Villagatan 7, två rum och kök

Behag i koncentrat

Nu har du chansen att bo i Huskvarnas unika trähus. Tornvillan en bit upp i Hakarpsbacken överträffar det mesta när det gäller attributen: snickarglad panel, vinklar och vrår, takskägg och bjälkar. Här bor du i ett hus som garanterat alla vet vilket det är, men som väldigt få sett från insidan. Lägenheten är på ca 40 kvadrat, och har alla husets behag i koncentrat. En södervänd balkong, tre cypresshöga fönster och även ett uns Vätterutsikt från skrivbordsfönstret mot norr

Lägenheten har ljus från tre håll. Kök och badrum renoverade på senare tid, i fin stil och i fint skick. Vardagsrum, kök och matplats i en öppen volym med en takhöjd som pekar finger åt svensk byggstandard. Snedtaket gör sig påmint på ett sätt som bara stegrar charmfaktorn. De tre stora fönstren har du rätt upp mot den lövklädda branten, inget som stör utom en rejäl dosis fågelsång precis när natten bryts.

Snabbfakta
Adress Villagatan 7
Område Huskvarna
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 2 rum och kök
Bo & biyta 39 kvm
Avgift 1.950 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & TV
Pris 1.100.000 kr eller högstbjudande
Visning

Visning hålls om

5 dagar


Visning 26 maj kl. 11:30 - 12:30
Öppen visning. Välkomna!


Samt 27 maj kl. 16:00 - 17:00
Öppen visning. Välkomna!


Intresseanmälan
Mäklare

Madelen Zackrisson

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 83
madelen@vastanhem.se
Läs mer

Huset

Hall

"För mig är det högsta formen av lyx att få bo i ett fint gammalt hus, som dessutom alla vet precis vilket det är när man pratar om det"

Vardagsrum

Kök

"Det är så mysigt att krypa upp i soffan borta i snedtaket när det regnar. Med koppartak på huset hör du verkligen när det regnar i det hörnet"

Sovrum

Balkong

Badrum

"Trädgården är inte direkt trång; att bara vara så nära skogen är också en lyx. Sen har vi alla fruktträden – plommon, päron och fem sorters äpplen"

Trädgård

Huskvarna

BOSTAD
Adress
Villagatan 7
Område
Huskvarna
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1907
Antal rum
2 rum och kök
Boarea
39 kvm (föreningens information)
Månadsavgift
1.950 kr/mån Värme, vatten & TV
Pris
1.100.000 kr eller högstbjudande
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 1
Säljarens kostnad för hushållsel och försäkring uppgår till cirka 330 kronor per månad.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
FÖRENING
Förening
Brf Villagatan Sju

Brf Villagatan Sju äger fastigheten Jönköping Liden 5, som är en välskött vacker träfastighet ursprungligen uppförd 1907. Bostadsrättsföreningen består av fem lägenheter i varierande storlek samt en del gemensamma utrymmen i källarplanet. Under 2011 gjordes stora omfattande renoveringar och ombyggnationer då samtliga lägenheter totalrenoverades och färdigställdes till det skick de är i idag.

Genomförda renoveringar:
Stambyte cirka 1985
Installation av bergvärme 2008
Målning av fasaden 2010
Nytt tak 2010
Dränering 2011
Målning garage utvändigt 2016
Målning sockel 2016
Brandisolering trapphus framsidan 2016
Målning garageväggar invändigt 2017
Fönsterrenovering syd- och västsidan 2017
Byte bergvärmepump 2018

I källarplanet finns gemensamma utrymmen där man kan förvara utemöbler, cyklar och dylikt. Här finns också en gemensam tvättmaskin och torktumlare, bergvärmepumpen och källarförråd som hör till lägenheterna. Lägenhetens förråd är cirka fem kvadratmeter.

Det finns möjlighet att hyra garageplats i dubbelgaraget som ligger intill uppfartsvägen till huset, en plats kostar för närvarande 400 kr/mån. Parkering på vändplanen intill huset är gratis.

Den stora gräsmattan klipps av föreningens självgående automower. Man brukar inom föreningen hålla en gemensam vår- och höststädning där man träffas, hjälps åt att röja i gemensamma utrymmen och pysslar om trädgården lite. Vintertid finns en kraftfulll självgående snöslunga som man kan ta till för att röja parkeringsplats och uppfart med om det kommer mycket snö.

Samtliga lägenheter i huset är anslutna till Jönköpings stadsfibernät, Wetternet. Den fasta abonnemangskostnaden ingår i månadsavgiften. Lägenhetsinnehavarna är fria att välja den leverantör och mediatjänster de önskar. Läs gärna mer på wetternet.se.

För närvarande finns inga planerade avgiftsändringar (kontrollerades 2019-05-13). Vid fler frågor får man gärna kontakta ordförande Peter Karlsson, 0702-551128.

Uppvärmning
Bergvärme
Fönster
3-glas
Ventilation
Mekanisk frånluftsventilation
Andel i föreningen
6 %
Andel av årsavgift
6 %
DOKUMENT
KARTA