Reg. Fastighetsmäklare

Johan Marklund

Som liten var han en riktig rackarunge som utmanade gränser systematiskt ända fram tills han gjorde lumpen. Lite ordning, reda och struktur gjorde honom gott. Det systematiska sinnelaget blev dock kvar och har tagit honom både hit och dit. Första språnget togs tillsammans med ett helt gäng killar och tjejer från hemorten Ulricehamn. De landade i London i en liten lägenhet med bra läge. Själv hamnade han i en exklusiv klädaffär, stannade och jobbade i ett knappt år. Innan han fick upp ögonen för mäklarjobbet, var det jobb på ett byggföretag i hemstaden som lade grunden för hans intresse i konstruktion.

//Hela livet har kryddats med skidor, snowboard, resor och en stark Elvisdyrkan. Så har det fortsatt även sedan han landade i Jönköping, efter mäklarutbildning på Malmö högskola och jobb på Svensk Fastighetsförmedling i Lund några år.

”Jönköping tog mig i sin famn och vi lyfte varandra”, säger han själv. Han lovordar sin bostadsrätt på Torpa, att kunna sova med öppet fönster mitt i stan, och det är helt tyst. ”En bra stad, med fundamentalt bra värderingar,” lyder hans omdöme.

Att efter elva år som framgångsrik mäklare säga upp sig från Svensk Fastighetsförmedling och satsa på något helt eget ser han inte som dramatiskt. ”Stimulitrött”, är hans egen självdiagnos. Det fanns något mer, som ingen hade prövat i Jönköping. Kvalitet i varje skrymsle och vrå. Att göra bostadsbytet till en upplevelse som höjer nivån både affärs- och relationsmässigt. Att upptäcka att en ”bästsäljare” inte är det samma som en ”mestsäljare”. Att utmana gränser… Då trivs Johan.