Reg. Fastighetsmäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Kanske skulle den här pojken blivit arkitekt eller inredare istället… För som mäklare har han mer än en gång halkat in som estetisk rådgivare åt sina kunder som vill bygga om och förändra huset de nyss köpt, eller är på väg att köpa. Även vänner och bekanta vänder sig till Daniel för att dra nytta av hans förmåga att lyfta blicken, se bortom ytan och hitta oförväntade lösningar som lockar fram nya funktioner, nya vinklar och vrår. Sin ”husesyn’ har han odlat i många år genom frenetiskt bläddrande i arkitektur- och inredningstidningar.

//Att ge kunderna mer tid, att bjuda på sig själv och sin huskunskap blir ingen svår omställning för Daniel. I själ och hjärta är han den borne Västanhemmaren.

Högskoleutbildningen till mäklare klarades av genom aktiv pendling till Gävle under ett par år. Så småningom las ”allt för mycket tid” på att planera och bygga ett eget vackert hus högt på sluttningarna ner från Gisebo mot väster. Uppvindarna från Vättern har också blåst liv i intresset att skärmflyga, och pilotcertifikat för detta ”flygfä” finns i byrålådan och väntar på att dammas av igen.

De sista två åren har Daniel varit projektchef på Pålssons Bygg och jobbat med bostadsprojektering i större skala, men nu vänder han tillbaka till de mer nära och dagliga kundkontakterna som mäklare. Att ge kunderna mer tid, att bjuda på sig själv och sin huskunskap blir ingen svår omställning för Daniel. I själ och hjärta är han den borne Västanhemmaren. Nu får han fritt spelrum. Kanske blir det också lite mer tid över för sitt nygamla stilrena 60-talshus, som behöver en hel del omtanke för att toppa formen. Och mer tid att baka bullar med barnen. Han har nämligen ett förflutet som bagare också.