Vätterslundsgatan 5A, åtta rum och kök

Finputsat 50-tal

Ja, du ser själv. Mer som ett nybygge än ett 50-talshus. Men det finns absolut fina detaljer bevarade från ursprunget. Detaljer som placerar detta hus högt upp på gräddhyllan, även om vi befinner oss på nedre Bymarken, på badrocksavstånd från Kaptensbo och Vätterns svalka. Huset tillbyggt och uppdaterat på ett väldigt naturligt sätt som gör att huset skulle kunna vara byggt i går. Entréparti elegant tillbyggt på framsidan, och på södergaveln två sovrum och ett stort vardagsrum öppet i nock på ovanvåningen. Att familjen haft hjälp av arkitekt är inte svårt att förstå.

Tillbyggnaderna gjorda både med puts- och träpartier för att lätta upp den större huskroppen. Nya fönster, omlagt tak, två renoverade badrum och en värmepump från IVT som gör att notan för värme blir nätt, även om huset är stort i sin nya form. Planlösningen uppe är mycket social och knyts ihop av den fina gamla fiskbensparketten över hela ytan. Räkna med Vätterutsikt från de flesta fönstren.

Snabbfakta
Adress Vätterslundsgatan 5A
Område Bymarken
Bostadstyp Suterrängvilla i två plan
Antal rum 8 rum och kök
Bo & biyta 210 + 9 kvm
Tomtareal 947 kvm
Byggår 1955
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare
Hittade ingen mäklare
Läs mer

Film

Huset

Entré

"Att ha utsikt redan från entréplan nere i alla rum, är nog lite ovanligt även på Bymarken."

Vardagsrum entréplan

Sovrum 1

"Att få alla tre sovrummen nere på bottenplan har fungerat väldigt bra, dessutom svalt på sommaren när du ska sova."

Sovrum 2

Sovrum 3

Badrum entréplan

Toalett

Ovanvåning

"Vi tyckte det var stort nog när vi flyttade in, men det var innan barnen kom. Med hjälp av en arkitekt blev tillbyggnaden väldigt trivsam."

Vardagsrum

Nya vardagsrummet

"Vi har haft många fina nyårsaftnar med första parkett till alla fyrverkerier, både bort över stan, och upp mot Bymarken."

Balkong

Köket

"Motorn till köksfläkten sitter uppe vid utsuget på taket, vilket både är tystare och mer effektivt."

Matplats

Uteplats

"Vi hade en del diskussioner om vi verkligen skulle ha tak över uteplatsen på baksidan, men det är inget vi ångrar idag; där har vi suttit mycket på kvällarna."

Sovrum 4

Sovrum 5

Badrum på ovanvåning

Tvättstuga

Groventré

"Groventrén på gaveln, var från början garage in i huset, men för oss var det perfekt att kunna köra in barnvagnen i stället, när barnen var små."

Trädgård

Carport

Omgivning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i huset sedan 2004. Sedan dess har ett stort antal renoveringar genomförts och under 2010 gjordes en till- och ombyggnad som till stor del format huset till hur det ser ut idag. Nuvarande ägare har dessutom löpande utfört både mindre såsom större renoveringar och underhåll på fastigheten. Nedan följer en sammanfattning över de viktigaste åtgärderna, samt information som kan vara bra att ha med sig vid ett köp.
Huset byggdes 1955, och har under 2000-talet renoverats omsorgsfullt. Taket renoverades 2010 av Akustikservice i Tenhult. Fönster är från 2003 och 2010. Fasaden renoverades 2010 av Wätterstads Fasadrenovering AB. Tilläggsisolering vind 2010 av Akustikservice. Visst dräneringsarbete 2010 av Schakt och Planering. Den vattenburna golvvärmen installerades 2010. Husets invändiga elstammar är bytta 2010 av Bymarkens el, till ett jordat system med jordfelsbrytare. Eldrivna markiser med sol- och vindautomatik installerades 2016. Nya innerdörrar mellan 2010 till 2016. Större delen av huset målades om invändigt under 2017. Entréplanets parkettgolv från Kährs las in 2010. Även på delar av ovanvåningen ligger parkett från Kährs, inlagt 2010, men här finns även fiskbensparkett från husets byggår. Golven på övre plan är slipade och hårdvaxbehandlade 2016.
Köket kommer från HTH och installerades 2015/2016 av Akustikservice. Här har inget lämnats åt slumpen; vare sig gällande kvalité, stil eller funktion. Vitvarorna är enligt följande; kyl och frys (Siemens 2015), spisfläkt med motor monterad på taket för att minimera ljud (Thermex 2015), spishäll 80 cm med induktion (Siemens 2015), diskmaskin (Siemens 2015) samt ugn (Siemens 2015). Ugnen är en kombiugn med micro- och ångfunktion. Stenkompositskiva som bänkyta. Elburen golvvärme.
Badrummet på entréplan renoverades under 2013/2014 av Akustikservice. Toaletten bredvid renoverades 2004. Badrummet på ovanvåningen renoverades 2003, men fick ny wc och möbel under 2019. Elburen golvvärme i de två badrummen och vattenburen golvvärme i den separata toaletten.
I tvättstugan finns tvättmaskin (2014) och torktumlare (2017). Båda kommer från Bosch.
Vattenburen golvvärme finns på entréplanet (ej i badrummet, matkällaren och pann/hobbyrummet) samt i det nya vardagsrummet på ovanvåningen. Denna installerades i samband med ombyggnationen 2010. Elburen golvvärme finns i köket samt i badrummen på båda våningsplanen.
Bergvärmepumpen kommer från IVT och installerades 2001.
Fastigheten använder sig idag av Telia öppen fiber, både vad gäller leverantör av Internet och TV.
Larm från Verisure finns idag installerat. Detta kan övertas av ny ägare.
Det finns två eldstäder i huset. Kaminen på entréplanet som installerades 2010 samt en öppen spis på ovanvåningen. Nuvarande ägare använder inte någon av dem.
Från balkongen kan man följa solens uppgång och även njuta av den en bra bit in på dagen, eftersom den ligger i både öster och söder. Baksidans uteplats ligger i söder och väster. Det skyddade läget med tak inbjuder till sena sommarkvällar utomhus.
Lekstugan ingår i köpet. Den extra frysen i hobbyrummet och den självgående gräsklipparen ingår inte i köpet.
Visa mer

Planritning

Situationsplan

BOSTAD
Adress
Vätterslundsgatan 5A
Område
Bymarken
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
8 rum och kök
Bo & biarea
210 + 9 kvm (faktisk uppmätn norm SS 21054)
Tomt
Areal: 947 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass D , 118 kWh/m2 och år
Tillträde
2020-02-01
KARTA