Logotyp

Stattutgatan 10

Alla bilder

Hissnande högt på Hisingstorp

Ett boende helt utan frågetecken. Smidigt, vackert och varmt välkomnade alla dagar året runt. Att bo så här nära Dalvik innebär tätt med bussar, Coop-närlivs och lokal pizzabagare när du vill låta egna spisen vila. Men också att du har en fot i naturen och blicken i det blå. Lätt att hitta ut på stigar och stråk upp mot Axamo och Hallby. Med risk för nackspärr ser du både åt Hovslättshållet till, och norr ut mot Vättern. Fjärde våningen räcker långt.

Planlösningen öppen i dubbel bemärkelse kan man säga. Öppet som du ser mellan kök, matplats och vardagsrum. Men också vidöppet för ljuset att komma in från alla håll. Fönstren i både vardagsrum och och sovrum öppnar lite större och når lite längre ner mot golvet. Glasverandan är som ett växthus; inte bara användbara på sommaren såklart. Frågan är bara om du ska ha en soffa till eller ett middagsbord för de varma kvällarna. Det ger sig.

Adress Stattutgatan 10
Område Hisingstorp
Upplåteleseform Bostadsrätt
Boarea 71 kvm
Antal rum 2 rum och kök
Byggår 2008
Månadsavgift 4 046 kr/mån
Månadsavgift inkluderar värme, vatten och bredband
Våning Våning 4 av 5. Hiss finns.
Slutpris 2 100 000 kr
Snabbfakta

Vill du veta mer?

Per Sandwall Ansvarig mäklare 0735-259432 per@vastanhem.se Mer om Per
Sofia Forsanker
Sofia Forsanker Extra kontaktperson 036-3336080
sofia.f@vastanhem.se Mer om Sofia

Ny ägare

Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning.
Söker du liknande bostäder så är du varmt välkommen att kontakta mig.

Vänligen, Per Sandwall

Hall

Boulevardbrett direkt innanför den ekfanérade säkerhetsdörren. Och bredden fortsätter rätt igenom vardagsrummet och ut på balkongen. En härlig känsla där utsikten blir närvarande per omgående. En lös garderob står redan på plats, men sen har du hela klädkammaren till vänster, och badrummet till höger. På golvet skifferklinker, om du undrar över det. Resten av lägenheten har ek över alla ytor.
"Ett väldigt smidigt boende med närhet både till Dalviks centrum och alla småvägarna ut på landet och skogarna upp mot Hallby, Axamo och Järstorp."

Vardagsrum

Mitt i lägenheten, mitt i ljusflödet från öster, och du behöver inte vara rädd för att den inglasade balkongen stoppar solen från att hitta in över parketten. Dörren ut helglasad vilket är bra när även balkongens glas går hela vägen ner i golvet. Om du inte väljer för stor soffa kan du ställa den i minst fyra positioner, frågan är bara vilken ni kommer enas om. Golvet är alltjämt i fint skick, men skulle du vilja ha en annan ytfinish, ska du passa på och slipa innan du flyttar in.
"Planlösningen öppen i dubbel bemärkelse. Som du ser öppet mellan kök, matplats och vardagsrum. Men även vidöppet för ljuset att komma in i alla skrymslen."

Kök och matplats

Snickerierna är original sedan byggåret och i väldigt fint skick. Ekfanér med väldigt lugn ådring på alla ytor, och matchar golvet i samma material. Här har du fönster sittande i lite mer vanlig höjd så att det känns naturligt att ställa bordet mot fönstret, i alla fall till vardags. Sex till bords lär inte vara några problem, men vid större bjudningar vänder du på bordet och låter iläggsskivorna inkräkta lite på vardagsrummet.
"Vid större bjudningar vänder du på bordet och låter iläggsskivorna inkräkta lite på vardagsrummets golvyta."

Inglasad balkong

Med detta fina rum inräknat är detta en 3:a med två vardagsrum. Eller med ett ljusstarkt växthus där du kan låta tomater, pumpor och gurkor ta över luftrummet. Öppningsbart i tre väderstreck om och när det behövs. Solen lär inte överge ditt synfältet förrän till kvällen. Har du barnbarn på besök vill de nog sova här ute som i en träkoja.
"Det räcker med fjärde våningen för att blicken ska löpa amok från typ Hovslätt upp mot Vista Kulle och äppellundarna i Skärstadalen."

Sovrum

Precis som i vardagsrummet har du extra stora fönster som går lite längre ner till golvet. Vitsen med den finessen är att du kan finjustera kudden mot väggen och ta in den storslagna vyn över Vätterbygden även i liggande läge, halvslumrande. Lilla fönstret på sidan gör att hela rummet känns som ett burspråk som hänger utanpå huset. Garberoberna är dock av det mer normala slaget.
"Om du finjusterar sängkudden mot väggen kan du ta in den storslagna vyn över Vätterbygden även i liggande läge, halvslumrande."

Badrum

Här har du en röd livsnerv upp över kakelväggen. Kanske kan behövas inför vardagens mödor. Att sköta tvätten kommer dock gå rätt smidigt med både tvättho, tvättmaskin och tumlare. Förvaringen är inte att klaga på heller. Duschen stor som ett akvarium.

Brf Hisingshöjden

Brf Hisingshöjden är en så kallad seniorförening, vilket innebär att någon i hushållet ska ha uppnått den mogna och myndiga åldern om 55 år senast dagen då medlemskap i föreningen sökes. Du kommer aldrig undra om du gått fel och hamnat på studentboendet. Totalt ingår 30 hushåll som delar och njuter av utsikten i olika grad allt efter placering i huset. Parkering finns både under bar himmel eller i någon av de 9 carportarna. Har du gäster på besök bokar du bara övernattningslägenheten och behåller ordningen och redan hemma. En samlingslokal finns också för den gemensamma trevnaden, som du dessutom kan hyra vid större bemärkelsedagar.

Mäklaren informerar

 • Nedan följer en kortare sammanfattning av den information som kan vara bra att ha med sig vid ett köp. Observera att föreningen är en så kallad "55-plus-förening" vilket innebär att minst en i hushållet som ska stå som ägare måste vara 55 år fyllda.
 • I månadsavgiften ingår förutom värme och vatten även bredband, IP-telefoni samt ett grundutbud av TV-kanaler. Läs gärna med på www.telia.se och sök dig vidare till tjänsten "Telia Lagom" för att ta del av det aktuella utbudet.
 • Det finns totalt 42 stycken biluppställningsplatser på gården intill husen vilket gör att man som boende är garanterad minst en plats per hushåll. Kostnaden för en plats utan elstolpe uppgår till cirka 200 kronor per månad, med elstolpe cirka 250 kronor per månad samt plats i carport cirka 360 kronor per månad. Föreningen har även ett antal gästparkeringar.
 • I föreningen finns en praktisk och uppskattad övernattningslägenhet med två bäddar, kök och dusch. Denna kan hyras av föreningens medlemmar mot en kostnad om 100 kronor per natt.
 • På gården finns även ett gemensamhetshus i vilket det sker regelbundna träffar med bl.a. kaffeservering och gemenskap. En dag i veckan anordnas även gemensamma aktiviteter för den som önskar delta.
 • Till lägenheten hör ett ett rymligt förråd som är beläget i husets källare som du även når med hissen.
 • I föreningens båda hus finns även två mycket fina tvättstugor med tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel.
 • Föreningen står för det så kallade bostadsrättstillägget vilket gör att medlemmarna bara behöver en hemförsäkring för att ha fullgott försäkringsskydd vad gäller bostaden.
 • Föreningen har idag inga planer på att förändra medlemmarnas månadsavgifter. Detta kontrollerat med föreningens ordförande den 10 september 2020.

Fakta & dokument

 • Bostadsinformation

  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Adress
  Stattutgatan 10
  Postadress
  55447 Jönköping
  Område
  Hisingstorp
  Kommun
  Jönköping
  Lgh.nr
  107-107-242
  Boarea
  71 m² (föreningens information)
  Våning
  Våning 4 av 5. Hiss finns.
  Antal rum
  2 rum och kök
  Månadsavgift
  4 046 kr/mån inklusive värme, vatten och bredband
  Slutpris
  2 100 000 kr
 • Byggnadsinformation

  Byggnadstyp
  Flerbostadshus
  Byggnadsår
  2008
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  Mekanisk
  Våningsplan
  4 av 5. Hiss finns.
  Balkong
  Ja

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2011-09-21)
  Prestanda
  93 kWh/m2/år
 • Föreningsinformation

  Namn
  Brf Hisingshöjden
  Org.form
  Bostadsrätt
  Org.nummer
  769618-7207
  Äkta/oäkta förening?
  Äkta
  Tillåts juridisk person?
  Nej
  Om föreningen
  Bostadsrättsföreningen Hisingshöjden äger fastigheten Rävsvansen 2 i Jönköping varpå det under 2009 uppfördes två stycken huskroppar i fem plan. I föreningen finns totalt 30 bostadsrätter som sträcker sig från två rum och kök om 71 kvadratmeter upp till fyra rum och kök om 104 kvadratmeter. Total bostadsyta uppgår till 2.594 kvadratmeter.

  Det finns totalt 42 stycken biluppställningsplatser på gården intill husen vilket gör att man som boende är garanterad minst en plats per hushåll. Kostnaden för en plats utan elstolpe uppgår till cirka 200 kronor per månad, med elstolpe cirka 250 kronor per månad samt plats i carport cirka 360 kronor per månad. Föreningen har även ett antal gästparkeringar.

  I föreningen finns en praktisk och uppskattad övernattningslägenhet med två bäddar, kök och dusch. Denna kan hyras av föreningens medlemmar mot en kostnad om 100 kronor per natt. På gården finns även gemensamhetshus i vilket det sker regelbundna träffar med bl.a. kaffeservering och gemenskap. En dag i veckan anordnas även gemensamma aktiviteter för den som önskar delta. I föreningens båda hus finns även två mycket fina tvättstugor med tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel.

  Föreningens ekonomi är att anse som mycket god med starkt fokus på att amortera ned föreningens banklån. Vid utgången av 2019 uppgick bankskulden till cirka 6000 kronor per kvadratmeter vilket är att anse som tillfredsställande för en så pass ung förening där den tekniska statusen samtidigt är mycket hög. Sedan starten 2009 har föreningen varken höjt eller sänkt avgifterna någon gång. Några större renoverings- och underhållsarbeten som kommer påverka avgifterna är inte planerade.

  I månadsavgiften ingår förutom värme och vatten även bredband, IP-telefoni samt ett grundutbud av TV-kanaler. Läs gärna med på www.telia.se och sök dig vidare till tjänsten "Telia Lagom" för att ta del av det aktuella utbudet.

  Föreningen står för det så kallade bostadsrättstillägget vilket gör att medlemmarna bara behöver en hemförsäkring för att ha fullgott försäkringsskydd.

  Föreningen har idag inga planer på att förändra medlemmarnas månadsavgifter. Detta kontrollerat med föreningens ordförande den 10 september 2020.
 • Ekonomi

  Slutpris
  2 100 000 kr
  Månadsavgift
  4 046 kr/mån inklusive värme, vatten och bredband
  Andel i föreningen
  2.7376%
  Pantsatt
  Ja

  Driftskostnader

  Antal personer i hushållet
  1 st
  Säljarens kostnad hushållsel har under den senaste 12-månadersperioden uppgått till cirka 250 kronor per månad.
 • Årsredovisning 2019 Energideklaration