Konsten att bygga en tavelvägg

Det vi oftast får frågor om i vår butik är hur man bygger en snygg och personlig tavelvägg. Det finns många sätt att göra det på men vi använder oss sällan av för mycket linjer och regler utan gillar när väggen känns levande och personlig. Spara inte på krutet, häng upp hela samlingen, blanda fritt högt och lågt – fotokonst med målningar, enklare print och personliga foton. Mixa gärna med en spegel eller en väggljusstake också. Vill man undvika onödiga spikhål är ett bra tips att lägga ut tavlorna på golvet så som man vill ha dem innan man börjar.

Här är några av alla de fina tavelväggar vi har jobbat med – hoppas du hittar inspiration! Varmt välkommen in till oss i vår butik så hjälper vi dig.

Foto: Day fotografi

 

Blanda gärna olika sorters motiv, färger på ramarna med klämmor och belysning.

 

Tänk utanför boxen. Har du fler favoriter än vad som får plats på väggen – använd golvet. Då slipper du dessutom spikhål i väggen.

 

Låt gärna tavelväggen sträcka sig från golv till tak och blanda fotokonst med barnens teckningar, skisser och målningar.

 

Låt färgerna i soffan även leta sig upp på väggen för att skapa en röd tråd. Här har våra stylister blandat nytt och vintage samt färger på ramarna.

 

Gör tavelväggen till en del av ett stilleben. En stående tavla bland prydnadssaker binder ihop tavelväggen med den övriga inredningen.

 

Hall med tidningsförvaring och stol som en del av tavelväggen.

 

Ett från början ganska trist hörn hamnar i blickfånget direkt när man stiger in i vardagsrummet. Återigen har vi plockat in färger från rummets övriga inredning även på väggen.

Publicerat
september 2018
Skrivet av
Sofia Hallin Karlberg
Inredare