Vireda by Aspelund 18, sex rum och kök

Nybygge i Vireda by

Här gläntar du på storskogen. En byggklar tomt på landet, mitt emellan Lekeryd och Huskvarna. Sju minuter med bil från Esplanaden Här byggs ett lösvirkeshus i två plan och i gammal stil. Verandan som gjord för farmors gamla gungstol. Tomten är redan friköpt av bonden och utmed vägen ligger redan både äldre och nyare hus. Så du blir inte ensam om idyllen, men har inga grannar direkt i blickfånget från köksfönstret. Inte från vardagsrummet heller.

Låt oss förklara det här med lösvirkeshus så att du förstår fördelarna. Huset är ritat och planerat av en arkitekt från bygden, och huset byggs alltså på plats från första regeln. Ett kvalitetsbygge rakt igenom där byggaren kan skräddarsy allt efter behov och önskemål – väggar, el, ljus, vatten och storleken på klädkammaren om så skulle behövas. Och byggaren kan i vissa fall justera en del under resans gång. Det här är blir ett bygge utöver det vanliga, med många kvalitetsmarkörer, såväl inne som ute.

Snabbfakta
Adress Vireda by Aspelund 18
Område Vireda
Bostadstyp 2-plansvilla
Antal rum 6 rum och kök
Bo & biyta 190 kvm
Tomtareal 2525 kvm
Byggår 2020
Pris 5.300.000 kr
Kontakt

Skicka
Mäklare

Per Sandwall

Reg. Fastighetsmäklare / Kontorschef
036-333 60 81
per@vastanhem.se
Läs mer

Estatework Sweden AB

Huset

Projektbeskrivning

Du kommer alltså köpa ett nyckelfärdigt hus, men med stora möjligheter att påverka detaljer inne och ute. Ritningarna och prislappen gäller för det hus som presenteras här, men när du skriver kontrakt i affären är huset inte byggt, och vill du göra förändringar, större eller mindre är det en förhandlingsfråga. Tomten ägs och bebyggs av EstateWork AB i Tenhult som hittat sin nisch med ambitiösa lösvirkeshus där blivande ägare vill något mer utöver svensk byggstandard. Vi visar några tidigare projekt som genomförts under senare år, och som mäklats genom Västanhem.

Entréplan

...fortsättning entréplan

Från matsalen har du också en glasad pardörr ut på baksidan mot bergknallen, skogen och södersolen. Som gjort för ett stort helt insynsskyddat trädäck. Skulle du vilja addera ett uterum så småningom är det såklart här på hörnet du ska göra det. Sovrummet nere håller måttet för dubbelsäng, vilket även ett av sovrummen gör uppe också. Bra som gästrum innan en tonåring tar över om några år. Stor klädkammare. Ett badrum här nere och ett uppe. Tvättstuga med groventré och gott om plats för oömma kläder för utebruk. Överhuvudtaget gott om förvaring i hela huset.

Övre plan

Vireda

Estatework Sweden AB

Strömsbergs Gård 7

Norra vägen 22

Egnahemsvägen 1

Mäklaren informerar
Detta blir en nyckelfärdig lösning, lika smidig som att välja hus ur fabrikantens huskatalog. Skillnaden är att du får ett unikt hus, på en unik tomt och med en unik byggkvalitet där byggaren tar ansvar för alla moment. Det är samma personer som bygger huset som du ser i ögonen och tar i hand när kontraktet skrivs.
Uppvärmningen av huset sker genom rumsstyrd vattenburen golvvärme som genereras av en energieffektiv frånluftsvärmepump som kommer från Nibe.
I samtliga rum, med undantag för badrum, tvättavdelning och entré ligger ett mattlackat, enstavigt parkettgolv i ek. Vitmålade gipstak i samtliga rum samt OSB och gips i såväl inner- som ytterväggar. Innerdörrar av märket Swedoor och ytterdörr från NorDan. Alla fönster levereras av SP-fönster. Foder runt dörrar och fönster målas in. Innerväggar och mellanbjälklag isoleras med ljuddämpande 45 mm isolering och ytterväggarna med 195 mm + 45 mm.
Köket som kommer från HTH har vitlackerade luckor i lantlig stil. Köket är utrustat med induktionshäll, frihängande fläkt, ugn, mikrovågsugn, integrerad diskmaskin samt kyl och frys. Samtliga vitvaror är av välkända märket Siemens. Kakel väljs från Konradssons Kakel till ett värde av 350 kronor per kvadratmeter. Belysning i form av spotlights och uttag för taklampor ingår.
Tvättavdelningen är utrustad med tvättmaskin och torktumlare, även dessa vitvaror är av märket Siemens. Här ingår även bänkskåp med bänkskiva samt städskåp. Skåpen har släta, vita luckor. Såväl kakel över bänkskiva som klinkergolvet väljs från Konradssons Kakel till ett värde av 350 kronor per kvadratmeter.
Samtliga vitvaror i kök och i tvättavdelning specificeras i bifogat dokument.
I entré samt groventré ligger klinkergolv som väljs från Konradssons Kakel till ett värde av 350 kronor per kvadratmeter.
Hallen har en platsbyggd trappa, inmålad med steg i samma ton som golvet. Rostfri nivålist mot klinkergolvet i entrén och vitmålad spaljé i trappan. Här ingår belysning i form av sex stycken spotlights.
Vardagsrummet har braskamin som förhöjer mysfaktorn. Belysning i form av spotlights och uttag för taklampor ingår.
Badrummet i entréplan har badrumsinredning i form av spegelskåp och underskåp från Aspen. Blandare i såväl handfat som dusch av märket Mora. Kakel och klinkergolv väljs från Konradssons Kakel till ett värde av 350 kronor per kvadratmeter. Belysning i form av fyra stycken spotlights ingår.
Även badrummet på övre plan har badrumsinredning i form av spegelskåp och underskåp från Aspen. Blandare i handfat, dusch och badkar av märket Mora. Kakel och klinkergolv väljs från Konradssons Kakel till ett värde av 350 kronor per kvadratmeter. Här ingår belysning i form av sex stycken spotlights.
I samtliga sovrum ingår uttag för taklampor och alla eluttag i huset är enligt branschstandard.
I köpet ingår grovplanerad trädgård med matjord och grässådd. Plattsättning och trall ingår ej i priset.
Nätverksuttag installeras i samtliga sovrum och vardagsrummet.
Ingår gör en 10-årig färdigställande- och nybyggnadsförsäkring samt en 1-årig villaförsäkring.
Kostnad för lagfart samt uttag av eventuella pantbrev tillkommer för köpare av fastigheten.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Vireda by Aspelund 18
Område
Vireda
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
6 rum och kök
Bo & biarea
190 kvm (säljarens information)
Tomt
Areal: 2525 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Pris
5.300.000 kr
Tillträde
2021
BYGGNAD
Byggnadstyp
2-plansvilla
Byggnadssätt
Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv.plåtarbete: Lackerad plåt
Ventilation: Mekanisk frånluft med återvinning
Byggnadsår
2020
Uppvärmning
Frånluftsvärmepump samt braskamin
Vatten/avlopp
Eget vatten från borrad brunn samt avlopp genom 3-kammarbrunn.
Specifikation Drift
Fastighetsbeteckning
Vireda 4:12
Servitut/Rättigheter
Avtalsservitut Kraftledning Last: Avtalsservitut: Kraftledning, 0680IM-09/6185.1
Taxeringskod
220
Taxeringsvärde
208.000 kr (2019)
DOKUMENT
KARTA