Veragatan 10, tre rum och kök

Tipptoppat gavelläge med kanonutsikt

Vi har fått förmånen att lära känna ännu ett vackert hem här i Jönköpingstrakten med visning inom kort. Maila info@vastanhem.se om du önskar ytterligare information redan nu.
Att utsikten är milsvid är ingen överdrift på Veragatan. Dessutom fönster i tre väderstreck här på gaveln. Du har full koll upp mot Strömsberg och vidare bort mot Bondberget. Samtidigt har du urskogen i ryggen när du sträcker ut i dubbelsängen; noll insyn men säkert en och annan fågel som kvittrande tittar in. Lördag och söndag har du hur mycket roliga stigar som helst att utforska upp mot Vattenledningsparken. Ja, det går bra på tisdagar också.

Lägenheten är genomgående renoverad från golv till tak; från väster till öster. Enhetligt, genomgående och konsekvent är nyckelorden som genomsyrar alla val och utförande. Valnöt på alla golv och bänkskivor. Sedan några väggar flyttats eller tagits bort i kök och vardagsrum, har tak och väggar blivit kritvita; samma med de nya innedörrarna. Golvvärme i hela lägenheten, sedan 50-talet.

Snabbfakta
Adress Veragatan 10
Område Gräshagen
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 3 rum och kök
Bo & biyta 77 kvm
Vån & Hiss 4 av 9 (Hiss finns)
Avgift 3.751 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten, kabel-TV & bredband
Pris 2.200.000 kr eller högstbjudande
Kontakt

Skicka
Mäklare

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer

Hall

Kök

"Vi tog ett helhetsgrepp om varenda kvadratmeter innan vi flyttade in, allt fick ryka. Vi flyttade väggar och gjorde om från grunden, och är fortfarande väldigt nöjda med hur det blev."

Vardagsrum

Balkong

"Grannen har precis glasat in sin balkong, men vänta med det ett tag till, en balkong-renovering är snart på gång i föreningen."

Sovrum 1

Duschrum

"Duschrummet är nästan 50 procent större än original om man mäter upp golvytan, tack vare att vi flyttade väggarna."

Sovrum 2

Föreningens hus

"Du bor inte mitt i stan, men har väldigt nära till allt; det som är exotiskt är att ha en riktig trollskog så nära, det tänker inte alla på."

Omgivning

Planritning

BOSTAD
Adress
Veragatan 10
Område
Gräshagen
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Våningsplan
4 av 9 (Hiss finns)
Antal rum
3 rum och kök
Boarea
77 kvm (föreningens information)
Månadsavgift
3.751 kr/mån värme, vatten, kabel-TV och bredband
Pris
2.200.000 kr eller högstbjudande
Specifikation Drift
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
FÖRENING
Typ
Bostadsrättsförening
Förening
Brf Fornkullen

Bostadsrättsföreningen Fornkullen äger fastigheterna Navet 1, 4, 5 och 6 belägna på Gräshagen i Jönköping. Fastigheterna sträcker sig utmed Lovisagatan, Strågatan och bort mot Veragatan, helt i anslutning mot den gamla banvallen i kanten på Vattenledningsparken. I föreningen finns tre stora 9-våningshus med tre trappuppgångar i vardera. Dessa byggnader består av totalt 243 lägenheter med en total bostadsyta om hela 14 836 kvm. Föreningen äger även kvartershuset Strågagården, vilket idag hyrs ut till bl.a. Jönköpings Kommun som fritidsgård samt även till kioskverksamhet. Föreningens stora markytor är friköpta och på dem finns utöver allmänna gräsytor med planteringar och träd, även lekplatser och stora ytor med parkeringsplatser. Brf Fornkullen är en av Jönköpings största bostadsrättsföreningar!

Fastigheterna, som bebyggdes ca 1959 har under de senare åren genomgått flera större renoveringsarbeten utöver det löpande underhåll som finns kontinuerligt. Avloppsstammar renoverades genom rörinfordring under 2014, gångytor asfalterades 2012 och fönsterbyte på byggnaderna utfördes 2011-12. Strågagården har genomgått en mer genomgripande upprustning i omgångar under de senare åren med bl.a. installation av hiss, upprustnings av ventilationssystem m.m.

Föreningen följer sin underhållsplan och de närmsta åren finns inga större tunga åtgärder planerade. Arbetena med upprustningen av på Strågagården fortsätter och nu i första hand med ventilationen. Föreningen har en heltidsanställd vicevärd, Per, som på ett mycket bra sätt fixar och ordnar och har koll på det alla mesta i föreningen!

Föreningen har en stabil och stark ekonomi med låga avgifter för föreningens medlemmar. Lokalhyror samt hyror för parkeringsplatser ger ett bra tillskott i ekonomin. Föreningen har idag lån om mycket måttliga 3 600 000 kr och samtliga lån har fasta räntor med låga trygga räntenivåer. Föreningens belåningsgrad är ofattbart låga 244 kr/kvm bostadsyta vilket är en extremt låg nivå. Årsavgiften/kvm om 553 kr ligger också under snittet. Den senaste avgiftshöjning gjordes 2014 då avgifterna höjdes med 4% och det finns idag inga planer på att behöva justera månadsavgifterna den närmsta tiden (kontrollerat 11/8-2017).

HSB sköter både den ekonomiska och tekniska förvaltningen. Utöver HSB finns även en anställd lokalvårdare samt nämnd vicevärd. Trappstädning och skötsel av gemensamma utrymmen och utomhusmiljöer utförs av dessa. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar.

Gemensamma tvättstugor finns i källarplan i varje huskropp. Tvättstugorna är väl utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkskåp i varje. Även mangel och strykbräda finns att tillgå. I källarplanen på husen finns bl.a. även förrådsytor med matkällarförråd samt cykelförråd. Lägenheternas vanliga förråd finns på vinden.

Parkeringsplatserna i föreningen fördelas enligt kösystem. Hyra för egen parkeringsplats är 100 kr/mån.

Com Hem levererar bredband, tv-kanaler samt telefonitjänster till föreningen. Ett grundutbud av kanaler ingår i avgiften. Ytterligare tjänster beställs direkt från Com Hem. Inom kort kommer föreningen att ansluta sig till fibernät.
Uppvärmning
Fjärrvärme, vattenburen golvvärme
Andel i föreningen
0.4989 %
Andel av årsavgift
0.4989 %
Lägenhetsnummer
8-2019-2-172-2
DOKUMENT
KARTA