Sensommarhäng på balkongen

När solen dröjer sig kvar och kvällarna fortfarande är ljumna stannar man gärna kvar en stund extra på balkongen. Lägger man dessutom lite kärlek på detaljerna kan den fungera som ett extra rum under sommarmånaderna. Här kommer några enkla tips för hur du skapar en mysig känsla på balkongen.

Foto: Day fotografi

 

Ös på med textil
Kuddar, fårskinn och filtar är både dekorativt och värmande. Ha gärna ett extra gäng filtar lättillgängligt att plocka fram när kvällen kommer. En eller flera mattor på golvet ger en ombonad känsla och är dessutom skönt att sätta ner fötterna på då balkonggolv ofta är lite kyliga.

 

 

Välj rätt möbler
Fåtöljer i rotting, stolar eller ett caféset – huvudsaken är att du sitter bekvämt och väljer möbler som passar din yta. Är balkongen väldigt smal kan det vara enklast att möblera med bänkar längs sidorna. Bulla upp med sittdynor och kuddar så sitter du bekvämt även om ytan är knapp.

 

 

Blommor och gröna växter i olika nivåer
Fyll balkongen med massor av växter som trivs i just ditt balkongläge och som klarar att stå utomhus. Gröna växter i all ära men blommor sprider härlig doft och så är det ju dessutom fasligt hemtrevligt. Plantera humle i en balkonglåda eller stor kruka och låt det slingra sig runt balkongräcket.

 

 

Mysig belysning
Snurra en ljusslinga runt balkongräcket och placera ut ljuslyktor och oljelampor på golv och bord. Blanda gärna storlekar på lyktorna och satsa på varianter med tak så att ljuset inte blåser ut.

 

 

Utnyttja väggar och tak
Att plantera i amplar är ett bra sätt att pigga upp ett trist hörn eller en tom vägg. Krokar att hänga upp lyktor eller plädar på är både yteffektivt och dekorativt. Bor du längst upp i huset och saknar tak på din balkong så kan du sätta upp hyllor istället och ställa in växter och andra bra-att-ha-saker för att ha allt nära till hands.

 

 

Mer sittyta
Pallar och bänkar kan användas både som avlastningsyta och extra sittplatser. Perfekt om man blir många och och behöver komplettera de ordinarie möblerna.

Publicerat
september 2018
Skrivet av
Jessica Lagström Blank
Butik / Kommunikatör / Event