Wendela hebbes väg 23, fyra rum och kök

Färskpressad morgonsol

Längst bort på gatan, ovansida och fritt blås över Vättern från kök, balkong och matplats. Ett smidigt boende i många av livets olika faser. När tvåsamheten blir tre, eller när du vill trappa ner i yta och tomt och ser fram emot att barnbarnen kommer på helgbesök. Läget dessutom fint kalibrerat i skärningspunkten Kortebo-Bymarken-Vätterslund. Fin höjd över Vätterbygden, men ändå sandal-nära till lilla stranden vid Kaptensbo. Strandpromenaden tar dig på 25 minuter in till sta’n och 7-8 med cykel. Alltså, oftast ingen idé att leta parkering.

Husets nuvarande ägare har gjort en klok och balanserad renovering av hela ovanvåningen, där kök och badrum inte har mer att önska. Enhetlig tvåstavsparkett över hela öppna ytan uppe, med en skön matt barfotakänsla. Köket har en mycket smart addition som kommer underlätta livet i köket märkbart, men du anar den knappt på bild. Entréplanet bara delvis renoverat, men ruvar på stor potential lite beroende på hur många ni är i hushållet. Behöver du ett sovrum till finns olika lösningar, om du inte vill offra vardagsrummet uppe.

Snabbfakta
Adress Wendela hebbes väg 23
Område Vätterslund
Bostadstyp Suterrängparhus i två plan
Antal rum 4 rum och kök
Bo & biyta 109 + 25 kvm
Tomtareal 650 kvm
Byggår 1992
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer

Huset

Hall

Sovrum 1

"Hela den breda allmänningen ovanför och på sidan gör ju att tomten känns mer än villa-stor. Långt till grannarna på det hållet."

Sovrum 2

Hall på andra plan

Vardagsrum

"I några hus vet jag att det är avdelat som ett separat rum på ovanvåningen, vilket är fullt möjligt, men jag tror nog att det är bättre att skapa ett rum på entréplan istället, om man nu behöver det."

Badrum på andra plan

Matplats

Kök

"Vi har varit väldigt nöjda med att vi valde extra djup i lådor och på bänkskivan i köket, det blir så otroligt mycket enklare att jobba med flera grejer på gång samtidigt."

Balkong

Uteplats på baksidan

Tvättstuga

"Planen var att renovera badrummet nere på samma sätt som uppe, och vi har det mesta materialet inköpt, så om någon vill finns möjlighet att fortsätta i samma stil."

Badrum i entréplan

Förråd

Trädgård på framsidan

"För att vara på Bymarken, eller Vätterslund, så har vi ovanligt mycket kvällssol sommartid, inga hus bakom och ganska flackt uppåt."

Garage och förråd

Omgivning

Mäklaren informerar
Gavelparhus på vad som kanske kan sägas vara gatans bästa läge? Längst in i övre raden med fritt blås ut mot Vättern och ett stort kommunalt grönområde om granne mot norr och väster. Nedan följer en kortare sammanfattning av förbättringar och renoveringar som gjorts och annan information som kan vara bra att ha med sig vid ett eventuellt förvärv.
Husets värmepump (frånluftsvärme NIBE) byttes 2008 och borgar för en ekonomiskt hållbar driftsiffra. Senaste året har familjen som bor i huset förbrukat endast 13.900 kWh medräknat både uppvärmning och hushållsel.
I nedre plan renoverades stora sovrummet under 2019 med bredspacklade väggar, ommålning, ny heltäckningsmatta och ny garderobslösning. Det mindre sovrummet intill målades om samma år och även entréhallen är ommålad i samma veva. Under 2020 renoverades tvättstugan med ommålning av väggar. Tvättmaskinen är från 2016 och torktumlaren från 2019. Trappan upp till andra plan är ommålad och stegen är klädda med ny filtmatta. Allt arbete utfört av hantverkare.
Övre plan har genomgått en total ombyggnation under 2019. Väggar har tagits ned och en ny öppnare planlösning blev resultatet, och även ett större badrum då väggarna till detta flyttades ut något i hallen. Här finns möjlighet att dela av vardagsrummet som idag är väldigt stort till två rum om man vill ha en separat matsal eller kanske ett sovrum till.
I taket sitter infällda spotlights i det nya innertaket och även nya takkontakter för hängande belysningsarmaturer har installerats. Samtliga eluttag och kontakter är bytta, och allt arbete är utfört av behörig elektriker. På golvet ligger mattlackerad tvåstavs ekparkett i hela detta plan och samtliga innerväggar är nya och spacklade och ommålade.
Köket kommer från Marbodal och erbjuder extra djup arbetsbänk om 70 cm istället för standard som är 60 cm. Denna decimeter kanske inte låter som något speciellt men den gör verkligen att man kan arbeta obehindrat och skjuta undan saker som man för tillfället inte använder, en bra och mycket funktionell detalj.
Extra bred induktionshäll, varmluftsugn + kombinerad micro/ugn, integrerad diskmaskin, fullstor kyl & frys och bred fläktkåpa. Samtliga maskiner från Siemens.
Badrummet är mycket smakfullt renoverat och något större än på det ursprungliga då väggarna flyttats några decimeter ut mot hallen. På så sätt kunde ett snyggt duschbadkar få plats. Liggande stora ljusgrå plattor på väggarna och ett något mörkare och mer småskaligt klinkergolv med golvvärme på golvet.
Under 2019 monterades de gamla vindskydden bort på balkongen utanför köket och nya i klarglas sattes på plats.
Allt arbete är utfört av behöriga hantverkare/elektriker och full dokumentation och intyg finns på allt som är gjort.
Visa mer

Planritning

Alternativ planlösning

BOSTAD
Adress
Wendela hebbes väg 23
Område
Vätterslund
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
4 rum och kök
Bo & biarea
109 + 25 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 650 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass E , 83 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA