Från ett vitt blad till perfektionistens tipptoppade gavelläge.

För knappt två år sedan sålde vi på Västanhem denna lägenhet, och vi gjorde det utan förskönande ord och formuleringar. Det var ett renodlat renoveringsobjekt och vi presenterade den så, med ateljé-förslag på väggfärger, golv och kakel och klinker.

Nuvarande ägare nappade fullt ut, såg potentialen, tänkte och funderade och har förverkligat sina egna drömmar fullt ut. Följ med på förvandlingsresan från ”ett vitt blad” till ”perfektionistens tipptoppade gavelläge”.

Foto: Day Fotografi
Text: Nicke Hallgren

 

 

Kök

Ett från början ganska trångt kök har öppnats upp och idag är i princip allt specialtillverkat och måttanpassat för att maximera förvaring och en unik look. Köksön med sinkade hörn, och ribborna på luckorna är i samma vittonade ek. Vinkyl, självklart, och kaffemaskinen som inte är en lös inventarie utan en fullvärdig medlem i familjen.

 


 


 

 


 

 

 

Vardagsrum

En vacker volym, både avskärmad och öppen på samma gång, tack vare spisen som bara är hur cool som helst med sin kubistiska huv i plåt. Det höga smala fönstret mot väster och upp mot Stadsparkens gröna bård är som gjort för en livsfilosofisk krypupphörna med kuddar.

 

 

 

 

 

 

Dörrar, foder, lister, golv – allt är bytt. Men rumsplaneringen är endast marginellt ändrad, lite i hallen för att få plats med kylskåpet och köksön.

 

Badrum

Här dyker specialsnickerierna upp igen med fingerskarvade hörn, samma som i köksön. Spegeln snyggt i liv med kaklet, precis som det brukar se ut i offentliga sammanhang, snyggt och lättputsat.

 

 

 

 

Sovrum

 

 

 

 

 

Klädkammare

En stor lägenhet är så klart rustad med bra förvaring; här hittar du två klädkammare, den ena med uppdraget att serva sovrummen, och den andra mer för ytterkläder, skor och skateboards. Praktisk inredning har kommit på plats i den större, och golvet är samma både innanför och utanför tröskeln.

 

 

 

Balkong

 

 

 

 

Publicerat
december 2018
Skrivet av
Jessica Lagström Blank
Butik / Kommunikatör / Event