Logotyp

Junelundsgatan 3

Alla bilder

Herre på täppan i ettan

Hade du helst velat bo på Skänkeberg eller högst upp på Bäckalyckan är detta ett mycket bra alternativ. För här på åttonde våningen precis i kanten på Friaredalen, är du i jämnhöjd med förstnämnda. Hade Västanhem varit en traditionell mäklare, hade begreppet "generös" 1:a låtit som överförförisk mäklarjargong. Men här är det inga överord. Stort kök och ännu större vardagsrum gör detta till ett mycket flexibelt boende - som studentlya, övernattningslägenhet, eller bara som första bostad för den som tar premiärsteg ut i arbetslivet och vuxenvärlden.

Lägenheten är i genomgående bra skick med ett badrum som är renoverat på senare tid. Köket mycket fräscht med de gamla överskåpen och skjutdörrar bevarade. Men en bra känsla och en klok renovering börjar alltid med ett snyggt golv brukar vi på Västanhem säga. Här fräls vi direkt innanför dörren med en tvåstavs ekparkett från Kährs. Den kvistfria ytan - helt utan skarvar eller trösklar mellan rummen - gör underverk för helhetsintrycket.

Adress Junelundsgatan 3
Område Torpa - Söder
Upplåteleseform Bostadsrätt
Boarea 43 kvm
Antal rum 1 rum och kök
Byggår 1961
Månadsavgift 2 294 kr/mån
Månadsavgift inkluderar Värme, vatten, bredband & TV
Våning Våning 8 av 8. Hiss finns.
Slutpris 2 050 000 kr
Snabbfakta

Vill du veta mer?

Rrezarta Veliqi Ansvarig mäklare 0723-155000 rrezarta@vastanhem.se Mer om Rrezarta
Sofia Forsanker
Sofia Forsanker Extra kontaktperson 036-3336080
sofia.f@vastanhem.se Mer om Sofia

Ny ägare

Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning.
Söker du liknande bostäder så är du varmt välkommen att kontakta mig.

Vänligen, Rrezarta Veliqi

Hall

Precis innanför dörren finns en liten plätt klinker som ser till att du håller parketten i orepat pedantskick, om du bara ställer av dig skorna och inte springer in ett sista ärende. Klädkammare har du också nära till hands för att hålla jackinvasionen hanterbar på krokarna. Rätt fram hamnar du i köket, och du ser rakt ut mot Stadsparken genom ett av fönstren. Rymlig klädkammare direkt till vänster.

Kök och matplats

Ovanligt att se ett så stort kök i en etta. Det är nästan så man tror att det funnits en vägg mellan de två fönstren, men så är inte fallet. Det har dock funnits ett kallskafferi tidigare, för ventilen är kvar på väggen. Utsikten grym redan här, men vänta tills vi kommer ut på den inglasade balkongen.
"Jag har bott här i fyra år nu, och fortfarande inte tröttnat på utsikten och solnedgångarna."

Vardagsrum

Detta är ett stort rum där nuvarande ägare utan problem har plats över för både dubbelsäng och sociala sittmöbler. Den gamla pardörren som funnits ut mot hallen finns kvar i källaren, om du saknar den, men känns inte helt angelägen. Alla andra gamla dörrar är dock intakta, fast med nya trycken. Utgång till inglasad balkong. Rejäla västervända fönster ser till att rummet verkligen badar i ljus.

Inglasad balkong

Denna balkong har en målsökande riktning åt väster, men också åt norr och söder. Sprakande solnedgångar behöver du inte drömma om, utan föreställningen pågår år ut och år in. Morgonsolen ser du inte mycket av dock, men du ser dess röda flammor slicka Stadparksbergets dungar. Glaspartierna gör balkongen till en plats att nyttja så gott som året om.
"Föreningen är väldigt välskött och sedan ett tag ingår även bredband i månadsavgiften."

Duschrum

Renoverat med mosaik på golvet som passar husets ålder. Liksom betongglaset som delar av in till duschstrålarna. Ingen golvvärme, men det är nog knappast något du kommer sakna på den här höjden.

Klädkammare

Biytorna kan aldrig bli för många, och här har du både linneskåp och klädkammare på tvärhands avstånd i hallen. Klädkammaren kräver en del vardagsdisciplin för att hålla sig alert och tjänstvillig. Huvudregeln är att det som inte används minst en gång i månaden ska bäras ner i källarförrådet - hårt som mjukt. I synnerhet prylar som bara ska användas ute. Lycka till!

Huset

HSB Brf Kronan 10 bebyggdes 1961 och består av totalt 125 bostadsrättslägenheter. Föreningen förvaltar även 23 garage och 35 parkeringsplatser som föreningens medlemmar kan hyra.

Omgivning

Det är nästan svårt att sätta ner sina bopålar mer centralt än så här i Jönköping. I samma kvarter ligger en mataffär, i kvarteret bredvid ligger en till. Restauranger och caféer, butiker och idrottshall, ligger runt hörnet. Till Högskolan tar det fem minuter om du går i maklig takt. Och varje lördag står marknadsstånden tätt på Västra torget strax intill. För grönare intressen finns Friaredalen och Stadsparken på promenadavstånd, och det är inte heller långt till alla citybors favvo-morgonjogg - fem kilometer runt Munksjön. Ett perfekt läge för ett liv i farten helt enkelt!

Mäklaren informerar

 • Till lägenheten följer ett förråd samt ett mindre matkällarförråd som båda är belägna i källaren. I källaren finns även cykelförråd som lätt nås från husets baksida.
 • Tvättstugan ligger även den i källaren så det är mycket smidigt att komma intill då ni bokat tvättid. Tvättstugan är mycket fräsch och hålls tillgänglig för medlemmarna mellan klockan 06:00 och 22:00, och dagen är uppdelad på fyra tvättpass om fyra timmar vardera.
 • Badrummet renoverades 2006 av en tidigare ägare. Under senare år har merparten av trägolven i lägenheten bytts ut till tvåstavig ekparkett från Kährs, trätrall har lagts på balkongen och under 2021 målades större delen av bostaden om med hjälp av målare.
 • Lägenheten är ansluten till Com Hems utbud av tjänster i form av bredband, tv och telefoni. En bredbandsuppkoppling om 100 Mbit/s ingår i månadsavgiften.
 • Jordfelsbrytare finns installerad i lägenhetens elcentral.
 • Tillträde kan ske helt efter överenskommelse, både ett snabbt tillträde och tillträde framåt sommaren passar nuvarande ägare fint.

Fakta & dokument

 • Bostadsinformation

  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Adress
  Junelundsgatan 3
  Postadress
  55332 Jönköping
  Område
  Torpa - Söder
  Kommun
  Jönköping
  Lgh.nr
  08-2021-1-123-7
  Boarea
  43 m² (föreningens information)
  Våning
  Våning 8 av 8. Hiss finns.
  Antal rum
  1 rum och kök
  Månadsavgift
  2 294 kr/mån inklusive Värme, vatten, bredband & TV
  Slutpris
  2 050 000 kr
 • Byggnadsinformation

  Byggnadstyp
  Flerbostadshus
  Byggnadsår
  1961
  Fönster
  3-glas (2017)
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  Mekanisk
  Våningsplan
  8 av 8. Hiss finns.
  Balkong
  Ja

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2012-02-24)
  Prestanda
  72 kWh/m2/år
 • Föreningsinformation

  Namn
  Brf Kronan 10
  Org.form
  Bostadsrätt
  Org.nummer
  726000-3806
  Äkta/oäkta förening?
  Äkta
  Tillåts juridisk person?
  Nej
  Om föreningen
  HSB Brf Kronan 10 äger fastigheten Kronan 11 som bebyggdes 1961. Föreningen består av totalt 125 bostadsrättslägenheter samt en lokal i bostadsrättsform. Föreningen förvaltar även 23 garage och 35 parkeringsplatser som föreningens medlemmar kan hyra. Till dessa är det i dagsläget kö, så köparen bör så snart som möjligt meddela föreningen om intresse finns för någon av dessa platser. På gatorna i närområdet går det även att lösa boendeparkering genom Jönköpings Kommun.

  Ekonomin i föreningen är mycket god! Vid årsskiftet 2019/2020 var belåningsgraden i föreningen låga 846 kronor per kvadratmeter.

  Föreningens fastighet bedöms vara i gott skick med genomförd stamrenovering 2006 och under våren 2017 har föreningen bytt samtliga fönster på fastigheten. Den yttre fonden för underhåll uppgår till cirka 4.000.000 kronor. Under 2020 har hissarna i fastigheten bytts ut och planer finns på balkongrenovering 2021.

  Föreningen har en stor och mycket välskött innergård som delas med grannföreningarna HSB Karl och HSB Kronan. På denna finns öppna gräsytor, stensatta uteplatser med sittgrupper och planeringar som sågs över så sent som 2013. All skötsel av grönytor handhas av HSB Service och som medlem har man därför inget ansvar i detta. Även trappstädningen sköts även av nämnda servicebolag.

  Fastigheten är ansluten till Com Hems utbud av tjänster i form av bredband, tv och telefoni. Lägenheterna är även anslutna till Bredbandsbolagets fibernät för snabb bredbandsuppkoppling. I månadsavgiften ingår, förutom ett grundutbud av TV-kanaler, även bredbandsuppkoppling med en hastighet om 100 Mbit/sek.

  Föreningen har tecknat så kallat bostadsrättstillägg genom Länsförsäkringar för föreningens samtliga medlemmar.
 • Ekonomi

  Slutpris
  2 050 000 kr
  Månadsavgift
  2 294 kr/mån inklusive Värme, vatten, bredband & TV
  Andel i föreningen
  0.6108%
  Andel av årsavgift
  0.6108%
  Pantsatt
  Nej

  Driftskostnader

  Hushållsel
  2 400 kr
  Försäkring
  1 200 kr
  Antal personer i hushållet
  1 st
  Summa
  3 600 kr
  Säljarens kostnad avseende hushållsel uppgår till ca 200 kronor per månad. Säljarens kostnad avseende hemförsäkring uppgår till ca 100 kronor per månad.
 • Energideklaration Stadgar Årsredovisning 2019