Viktor Rydbergsgatan 9, nio rum och kök

Snygg statusuppdatering

Detta är klassisk bymark på alla sett. Ett gammalt tvåfamiljshus med bra kubik och kvadrat på alla fyra våningsplan, och med sovrum på tre av dem. Perfekt läge mitt i bostadsområdet med bussar på gångavstånd och med lite raska ben går du ner till sta’n på 20 minuter. Huset renoverat löpande under många år, och in alles i bra skick. Senaste renoveringen omfattade taket som fått ny papp, läkt och betongpannor så sent som i år. Entréplan vikt för ett rörligt och socialt liv med köket och matplatsen som naturligt näringscentrum för familj och kompisar. Och nu när sommaren är här har du en uteplats på södersidan stor som på en lyxkryssare.

Det här är ett flexibelt boende, där du kan trappa upp antalet sovplatser ganska imponerande om det skulle behövas och barnaskaran är stor. En tidigare ägare har iordningställt tre sovrum i källarplan med kök och badrum för uthyrning till studenter, vilket är full möjligt att fortsätta göra. Just nu är dessa rum ockuperade av familjens tonåringar. Även på vinden kommer du hitta två fina sovrum med takfönster ut över Vättern. Men utsikten imponerar redan på entréplan.

Snabbfakta
Adress Viktor Rydbergsgatan 9
Område Bymarken
Bostadstyp 2-plansvilla med inredd källare och vind
Antal rum 9 rum och kök
Bo & biyta 282 + 102 kvm
Tomtareal 1614 kvm
Byggår 1948
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer

Film

Huset

Terrass

Huvudentré

"Vi har bott här i 15 år med fyra barn i alla olika åldrar, vi har verkligen huserat i hela huset och flyttat runt genom åren."

Sällskapsrum

Vardagsrum

Kök

"Den stora altanen har löst tre studentfiranden genom åren, det är en fantastisk uteplats hela dagen; cirka 70 kvadrat så du får plats med det mesta du behöver."

Matplats

Gäst-WC

Klädvård

"När vi flyttade in var trädgården en smula igenvuxen och där har vi jobbat en del, men det är en härlig trädgård med stor potential för den som har det intresset."

Hall på andra plan

Balkong i väster

Allrum - TV-rum

"Vi har ett onödigt lyxigt hemmakontor med den här Vätterutsikten och ljus från två väderstreck, men det är viktigt att trivas på jobbet, eller hur?"

Sovrum 1 - Arbetsrum

Badrum

Sovrum 2

"Vi är nog lite bortskämda med sociala ytor, det finns nästan alltid nånstans att dra sig undan om man vill vara ifred även om alla är hemma."

Sovrum 3 - vindsplan

Sovrum 4 - vindsplan

Tonårsrum - uthyrningsrum

"När vi flyttade in hade den ägaren tre studenter som hyrde rum i källaren, vi har haft våra tonåringar där, men rummen, köket och badrummet finns kvar."

Duschrum i källarplan

Kök i källarplan

Trädgård

Carport

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i huset sedan 2004. Nedan följer en kortare sammanfattning av underhåll och förbättringar som gjorts under både deras och föregående ägares innehavstid.
Alla vertikala avloppsstammar är bytta från gjutjärn till plaströr under slutet av 90-talet. I källarplan övergår plaststammarna till gjutjärn som ligger nedgjutet i betongplattan under huset.
Hela husets fick nytt elsystem under slutet av 90-talet med jordade kontakter i alla rum och automatsäkringar med jordfelsbrytare.
2003 byttes samtliga fönster i huset ut från kopplade tvåglas i träbågar till moderna isolerglasfönster.
2008 byggdes den stora terrassen i söder som delvis är under tak. Konstruktionen ritades av Talavids Arkitektkontor AB och byggnationen gjordes av Gunluvin AB. Regnvatten på denna leds bort och konstruktionen är helt tät och under terrassen finns idag en rejäl dubbelcarport.
2010 renoverades tvättstugan och balkongen på andra plan med hjälp av hantverkare (Pontus Höglunds Bygg AB).
2016 helrenoverades badrummet på andra plan och duschrummet i källarvåningen med hjälp av hantverkare (Habo VVS AB.)
2016 installerades en kraftfull luft/vattenpump (NIBE VVM 500) som värmer huset, allt jobb utfört av Habo VVS AB.
2020 fick huset fick nytt yttertak (papp, läkt betongpannor) och nya Veluxfönster i vindsplan. Allt jobb utfördes av Jergells Bygg AB.
I huset finns två eldstäder, en braskamin i vardagsrummet i entréplan och en öppen spis i allrummet på andra plan. Brandskyddskontroll på båda gjordes 2018 utan anmärkning och protokoll på detta finns. Dock är inte den öppna spisen på andra plan använd på ett antal år så för att få lov att sätta denna i bruk behöver en provtryckning göras.
I källarplanet ligger vattenburen golvvärme i hela hallen, de tre sovrummen/uthyrningsrummen och duschrummet. I entréplanet finns det vattenburen golvvärme i köket, köksentrén och tvättstugan och på övre plan i badrummet.
Byte av vitvaror och maskinell utrustning har skett löpande; fullstor kyl & frys (Electrolux 2014), induktionshäll (Electrolux 2015), varmluftsugn (Siemens 2016) och diskmaskin (Bosch 2020).
På tomten finns en Husqvarna Automower som sköter om gräsmattan, denna medföljer vid köpet om så önskas.
Huset är anslutet till Sector Alarm och detta kan övertas av nästa ägare om så önskas.
Huset är anslutet till fiberoptiskt bredband via Jönköping Energi. För mer information om olika bredbandshastigheter och TV-paket som kan beställas via detta, besök gärna www.wetternet.se.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Viktor Rydbergsgatan 9
Område
Bymarken
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
9 rum och kök
Bo & biarea
282 + 102 kvm (faktisk uppmätning enl SS21054)
Tomt
Areal: 1614 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass D , 62 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA