Von Platensgatan 34C, fyra rum och kök

Våning i kubik och spiral

Här kliver du rakt in i fornstora dagar, med en trapphall i ek, ett sagolikt vackert trappfönster och en öppen spis som tar för sig som i en vikingasal. Ett mahognypiano står redo för en sonat om någon kan och vill. Här håller bostadsrättsföreningen sina möten och det är den gemensamma entrén till husets olika lägenheter. Men du har också en köksingång via uteplatsen som kanske funkar bättre en vanlig tisdag.

Denna 4:a på bottenplan är husets största lägenhet och den högfärdiga takhöjden fortsätter inne i stora salen. Här får du en aning om hur det var på den gamla goda tiden, när ett fåtal personer kunde bo riktigt bekvämt på stora ytor. Matsalen rymmer utan problem också en vardagsrumsdel, och burspråket famnar halva Jönköping känns det som. Lägg märke till det svängda elementet som står på tassar.

Bäckalyckan är klassisk mark för husälskare. Ingen annanstans hittar vi så pampiga och påkostade villor. Stilinspirationen hämtades från de antika idealen i olika grad och med olika förvandling genom seklen. I detta hus hittar vi klassiskt kassettak i ek, och det gamla herrummets träpaneler med skruvade miniatyrpelare dyker upp i två av sovrummen. Inget fönster är det andra likt i lägenheten, halvbågar och svängda krön är standard. Det hade varit spännande att resa hundra år tillbaka i tiden och se hur livet var då. Men då var i och för sig inte huset gammalt och charmigt som i dag.

Snabbfakta
Adress Von Platensgatan 34C
Område Bäckalyckan
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 4 rum och kök
Bo & biyta 135 kvm
Vån & Hiss 1 av 2 (Hiss finns ej)
Avgift 7.288 kr/mån
Inkluderar . värme, vatten & parkeringsplats
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer

Lobby

Hall

Vardagsrum

"Både Talavidskolan och Junedalsskolan är inom smidigt gångavstånd för de stora och större barnen"

Kök

Köksentré

"Vi går nästan alltid genom entrén vid köket, det funkar bäst med barnens kläder, och med leksaker utanför på terrassen."

Sovrum 1

"Inom tre kvarter har du faktiskt 4 olika förskolor att välja på, dessutom en stor lekplats alldeles i närheten."

Sovrum 2

Sovrum 3

Toalett

Badrum

"I källaren är det nästan konstant 15 grader året runt; bra för både viner och övervintrande blommor."

Uteplats

Trädgård

Huset

"Vi har närmast till tvätten från vår lägenhet, vilket är skönt med barnens tvätt."

Tvättstuga

Gemensam tvättstuga finns på bottenplan till höger i den stora entrén, vilket underlättar vardagen genom att slippa baxa tvättkorgar upp och ner i källaren. Troligen de vackraste fönster som setts i tvättstuga. Maskinparken utgörs av såväl tvättmaskin som torkskåp och tumlare.

Källare

"Jag gillar utrymmena i källaren, där man kan hålla på med stora projekt utan att störa någon, jag har till och med byggt en kajak i ett av rummen."

Omgivning

Planritning

Mäklaren informerar
Härlig lägenhet med en kombination av villa- och våningskänsla med luftiga ytor kombinerade med mysiga mindre rum. Dessutom egen uteplats, egen köksingång och tillgång till en stor trädgård!
De nuvarande ägarna har varit bosatta i lägenheten sedan 2010 och har under tiden låtit utföra nedanstående renoveringar;
Under 2015 har vardagsrum samt sovrum 1 och 2 fått ny färg på väggar och fönster.
I september 2015 installerades en ny diskmaskin i köket.
2014 fick badrummet en genomgripande renovering från topp till tå då allt byttes ut! Renoveringen genomfördes av Badhuset Installation AB, kvalitetsdokument finns. Vid renoveringen installerades även elburen golvvärme.
2010 renoverades samtliga fönster i lägenheten.
2009 totalrenoverades köket av tidigare ägare, med inredning från IKEA samt merparten av vitvarorna från Miele. 2014 installerades ny köksfläkt.
Till lägenheten följer två stora förråd belägna i husets källare. Förråden är ca 12 kvm vardera!
Solen då? Jo, den går upp och ger sitt första ljus till sovrummen och vardagsrummet på husets gavel och baksida. Solen håller sedan trädgården solig under hela dagen och under eftermiddagarna värmer den skönt på lägenhetens uteplats.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Von Platensgatan 34C
Område
Bäckalyckan
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1929
Våningsplan
1 av 2 (Hiss finns ej)
Antal rum
4 rum och kök
Boarea
135 kvm (föreningens information)
Månadsavgift
7.288 kr/mån inkl. värme, vatten och parkeringsplats
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 4
Säljarnas kostnad för hushållsel har varit drygt 200 kr/mån.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
31 oktober eller enl. ök.
KARTA