Vättersnipsgränd 1, fyra rum och kök

Luftburna framtidsplaner

Det här är ett boende för många av livets faser. Du vill trappa upp från mindre lägenhet, eller hitta mindre efter att ha bott i stort hus i många år. Här är du redo för både barn och barnbarn, egna och andras. Hur än familjen ser ut kan livet ta en ny vändning här. Och det på hög nivå. Här kommer du upp rejält över Munksjöns vattenspegel och får dessutom bra sikt upp mot Mariebo och Vattenledningsparken. Det gör en hel del för ljuspunkterna åt väster och kvällssolen kan vi meddela.

En fullvuxen lägenhet med två badrum, två klädkammare och två balkonger. De tre sovrummen ligger på rad kan man säga och tar dig från söder till norr rakt igenom hela huskroppen. Denna ”gata” genom lägenheten gör också en hel del för ljuset. Båda balkongerna vinklar ut på ett smart sätt och öppnar famnen mot vattnet men med lite olika väderstreck. Du har aldrig upplevelsen att du missar någon del av sjön, trots att det ligger en lägenhet i fronten av huset.

Snabbfakta
Adress Vättersnipsgränd 1
Område Munksjöstaden
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 4 rum och kök
Bo & biyta 109.5 kvm
Vån & Hiss 8 av 13 (Hiss finns)
Avgift 5.098 kr/mån
Inkluderar Värme
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Per Sandwall

Reg. Fastighetsmäklare / Kontorschef
036-333 60 81
per@vastanhem.se
Läs mer

Hall

Vardagsrum

"Här uppe på åttonde våningen kommer vi upp ovanför hustaken bakom och ser upp mot Mariebo och kvällssolen."

Kök

"Jag har själv jobbat med att sälja kök så vi ville ju få till det bra när vi planerade till oss själva."

Matplats

Balkong i söder

"Balkongen på södersidan är verkligen användbar året runt, tack vare inglasning och heltäckningsmattan."

Badrum

Sovrum 1

"I sängkammaren kan man ligga och titta ut över sjön och soluppgången, tack vare balkongdörren."

Klädförvaring intill sovrum 1

Balkong i norr

"Vi har vår grill på den lilla balkongen. Gasolgrill är tillåtet, så den har vi använt flitigt stora delar av år året."

Sovrum 2

Sovrum 3

Dusch - Toalett

Föreningen

"Du behöver inte klä på barnen ytterkläder för att gå till affären eller apoteket, du går bara genom garaget."

Munksjöstaden

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare flyttade in 2016 när lägenheten var nybyggd. Nedan följer en kortare sammanfattning av information som kan vara bra att ha med sig vid ett köp.
I HTH-köket finns följande vitvaror; induktionshäll, varmluftsugn, mikrovågsugn, fläkt, diskmaskin, kyl och frys. Samtliga vitvaror kommer från Bosch och installerades 2016. Ugnen installerades 2018 då den blev utbytt pga ett garantiärende. Samtliga vitvaror i köket är valda som tillval för bättre funktion och ett mer enhetligt och modernt uttryck.
Tvättmaskinen och torktumlaren som står i det stora badrummet installerades även dessa 2016 och kommer från Bosch.
I båda badrummen finns vattenburen golvvärme. I det stora badrummet finns även elektrisk golvvärme som med fördel kan användas under de månader som föreningen inte behöver värma bostäderna.
Tv- och nätverksuttag finns i vardagsrummet, vid matplatsen samt i samtliga sovrum.
I samtliga tre sovrum, vardagsrum och matplats finns dimmers som kompletterats för att enkelt kunna styras via en app från telefonen. Läs gärna mer på www.plejd.se för mer information om systemets alla möjligheter. Givetvis går det även att styra belysningen på traditionellt sätt.
Takhöjden mäter 2,60 meter i samtliga rum.
Föreningen tillämpar individuell mätning av varm- och kallvatten samt hushållsel. Säljarna har under den senaste 12-månadersperioden haft en total kostnad om cirka 530 kronor per månad för dessa tre delar.
Till avgiften kommer ett obligatoriskt tillägg om 229 kronor per månad. För detta får lägenhetsinnehavaren ett grundutbud av tv-kanaler, bredband genom fiber (100 mbit/s) samt IP-telefoni. Tjänsterna levereras av Telia.
I huset finns en liten övernattningslägenhet som lämpar sig för två personer. Här finns ett pentry, badrum med dusch och sängplatser. Kostnaden för att hyra denna del uppgår i dagsläget till 200 kronor per dygn.
Till lägenheten hör ett förråd som är beläget på tredje våningen. Storleken uppgår till cirka sju kvadratmeter. Hissarna som ligger precis utanför dörren tar dig hela vägen ner till både förråds- och garageplanen.
Det finns två separata cykelrum i huset, ett på våning tre och ett nere i garageplanet. Dessutom finns ett dedikerat barnvagns- och rullstolsförråd i huset. Detta hittar ni också nere i garageplanet.
Föreningen har 35 garageplatser att hyra ut till sina medlemmar och dessa kostar 700 kr/mån. Tilldelning sker genom separat kö. I garaget finns även andra uthyrare som man kan lyssna med innan föreningen erbjuder plats.
I köpet ingår balkongmattan som ligger på golvet i den stora balkongen. Även infravärmen ingår här.
De måttanpassade gardinerna samt ljusskenorna i hallen kan eventuellt övertagas efter överenskommelse med säljarna.
Om så önskas kan säljarna även kvarlämna en uppsättning duschväggar likt de som är monterade i det lilla badrummet. Bra för er som hellre önskar en duschplats istället för badkar i lägenhetens stora badrum.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Vättersnipsgränd 1
Område
Munksjöstaden
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2015/2016
Våningsplan
8 av 13 (Hiss finns)
Antal rum
4 rum och kök
Boarea
109.5 kvm (föreningens information)
Energideklaration
98 kWh/m2 och år
Månadsavgift
5.098 kr/mån inkl värme
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 4
Säljarnas kostnad för hushållsel har under den senaste 12-månadersperioden uppgått till cirka 190 kronor per månad. Föreningen tillämpar individuell mätning av kall- och varmvatten. Kostnaden för vattnet har under samma period som ovan uppgått till cirka 340 kronor per månad.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
1/3 eller enl. ök.
KARTA