12-18)
  Prestanda
  69 kWh/m2/år
  Primärenergital
  54 kWh/m2/år
  Energiklass
  B
 • Driftskostnader per år

  Uppvärmning
  12 000 kr
  Hushållsel
  7 000 kr
  Vatten/avlopp
  3 028 kr
  Renhållning
  3 030 kr
  Antal personer i hushållet
  4 st
  Summa
  25 058 kr (fastighetsavgift på 8 524 kr/år tillkommer)

  Taxeringsinformation

  Taxeringsvärde
  3 061 000 kr
  Taxeringsår
  2018
  Värdeår
  2010
  Byggnadsvärde
  2 318 000 kr
  Markvärde
  743 000 kr
  Fastighetsavgift
  8 524 kr/år
  Typkod
  220

  Servitut / Planbestämmelser

  Rättigheter / gemensamhetsanläggningar
  Gemensamhetsanläggning: Jönköping Ramen GA:1 ändamål: Grönområden
  Planbestämmelser
  Detaljplan
 • Energideklaration åtgärdsrapport Energideklaration Besiktningsprotokoll