Ymergatan 4, sex rum och kök

Vita villan på berget

Den här Mullsjövillan ligger både på gränsen och på toppen. Och det ska visa sig att just "både och" var det övergripande ledordet när villan ritades och byggdes för knappt fem år sedan. Både ett modern hus, men byggt i trä och med sadeltak som traditionen bjuder på landet. Både stora öppna ytor, men också privata sfärer, där du kan vara i din egen värld. Både fint ansad trädgård och skogstomt. Och både sol och skugga på altanen.

Men vi börjar med läget högt upp över Mullsjö med utsikt över både det lilla samhället och bortom höjderna när träden på tomten klär av sig sina gröna kläder. Dubbla tomter ger ordentligt svängrum på den egna tomten, men om inte det räcker till har du bär- och svampskogen som tar vid precis där vändplanen slutar. Ett både-och-läge alltså: i samhället, fast på landet.

Snabbfakta
Adress Ymergatan 4
Område Mullsjö Tätort
Bostadstyp 1-plansvilla
Antal rum 6 rum och kök
Bo & biyta 156 + 60 kvm
Tomtareal 1920 kvm
Byggår 2010
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer

Huset

Altan på baksidan

Hall

"Vi har ritat huset själva, men det är byggt inomhus av en byggfirma i Falköping. Vi valde den tekniken för att absolut inte få några problem med regn eller annat som kan krångla under byggprocessen. Allt spackel- och måleriarbete har vi också gjort själva."

Vardagsrum

Kök och matplats

Stora sovrummet

"Vi flyttade till Mullsjö för att göra det smidigt för barnen med skolor, träning och transporter hit och dit - och det har funkat bra."

Duschrum vid stora sovrummet

Allrum eller extra sovrum

Sovrum 2

"Att bo på en höjd har sina fördelar också när det kommer till nyårsraketer, härifrån ser du både dina egna och resten av samhällets."

Badrum

Sovrum 3

Tvättstuga och groventré

"Garaget är på hela 60 kvadrat och det har vi haft väldigt mycket användning av, inte bara till bilarna."

Dubbelgarage

Trädgård

Omgivning

Här har du skogen, ängarna och hagarna precis bakom huset. Läget är högt och du kan räkna med snö nästan hela vintern eftersom det alltid är någon grad kallare här uppe en nere i byn. Och framförallt kallare än inne i slaskiga Jönköping. Men du har tågstationen och busshållplatsen bara några minuter bort om du har jobb och skola att sköta inne stan. Lika enkelt att ta sig hem igen. Skönt.

Mullsjön är en friluftig tillgång alla årets dagar. Fiska abborre, gädda eller kräftor kräver tillstånd av fiskeklubben, men brukar inte vara något problem att få. Att åka skridskor på eller springa runt kräver inga tillstånd alls, bara lite ledigt från tvätt- och diskmaskinen. Runt sjön har du en lagom promenad på knappa timmen, med pausmöjlighet på gamla Friluftshotellet. Borta på Lands Konditori kan du köpa allt gott sockerbagaren kan frambringa. Men plockar du blåbär med dig hem från skogen, kan du göra din egen paj.

Mäklaren informerar
Bostaden är uppförd 2010, och samtlig maskinell utrustning är från byggnadsåret. Totalt värms 216 kvadratmeter med vattenburen golvvärme, som en effektiv frånluftsvärmepump från NIBE värmer upp.
Köket kommer från Vedum, och köksmaskinerna är en smakfullt ihopsatt kombination av Bosch, Electrolux och Samsung. Även tvättmaskin och torktumlare kommer från Electrolux.
Det finns centraldammsugare installerad, märket på denna är Canvac. Uppsamlare och motor sitter smart placerad i garaget så man inte störs av något brummande inne i själva bostadsdelen.
Bredbandsanslutning via fibernät är planerad och kommer installeras under hösten 2015.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Ymergatan 4
Område
Mullsjö Tätort
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
6 rum och kök
Bo & biarea
156 + 60 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 1920 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt och skogstomt
Energideklaration
Energiklass D , 73 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA