Trendspaning från Maison & Objet

I dagarna går en av säsongens alla inredningsmässor av stapeln – design och möbelmässan Maison & Objet i Paris. Vi finns på plats och gör inköp till både styling och butik samt insuper inspiration och trender inför hösten. Här är några av de trender vi tycker har stuckit ut mest under den här mässan.

 

 

Grovhugget trä

Stora maffiga bord tillsågade i ett enda stycke, ruffa pallar och skålar med känslan av att vara täljda för hand.

 

 

Jordiga toner

En trend som nu slagit igenom ordentligt. Nya härliga färgkombinationer som rost, dov senap och smutsig rosa blir superfina tillsammans.

 

 

Figuriner

Små vaser, ljusstakar, prydnadsföremål eller fat. Ställ alla dina favoriter på samma ställe och håll ihop färgskalan så får du ett snyggt och enhetligt intryck.

 

 

Torkade blommor och gräs

Minns ni 90-talets eterneller på översta hyllan? Nu är de tillbaka tillsammans med vår favorit – pampagräset. Ut och plocka, torka och ställ fram på bordet.

 

 

Klara färger

Kornblått, lila och rött. Här sparas det inte på färgerna! Har du sparade kornblåa detaljer i något förråd så är det hög tid att plocka fram det nu.

 

 

Art deco-inspirerat

Skarpa kontraster, symmetriska mönster, djärva geometriska former och gärna med inslag av guld.

Kuriosa: Under sina glansdagar symboliserade art deco lyx, glamour, livsglädje och tro på sociala och tekniska framsteg.

 

 

Rotting och naturmaterial

Papperslampor, rottingmöbler och fåtöljer. En av mässans abosluta favorittrender som är lätt att applicera i de flesta hem.

 

Tack för de här dagarna. Nu väntar vi med spänning på att alla nyheter ska levereras till vår butik!

 

Publicerat
september 2018
Skrivet av
Jessica Lagström Blank
Butik / Kommunikatör / Event