Konstnären Anna Bülow

Anna Bülow kommer från Sverige men bor nu i Oslo där hon är verksam som konstnär och entreprenör. Hennes teckningar och konsttryck har fått stor internationell uppmärksamhet och utgörs av en blandning av kol, blyerts och akvarell. Vi fick chans att fråga Anna om konsten, drivkraften i att skapa från hjärtat och visionerna kring varumärket med samma namn.

 

 

Vad inspireras du av?

– Jag inspireras av livet. Starka känslor, upprivande förändringar och kaos får mig att vilja skapa. Men också det subtila och stillsamma – den tysta kommunikationen mellan oss människor. Den som måste tolkas. Jag inspireras även av våra inre rum. Det är min eviga strävan att försöka översätta och spegla dessa, att lyfta fram delar av dem i ljuset.

När visste du att det vad konst du ville jobba med?

– Målandet och ritandet har alltid funnits med mig, men det är först på senare år jag skapat på heltid. Jag minns en gång i lågstadiet då vi fick i uppgift att måla av någon i klassen. Jag ritade av Johan. En kväll kom hans föräldrar hem till oss med teckningen för att få min signatur – de var nämligen övertygade om att jag skulle bli konstnär. Kanske började det redan där?

 

Hur länge har du levt på ditt konstnärsskap?

– För drygt fem år sen bestämde jag mig för att erbjuda min konst, i form av signerade konsttryck, i begränsad upplaga till inredningsbranschen. Jag tänkte på alla de som är inredningsintresserade och som gillar konst men som kanske inte uppsöker gallerier på egen hand. Jag tog det som en utmaning att föra konsten till dem och att samtidigt gå mot strömmen, utanför gallerivärlden. Det var en outforskad väg. Vi var inte många som sålde vår konst på det sättet då, men för mig som älskar att gå på upptäcksfärd har det varit en spännande och varierande resa- och är fortfarande! Ingen dag är den andra lik och det passar min kreativa själ perfekt!

 

 

”Att ha ett varumärke som representerar sig själv – med samma namn – tror jag kräver mod och försiktighet så att det inte växer en ur händerna.”

 

Hur går tankarna när du namnger dina bilder?

– Namnet är viktigt för mig! Det ska komplettera eller utmana uttrycket i tavlan. Smälta in eller skapa kontrast. Ibland, när tavlan fått sitt rätta namn, då kan jag känna att det ger en extra dimension till motivet. Det är inte alltid jag lyckas hitta rätt, men när jag gör det så är det väldigt givande.

 

 

Vad har du för visioner kring varumärket Anna Bülow inför framtiden?

– Att vara sann mot mig själv genom att alltid skapa från hjärtat. Att fortsätta utvecklas som människa parallellt med konsten.

I konstast till min försäljning via inredningsbutiker och sajter kommer jag även att fortsätta ställa ut på gallerier med mina originalverk. Jag tog bakdörren in i den världen kan man säga.

Ett spännande projekt jag ser fram emot är ett samarbete med ett av Hong Kongs största konstmuseum där jag ska representera det nordiska uttrycket i deras shop. Jag har även ett annat roligt projekt  tillsammans med ett av Norges största möbelvaruhus där jag har tagit fram en ny begränsad serie tryck.

Det allra bästa med det jag upplever nu är att mitt varumärke inte behöver definieras. Så länge jag har möjlighet att vara med i förvandling och växt så är jag lycklig.

 

 

Du hittar Annas konsttryck i vår butik. Varmt välkommen in!

Klicka här för att komma till Anna Bülows hemsida.

Publicerat
februari 2019
Skrivet av
Jessica Lagström Blank
Butik / Kommunikatör / Event