Hemma hos Lina Isaksson – inredare på Västanhem

Högst upp på tomten, en bit upp i Hakarpsbacken, bor inredaren Lina Isaksson med maken David, två barn och Jack Russell terriern Angel. De flyttade från Göteborg till Huskvarna för fem år sedan mycket tack vare att de hittade en villa med potential att bli deras drömhem. Då var huset helt igenvuxet med höga träd som räckte upp till övervåningen – mycket har hänt sedan dess. 

Foto: Day fotografi

 

  

 

”Jag och min man hade precis köpt en ny lägenhet i Göteborg som vi hade dragit igång att renovera. Vi letade inte hus, men när vi var på besök hos mina föräldrar som bor utanför Jönköping fick vi se en annons på ett fantastiskt gammalt hus som var till salu. Huset talade till oss och vi var de enda som la ett bud – och vips så var det vårt.”

 

 

Vad föll ni för hos huset?

– Takhöjden och ljuset från de stora fönsterna samt möjligheten att få ge tillbaka huset sin själ och charm.

 

Vad har ni gjort för renoveringar sedan ni flyttade in?

– Vi har gjort om nästan allt! Alla ytskikt, tagit bort plastmattor och plockat fram de gamla plankgolven, nya foder och lister som passar i stil med huset, nytt kök och badrum, stammar och el etc.

 

 

Vad har varit den största utmaningen?

– Att allt man gör ska passa med husets stil samtidigt som det ska ha en funktion i det livet man lever. Jag ser det som att man har huset till låns och då vill man ge det den värdighet som det förtjänar och så vill man ju själv trivas så klart.

 

”Rymden i och mellan rummen är fantastisk, stora öppningar över allt; här kommer verkligen tapeterna till sin rätt.”

 

 

Du som jobbar med inredning hela dagarna, vad inspireras du av när du inreder ditt eget hem?

– Jag försöker tänka på vad jag tycker om och trivs med, tittar inte så mycket på trender utan går mer på vad magkänslan säger. Jag älskar att tapetsera så det gör jag gärna och då ska det vara tapeter på rummets alla väggar för att få en skön och ombonad känsla. Inspiration hämtar jag från resor, vackra trädgårdar och miljöer. Att träffa nya kreativa människor är också en stor källa till inspiration liksom att strosa runt i tapet och tygbutiker.

 

Hur skulle du beskriva din inredningsstil?

– Klassisk, romantisk med inspiration från både Skandinavien och England.

 

 

 

Har du något favoritrum?

– Jag älskar blomrummet för ljuset och alla blommor som jag brukar fylla det med.

 

Vad har du för råd till andra som är på gång att köpa hus och renovera?

– Att hålla sig till husets stil. Sen tycker jag absolut att man kan göra ett äldre hus modernt men att man då tänker på detaljer i gammal stil, t ex foder och lister som passar med huset. Det är blandningen som blir spännande och personlig.

 

Publicerat
juni 2018