Viktor Rydbergsgatan 63, sex rum och kök

Att låta ett hus göra en tidsresa

Oj, här blir man glad så fort dörren öppnas. Tonsäkert, färgstarkt och modernt, trots att huset snart har 60 år i backspegeln. Men räkna med minst lika många i framtidens blickfång. Ett klokt hus från början, som har fått en gladlynt uppryckning av nuvarande ägare på entréplan och övre plan. När det gäller källaren vore ”uppryckning” dock ett grovt understatement. Nuvarande ägare har nämligen gjort en total förvandling av källaren. Inte boyta på pappret, men oändligt funktionellt och med ett stuk som borde inspirera mången renoverare.

Med fyra sovrum totalt och två fina badrum är huset väl rustat för en stor familj att storma in och få fart på vardagen från första stund. Inte minst tvättstugan är ett litet underverk av logistik och finess; nästan så att du längtar hit för att kicka igång en maskin. Överhuvudtaget att bo på toppen av Bymarken gör livet rätt smidigt. Du hittar snabbt ut i skogen på springstigarna, och snabbt ut på de vindlande vägarna över Tolarp och Järstorp. Busshållplatsen är inte så långt bort och skolplikten uppfylls bara några hundra meter bort genom lövskogen på Hisingstorpsskolan.

Snabbfakta
Adress Viktor Rydbergsgatan 63
Område Bymarken
Bostadstyp 2-plansvilla med källare
Antal rum 6 rum och kök
Bo & biyta 117 + 75 kvm
Tomtareal 632 kvm
Byggår 1961
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Madelen Zackrisson

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 83
madelen@vastanhem.se
Läs mer

Huset

"Vi har en delad extra hög kyl/frys i köket vilket fungerar väldigt bra, sen använder vi matkällaren till dricka, frukt och potatis. Där är det skönt kallt året runt"

Kök

Matplats

Uteplats

"Vi har renoverat efter hand som vi vuxit och mognat som familj, men ändå försökt att hålla en röd tråd, eller gul kanske man ska säga"

Entré

Badrum på entréplan

"Vi har grubblat en del på hur vi skulle få en kamin på plats uppe så att den syns och värmer på två håll, men det får nästa ägare fortsätta fundera på"

Vardagsrum

Sovrum 1

Övervåning

Sovrum 2

Sovrum 3

Balkong

Toalett på övre plan

"Källaren var ett stort projekt där vi bilade bort gamla golvet och isolerade och gjöt helt nytt med golvvärme och alla andra ledningar och rör nedgrävda"

Källare

"Vi har vårt sovrum nere i källaren och har trivts väldigt bra med det. Alltid perfekt temperatur, mörkt och tyst. Särskilt den varma sommaren 2018"

Sovrum 4

"Vi har haft Lofthammars Bygg som hjälpt oss med de stora projekten, när vi gjort badrummen, carporten och hela källaren"

Badrum i källare

Tvättstuga

Matkällare

Baksida

Carport - Förråd

"Genom alla år har det varit väldigt smidigt med förskolan och skolor för barnen; tryggt gångavstånd till Hisingstorp"

Omgivning

Planritning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i huset sedan 2007. Sedan dess har ett stort antal renoveringar genomförts och under 2016/2017 gjordes en totalrenovering av källare. Nuvarande ägare har dessutom löpande utfört både mindre såsom större renoveringar och underhåll på fastigheten. Nedan följer en sammanfattning över de viktigaste åtgärderna, samt information som kan vara bra att ha med sig vid ett köp.
2019 - Taket renoverades av tidigare ägare någon gång i början av 2000-talet, dock har nuvarande ägare tvättat och behandlat betongpannorna. Förra året renoverades övervåningen. Ny balkongdörr och balkongräcket renoverades.
2016/2017 - Källaren totalrenoverades av Lofthammar Bygg. Husets servis ut mot gatan är ny och även vatten- och avloppsstammarna inne i huset. Husets invändiga elstammar är bytta under 2015 och 2017, till ett jordat system med jordfelsbrytare. I tvättstugan finns tvättmaskin (Elektro Helios 2011) och torktumlare (Husqvarna 2015). Garderoberna i tvättstugan lämnas kvar. Nytt fönster i sovrummet i källarplan.
2015 - Badrum på entréplan renoverades. De stora badrummen i huset är renoverade av Lofthammar Bygg och det finns kvalitetsdokument om så önskas.
2014 - Ny carport med tillhörande förråd, arbetet är utfört av Lofthammar Bygg.
2013 - Plattsättning på framsida och garageuppfarten fick en uppfräschning.
2012 - Altan på baksidan och muren byggdes. Sovrum på entréplan renoverades med nya ytskikt.
2011 - Huset dränerades om och arbetet är utförts av Lofthammar Bygg. Fönster i sovrummet på entréplan byttes ut och även takfönstret på ovanvåningen.
2009 - Köket kommer från IKEA och installerades av hantverkare. Vitvarorna är enligt följande; kombinerad kyl och frys (Miele 2009), spisfläkt (IKEA 2017), induktionshäll (Electrolux 2017), integrerad diskmaskin (Miele 2013), ugn (Electrolux 2017) samt mikrovågsugn (Panasonic). Nya rör i köket. Samtidigt som köket installerades passade man på att lägga nytt golv i köket och hallen och ytterdörren byttes ut.
2008 - Ny källardörr och ny altandörren ut mot baksidan. Alla fönster i huset är utbytta allt efter som mellan 2008 till 2019.
2007 - En rejäl värmeanläggning finns installerad i huset. Anläggningen består av en bergvärmeanläggning. Borrhålet som är placerat strax öster om uteplatsen mäter cirka 160 meter.
Braskaminen i källarplan, renoverades 2016, bidrar med såväl värme som en hög mysfaktor. Brandskyddprotokoll finns tillsammans med övriga dokument.
Fastigheten är ansluten med fiber genom Wetternet. För information om tjänsteutbud besök gärna wetternet.se.
Vad ingår i köpet? För att göra gräsklippningen enkel väljer nuvarande ägare att lämna kvar Automowern från Husqvarna. Belysningsskenorna kommer att vara kvar om så önskas, dock inte armaturerna. Frysen i matkällaren och väggmonterade hyllor i källaren kommer att vara kvar till nästa ägare.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Viktor Rydbergsgatan 63
Område
Bymarken
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
6 rum och kök
Bo & biarea
117 + 75 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 632 kvm
Energideklaration
Energiklass C , 83 kWh/m2 och år
KARTA