Veragatan 12, två rum och kök

Granne med berget

En finfin 2:a som har fått en total genomgång från golv till tak i varenda litet skrymsle. Dessutom mycket smakfullt gjort med fullklinkrad hall och ekparkett i resten av lägenheten som är lagd utan skarvar eller trösklar. Kök och bad har nyhetens behag intakt, trots att det gått ett par år sedan renoveringen. Hela lägenheten har skön golvvärme, och så har det varit från byggåret. Från köksfönstren ser du enda bort till Huskvarnabergets höjder, och på baksidan känns det som du kan snudda ditt eget berg från balkongen.

Dessa 50-talshus är ganska märkvärdiga på många sätt. Både inne och ute. Närheten till naturen upp mot Vattenledningsparken är mer än slående. Du har stigar och stråk precis utanför knuten. Samtidigt är du inte många tramptag bort från Torpa och resten av stan med din cykel. Är du jobbpendlare lurar du rusningstrafiken med en egen påfart på väg 40, sen är du ute på allfartsvägarna i alla riktningar på direkten. Trapphusen var säkert supermoderna på sin tid, med betongglasväggar och knallröda hissdörrar som bara stannar på var annat halvplan mellan våningarna.

Snabbfakta
Adress Veragatan 12
Område Gräshagen
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 2 rum och kök
Bo & biyta 60.5 kvm
Vån & Hiss 2 av 9 (Hiss finns)
Avgift 2.748 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & kabel-tv
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer

Entré

"Alla maskinerna i köket är Cylinda; jag köpte allt av vår lokala elektriker hemifrån Bottnaryd."

Kök

Matplats

Mellanrum

"När jag köpte lägenheten var den helt original, det var nog inte renoverat någonting."

Vardagsrum

Balkong

"Vi jobbar båda på Torsvik, och det är smidigt att cykla även dit ut. Med bilen är du snabbt ute på stora vägen."

Badrum

"Ja när sommaren kommer har vi tidig fin morgonsol, både i sovrummet om man vill, men absolut i köket."

Sovrum

Föreningen

"Skogen och stigarna är perfekta när du bara vill röra på dig fritt, eller när du vill få en stund att tänka fritt."

Omgivning

Friluftsmänniskan i dig får framförallt nära till stigar och natur både i Vattenledningsparken och Stadsparken, men också vidare upp över höjderna. Tar du din mtb-cykel upp på gamla banvallen, är du snabbt ute ur stan. Och räkna med att ha skönt avstånd till det mesta du behöver på kort varsel nere vid Torpaplan.

En löptur runt Munksjön är en stående inbjudan alla dagar om året. Jordbron ligger också nära med fotbollsplaner och cykelcross-bana på gamla Kabe Sommarland. Om några år har du nog också fina badmöjligheter från bryggorna i nya Munksjöstaden som kommer ge hela Torpa och Gräshagen en knuff i en skön riktning.

Mäklaren informerar
En otroligt välrenoverad lägenhet i klassisk tidlös stil med en mycket tilltalande planlösning. Lägenheten totalrenoverades 2013 av den nuvarande ägaren då samtliga ytor gicks igenom minutiöst. Nedan nämns i stora drag vad som gjordes vid den stora renoveringen;
Samtliga golv byttes till de nuvarande parkettgolven som går igen genom hela bostaden. Alla väggar och tak sågs över, väggarna spacklades och tapetserades, taken målades. Även samtliga innerdörrar byttes.
I entrén monterades ett helt nytt förvaringssystem med inredning från Elfa bakom skjutdörrar från Mirro. Ett mycket praktiskt system som sväljer det mesta.
Badrummet totalrenoverades med kakel och klinkers och fick en bättre anpassad planering då duschen flyttades. Allt porslin bytt. Kommod och belyst spegel från Svedbergs. Dörrar i klarglas mot dusch. Elektrisk handdukstork.
Köket totalrenoverades och fick också en moderniserad planering. IKEA-kök med samtliga vitvaror från Cylinda. Självklart finns induktionshäll, inbyggd ugn och micro samt diskmaskin. Dimbar LED-belysning ger bra ljus mot arbetsytor.
Lägenheten har golvvärme i samtliga ytor!
Balkongen har ett härligt solläge där solen tittar in redan vid lunchtid och håller sig kvar till eftermiddagskaffet vid 17-tiden på somrarna. Värmen stannar längre.
Föreningen har för närvarande avtal gällande kommunikationstjänster med Com Hem. I föreningen diskuteras anslutning till fiber, men inga beslut är ännu tagna.
Lägenhetens förråd finns på vindsplan och matkällarförrådet i källarplan.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Veragatan 12
Område
Gräshagen
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1959
Våningsplan
2 av 9 (Hiss finns)
Antal rum
2 rum och kök
Boarea
60.5 kvm (föreningens information)
Energideklaration
141 kWh/m2 och år
Månadsavgift
2.748 kr/mån inkl värme, vatten och kabel-tv
Specifikation Drift
Säljarnas kostnad för hushållsel samt hemförsäkring uppgår till ca 345 kr/mån
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA