Violbacken 14, sex rum och kök

Fix färdigt vid Bondbergets fot

En mysig villa för familjen som vill bo nära både stan och naturen. Renoverad från topp till tå. Bara att flytta in och njuta i lugna kvarteret längst upp på Ekhagen. Hur låter det? Här har den klassiska planlösningen från 60-talet fått sig en rejäl omgång, öppnats upp och andas nu modernt familjeliv. Ett luftigt kombinerat kök, matrum och vardagsrum möter en när man stiger innanför dörren. Här kan man bjuda hem alla vänner på samma gång utan att behöva trängas! Om vädergudarna är på gott humör kan hela sällskapet flyttas ut till den generöst tilltagna altanen på mer än 50 kvadrat. Husets mer privata rum ligger just lite mer privat till. Skönt att kunna dra sig undan och vara ifred när man vill.

Vi befinner oss nästan längst upp på Ekhagen, på en gata med mycket sparsam trafik. Härifrån är det endast ett kort promenadavstånd till naturen och skogen uppåt Bondberget. Väl där ser man ut över hela Jönköping. Vintertid kan man ta skidorna på axeln och gå till Järabacken. Det är faktiskt så nära! Ändå tar det bara några minuter att ta bilen in till stan, eller att gå ner till mataffären och busshållplatsen. Nära, nära men lugnt och tryggt.

Snabbfakta
Adress Violbacken 14
Område Ekhagen
Bostadstyp 1-plansvilla med källare
Antal rum 6 rum och kök
Bo & biyta 104 + 104 kvm
Tomtareal 638 kvm
Byggår 1968
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer

Entré

Kök

"Vi har dukat långbord för 30 pers i köket utan problem. Det är jättemysigt!"

Matplats

"Vi ville öppna upp och få det mer luftigt. Idag älskar vi köket och vardagsrummet. Här är vi hela tiden."

Vardagsrum

Hall

Sovrum 1

"På våren och sommaren är det jättehärligt här. Alla fönster gör att det kommer in så mycket ljus."

Sovrum 2

Sovrum 3

Badrum 1

Allrum

Förråd

Tvättstuga

Badrum 2

Hobbyrum - Uthyrning

"På sommaren går vi ofta ut och sätter oss i morgonsolen med en kopp kaffe. Då är det knäpptyst och knappt någon trafik alls. Det är så härligt!"

Utemiljö framsida

Altan

"Jag gjorde trädäcket ordentligt stort. Det är perfekt för barnen att springa runt på, eller när man har gäster. Alla får plats."

Trädgård

Huset

"Många promenerar i området och hejar när de går förbi. Det är en härlig gemenskap."
Mäklaren informerar
-Här har vi en fantastiskt bra och praktisk familjevilla i ett perfekt läge och skick som passar de allra flesta familjer. Ekonomisk bostad med låg driftskostnad och genomgripande stora renoveringar utförda. En bostad att bara att flytta rakt in i! Nedan beskrivs en del av de större åtgärder som de nuvarande ägarna har utfört i huset.
- Dränering och isolering av källarytterväggarna gjordes 2013.
- Samma år byttes även taket på huset då papp, läkt och takpannor byttes tillsammans med avvattningssystem och övriga plåtarbeten.
- För att utsidan på huset ska bli komplett byttes även samtliga fönster och fönsterdörrar på entréplanet 2013. Då byggdes också entrépartiet om med ny ytterdörr samt liggande panel av lärkträ.
- Året innan, alltså 2012, renoverades entréplanet som fick en något justerad planlösningen då ett nytt kök byggdes in. Nya golv och renoverade väggar och tak. Samtidigt jordades även elen på detta plan.
- Badrummet på entréplanet fick vänta ett år, och totalrenoverades under 2013. Då revs allt det gamla bort även här omdisponerades till viss del. Idag ett superfräscht modernt effektivt badrum med nya ytskikt, golvvärme och ny inredning.
- 2014 tilläggsisolerades vinden med ca 50 cm lösull för att ytterligare energieffektivisera huset.
- Under 2012-2014 har också källarplanet genomgått stora renoveringsarbeten med bl.a. ny tvättstuga, stort fantastiskt förrådsrum samt övrig ytskiktsrenovering.
- I övrigt har under tiden 2012-2014 även gjorts stora ingrepp i trädgårdsmiljön där framsidan bl.a har fått fina stenläggningar och uteplats och baksidan en ordentligt stor altan. Runt större delen av trädgården har också planterats Tujahäckar.
- I husets källarplan finns ett stort utrymme som av tidigare ägare använts som hobby- och förvaringsytor. De nuvarande ägarna har i sin plan haft för avsikt att bygga ett studentrum med kökspentry och badrum i dessa ytor för att få en riktigt bra ekonomi i sitt boende! Egen ingång finns på husets gavel. Vill man går det så klart enkelt att öppna upp in till dessa ytor från allrummet (se planritning) och använda dem enligt egna mest behövda sätt!
- De nuvarande ägarna har även sett till att det finns bygglov för att uppföra en vidbyggd carport med förrådsdel på husets gavel.
- Soltiderna då? Jo, solen går upp när natt blir till dag och morgonljuset träffar hus och trädgård på entrésidan. Solen visar sig sedan under hela dagen i trädgården och når till baksidan från ungefär 11:30 och framåt. På kvällarna stannar solen ända fram tills den går ner och ger skön värme på altanen på husets baksida.
Visa mer

Planritning

Situationsplan

BOSTAD
Adress
Violbacken 14
Område
Ekhagen
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
6 rum och kök
Bo & biarea
104 + 104 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 638 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
111 kWh/m2 och år
Tillträde
Maj 2015 eller enl. ö.k.
KARTA