Vegagatan 4B, rum och kök

Fågelbohögt vid parken

Vi har fått förmånen att lära känna ännu ett vackert hem här i Jönköpingstrakten med visning inom kort. Maila info@vastanhem.se om du önskar ytterligare information redan nu.

Precis under takbjälkarna mitt på Väster finns en liten karamell till bo. Ett krypin som är så privat det kan bli, men ändå mitt i stan. Du vet, ett sånt där hem som man längtar till efter en lång dag i skolan eller på jobbet. Här är tyst och mysigt, utan någon som helst insyn. Ändå rymligt nog att bjuda hem en hel hög med kompisar till. Tack vare smart planering känns de 34 kvadratmetrarna bra mycket större än så. Här finns såväl kök och badrum som sovalkov och vardagsrum (med fiskbensparkett minsann). Och kanske det allra bästa nu när sommaren närmar sig – en supermysig balkong i bästa södersolläge och utsikt mot Idas park. Kom upp och se själv, mysigare litet förstabo är svårt att hitta!

Snabbfakta
Adress Vegagatan 4B
Område Torpa - Söder
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 1.5 rum och kök
Bo & biyta 34 kvm
Vån & Hiss 4 av 4 (Hiss finns ej)
Avgift 1.354 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & kabel-TV
Pris 1.700.000 kr eller högstbjudande
Kontakt

Skicka
Mäklare

Simon Staflund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 86
simon@vastanhem.se
Läs mer

Kök

Köket har allt du behöver på prick lagom stor yta. Det helrenoverades för några år sedan och är riktigt fräscht, eller hur? Kylskåpet är smart inbyggt under snedtaket, vilket sparar värdefull plats. Här finns också ett bra förråd som rymmer mycket mer än man först tror. Andra ljuspunkter är förstås de två takfönstren som ger härligt dagsljus stora delar av dagen.

"Jag gillar att köket är så ljust."

Sovalkov

Utrymmet mellan kök och vardagsrum är smart utnyttjat som sovalkov. Precis lagom brett för en schysst bädd, med en del inbyggd förvaring dessutom. Tänker du till ett extra varv kan du säkert få in ännu mer förvaring utan att tumma på mysigheten. Och vill du skapa ännu mer avskildhet är det enkelt att till exempel sätta upp ett snyggt draperi.

"Det är faktiskt väldigt tyst här. Man hör knappt trafiken nere på gatan."

Badrum

Badrummet renoverades samtidigt som köket. Klassiskt och fräscht, eller hur? Du väljer själv om du vill duscha eller bada. Även om det oftast blir snabbduschar till vardags på grund av tidsbrist så finns det ju inget skönare än att sjunka ner i ett varmt bad när man väl har en ledig kväll. Ta dig den lyxen!

Vardagsrum

Vardagsrummet är hemmets största och det är ju jättebra. Det är här du kommer att umgås med vänner och kära. Och även om bostadens totala omfång är ganska nätt så får många plats här. Dra ut bordet, fixa extra stolar och bjud in! På golvet ligger klassisk fiskbensparkett, förmodligen i original sedan huset byggdes. Snyggt.

"Jag brukar dra ut bordet, då får vi plats rätt många här."

Balkong

Att sitta på den här balkongen känns lite som en mysig trädkoja. Inga andra grannar syns så långt ögat når och precis utanför vajar de stora trädkronorna. Här är insynen lika med noll och så fort löven slår ut på träden blir lummigheten påtaglig. Luta dig tillbaka, blunda och njut av solen och ljudet av den porlande fontänen nere i Idas park.

"Jag älskar att sitta här på sommaren. Eller bara ha dörren öppen och släppa in sommarluften."

Föreningen

Föreningen består av husets 13 lägenheter. Tillsammans delar ni på en tvättstuga i källaren, cykelförvaring och ett snickarrum (superbra om du vill laga en möbel eller måla något). I huset finns också förråd både på vinden och i källaren. Du har ett på varje ställe.

"Jag har trivts superbra här. Det är verkligen perfekt när man pluggar."

Omgivning

Att bo på Söder är lite som att bo på Söder, som en stockholmare skulle säga. Här finns det mesta du kan behöva i kvarteren runtomkring. Matbutiker, restauranger, bagerier och frisörer. Blomaffär och creperi, cykelfixare och skomakare. Ja, allt helt enkelt, och trevligt är det dessutom! Precis utanför porten ligger Idas park och i närheten hittar du flera andra grönområden och rundor att rasta benen på. Mysiga Stadsparken, Friaredalen med fotbollsplaner och spåret runt Munksjön (5 km) är några exempel. Till Högskolan cyklar du på 3–4 minuter, så nära är det.

Mäklaren informerar
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Vegagatan 4B
Område
Torpa - Söder
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1959
Våningsplan
4 av 4 (Hiss finns ej)
Antal rum
1.5 rum och kök
Boarea
34 kvm (föreningens information)
Energideklaration
135 kWh/m2 och år
Månadsavgift
1.354 kr/mån inkl värme, vatten och kabel-TV
Pris
1.700.000 kr eller högstbjudande
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 1
Säljaren kostnad för hushållsel uppgår till ca 200 kr/mån.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
FÖRENING
Typ
Bostadsrättsförening
Förening
Brf Juneklippan

Bostadsrättsförening Juneklippan äger fastigheten Klippan 9 som uppfördes 1959 belägen i ett mycket bra läge strax intill Idas Park på Söder i Jönköping. Fastighetens adress är Vegagatan 4A samt 4B och består av 13 lägenheter, samtliga upplåtna som bostadsrätter. Dessa är fördelade på två ettor, fem tvåor, fem treor samt en lägenhet om fyra rum och kök. Total bostadsyta i huset är cirka 812 kvadratmeter. Bland större renoveringar som utförts på fastigheten märks den s.k. relining som utfördes av stammarna under 2010 och fasadrenovering 2019.

Föreningens ekonomi är mycket god. Vid utgången av 2018 hade föreningen lån till kreditinstitut om 1 300 000 kr. Belåningsgraden uppgick vid utgången av 2018 till 1 601 kr/kvm, vilket är mycket lågt. Föreningens årsavgifter om 408 kr/kvm och år anses även det ligga i det lägre spannet av normalen.

I föreningen finns sju parkeringsplatser samt två garageplatser. Dessa platser tilldelas enligt ett separat kösystem.

Förråd till lägenheterna finns på såväl vindsplan som i källarplan. I källaren finns även cykelförråd samt tvättstuga som kan bokas av föreningens medlemmar.

Föreningens samtliga lägenheter är anslutna till Com Hem som kan leverera både kabel-TV (grundutbud ingår i månadsavgiften) och bredband. För mer info om vilka paketlösningar som finns, besök gärna www.comhem.se.
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
Ventilation
Självdrag
Andel i föreningen
4.62 %
Andel av årsavgift
4.61 %
Lägenhetsnummer
147-147-013
DOKUMENT
KARTA