Wilhelm Thams väg 13, sju rum och kök

Känslor i kubik och kvadrat

Hej huset, vilken skön känsla du sprider omkring dig. Putsen, golven, listerna, ljuset och den gamla rumsindelningen. Ja, allt sitter där det ska. Och det bästa av allt, de gamla fönstren finns kvar i varenda glugg i varje väderstreck. Du kanske tänker annorlunda, att ett fönsterbyte hade varit skönt att slippa. Då tänker du fel, själen sitter i ögonen, och fönstren är husets själ. Punkt. Fönstren är friska i träet, gamla fönsterglaset spralligt i ögonblicket och spröjsen är intakt sedan snart 100 år. Gamla originalfönster i bra skick är dubbelt värda jämfört med nya. Nuvarande ägare har börjat ta sig an renoveringen, men nu är det ditt ansvar att förvalta denna tillgång.

Nuvarande ägare är faktiskt bara andra ägaren och de har tagit sig an huset på ett väldigt ömsint och respektfullt sätt. Renoveringen är omfattande, men husets själ kanske aldrig har varit mer närvarande än nu. Det finns mer att göra, som alltid med gamla hus och det är fritt fram att sätta din prägel på den fortsatta historien. Kanske ett badrum på övervåningen står på önskelistan om du har en stor familj, eller planerar för tillväxt. I källarplan hittar du redan ett nytt badrum, som är ett tempel för kropp och själ. Källaren har höga - gamla - fönster på nedsidan så inga problem att ha sovrum där nere.

Snabbfakta
Adress Wilhelm Thams väg 13
Område Huskvarna Söder
Bostadstyp 2-plansvilla med källare
Antal rum 7 rum och kök
Bo & biyta 149 + 122 kvm
Tomtareal 829 kvm
Byggår 1929
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Madelen Zackrisson

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 83
madelen@vastanhem.se
Läs mer

Huset

Kapprum

"Skulle någon vilja återställa huset för två familjer är det inget stort problem att göra så, vi har varit noga med att inte stänga några dörrar, eller kapa några rör"

Hall

Kök

Matsal

Vardagsrum

Gästtoalett

"Skulle någon vilja öppna för rundgång genom alla rummen även uppe så är det inga problem, gamla dörren finns kvar på vinden"

Ovanvåning

Balkong

Passage

Sovrum 1

Toalett

Sovrum 2

Allrum - Sovrum

"I källaren har vi gjort ett stort jobb med att få in en mer ombonad känsla. En av våra pojkar bor numera här nere permanent och trivs utmärkt"

Källare

Hobbyrum

Badrum

Tvättstuga

"På Vapenvallen och Zinkensdamm har vi hängt mycket under de här åren vi bott här. Vill man ut i skogen är det nära upp till Öxnehaga också"

Sovrum 3

Vind

"När man kommer upp i trädgården så känns det som vår egen lilla värld där vi kan vara för oss själva. Men alltid nära ner till Huskvarna och till skolor och bussar"

Trädgård

Planritning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i huset sedan 2015. Nedan följer en kortare sammanfattning av utförda förbättringar, både nuvarande och tidigare ägares, samt annan information som kan vara bra att ha med sig vid ett köp.
Köket totalrenoverades 2016 av nuvarande ägare. Köksinredningen med ytor är bättre anpassades för ett modernt boende. Vitvaror är följande; Induktionshäll, inbygd varmluftsugn, inbygd micro, fläkt, integrerad diskmaskin samt kyl och frys. Samtliga vitvaror kommer från IKEA.
Badrummet i källaren totalrenoverades 2019, är stort och luftigt och har generöst med plats för vardagsbehoven. Fötterna håller man varma genom vattenburen golvvärme.
Källaren totalrenoverades under 2019. I tvättstugan finns tvättmaskin från LG som installerades under samma år. Servisen ut mot gatan är ny sedan 2019.
Huset värms upp genom fjärrvärmeanläggning som tidigare ägare installerade. Både tryggt och energieffektivt!
Fastigheten är ansluten till Wetternets öppna fibernät för en framtidssäkrad uppkoppling. Läs gärna mer på www.wetternet.se.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Wilhelm Thams väg 13
Område
Huskvarna Söder
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
7 rum och kök
Bo & biarea
149 + 122 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 829 kvm
Energideklaration
Energiklass E , 137 kWh/m2 och år
KARTA