Inred med gröna växter

Att gröna växter kan förändra och till och med förvandla ett hem är ingen underdrift. Just nu är de trendigare än någonsin och är ett bra komplement i din inredning för att få till en ombonad känsla. Så ska du satsa på en sak som lyfter inredningen, inred med gröna växter – det gör stor skillnad och får ditt hem att se levande ut.

Här är ett axplock av alla härliga och grönskade hem vi har jobbat med. Hoppas du hittar inspiration till att inreda med växter hemma hos dig.

Foto: Day fotografi

 

Piffa din bokhylla med några gröna kvistar eller växter som inte behöver stå ljust. Kaktusar, murgröna eller klätterfikus gör sig fint, låt gärna rankorna slingra sig över kanten på hyllplanen.

 

 

För växternas del är badrummets höga luftfuktighet ett plus. Däremot kan det vara brist på sol och ljus om rummet saknar fönster, så placeringen passar inte alla sorter. Idag finns ett stort urval av naturtrogna konstväxter i bra kvaliteter för den som vill kunna välja fritt.

 

 

Skapa ett grönskande insynsskydd genom att placera flera krukor tillsammans i olika nivåer i fönstret. På så sätt kan du titta ut på gatan utan att förbipasserande kan se in till dig.

 

 

Låt grönskan leta sig uppåt. Placera en växt ovanpå ett skåp, en pall, byrå eller hylla och skapa ett blickfång högre upp i rummet. Blanda gärna upp med några av dina favoritsaker.

 

 

Plocka med dig växterna in i köket. Kryddväxter i all ära men ös gärna på även med andra växter som ger köket en levande och naturlig känsla.

 

 

Här har man känslan av rymd genom att placera en växt högst upp på köksskåpen. En yta som ofta annars lämnas tom får nu blicken att leta sig uppåt.

 

 

Glöm inte vrår och hörnor. Att placera en lite större växt i en stor kruka i en hörna ger energi åt hela rummet. Testa själv får du se!

 

 

I ett tomt fönster, ett svårmöblerat hörn eller i ett rum där golvytan är begränsad kan det vara både snyggt och praktiskt med hängande växter i amplar eller på blomsterring.

 

Publicerat
oktober 2018
Skrivet av
Lina Isaksson
Inredare (Föräldraledig)