Vättergatan 28 A, fem rum och kök

Västanvind i Huskvarna

Lägenhet eller hus, det här är så mycket mitt emellan det kan bli. Mycket integritet. Mycket trädgård. Mycket vackra salonger. Och mycket klokt renoverat, men det ser du snabbt på bilderna. Tre stora rum på bottenvåningen och ett lika stort kök. Sen har du vinden som landvunnits på senare tid, med två stora rum i snedtaket och ett litet badrum. Som sagt, mer som ett hus än en lägenhet. Närmare bestämt 140 kvadrat att sprätta runt på.

Namnet Vättergatan är inte helt missvisande, för husets bredsida är mot Vättern och du kommer kunna njuta fina solnedgångar med solen och molnen som tumlar om varandra innan de kommer till ro för natten bort över Bankeryd. Ett fyrverkeri i ständig förvandling. Bäst utsikt från matsalen och vardagsrummet. Från vinden har du små så kallade lunett-fönster - halvmånar - men det skulle kunna gå att bygga till en större kupa med glasögat åt rätt håll. Husets halva vind är territorium som du förfogar över.

Snabbfakta
Adress Vättergatan 28 A
Område Huskvarna Tätort
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 5 rum och kök
Bo & biyta 131 + 23 kvm
Avgift 3.500 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & parkering
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer

Entré och hall i markplan

Hall på andra plan

Kök och matplats

"Hade vi kunnat flytta med köket till huset i Kaxholmen hade vi gjort det. Vi gillar all förvaring och att vi kan sitta många även här."

Vardagsrum

Matsal eller sovrum 1

Tvättavdelning

"Grannhuset gjorde en stor fransk balkong i sin vind, och vi har också funderat i den banan för att öppna upp mot solnedgången."

Balkong i söder

Duschrum på andra plan

Hall på övre plan

Sovrum 2

"Golven är verkligen underbara, vi vårdar dem ömt och njuter av den silkeslena känslan varje dag; här går man alltid utan strumpor."

Duschrum på övre plan

Klädkammare - kontor - gästrum

Sovrum 3

"Läget är bra antingen du vill gå ner på stan i Huskvarna eller kila bort till Huskvarnas egen Vätterstrand. Bron över ligger lite längre bort."

Föreningens hus

Trädgård

"Trädgården är egentligen allas, men det blir ju naturligt att vi är i den delen som är på vår sida där vi har vår dörr."

Garage och parkering

Planritning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i bostaden sedan 2015. Nedan följer en kortare sammanställning på förbättringar som gjorts sedan dess och annan information som kan vara bra att ha med sig vid ett eventuellt köp.
Hela lägenheten är renoverad under åren 2015-2018 med bland annat ommålning av samtliga väggar, tak och listverk.
Badrummet på andra plan helrenoverades 2015 av behörig hantverkare med GVK-certifikat med vägghängd toalettstol, golvvärme och klinker och kakel. I samband med detta byttes också avloppsstammen som går till detta badrum.
Badrummet på övre plan renoverades under 2016 av behörig hantverkare med GVK-certifikat och här finns wc, handfat, duschplats och golvvärme.
Köket helrenoverades under 2017 och i samband med detta lades också ett nytt slitstarkt köksgolv in.
Under åren 2015-2017 byttes all el i hela bostaden med hjälp av elektriker, och även elcentralen är bytt till en med automatsäkringar och jordfelsbrytare.
Övriga renoveringar är nytt klinkergolv i entréhall, inläggning av textilmatta i rum på övre plan, installation av spotlights i innertak på övre plan och slipning och behandling av samtliga golv på andra plan.
Den öppna spisen som finns i anslutning till vardagsrummet är godkänd för eldning och protokoll från sotare på denna finns att tillgå.
Till just denna lägenhet hör ett garage och parkeringsplatsen framför garaget som ligger rakt utanför bostadens entrédörr.
Föreningens hus och lägenheter är anslutna till fiberoptiskt bredband via Wetternet, för mer information om olika bredbandslösningar och TV-paket som kan anslutas till detta, besök gärna www.wetternet.se
Visa mer
BOSTAD
Adress
Vättergatan 28 A
Område
Huskvarna Tätort
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1933
Antal rum
5 rum och kök
Bo & Biarea
131 + 23 kvm (faktisk uppmätn norm SS 21054)
Energideklaration
Energiklass B , 87 kWh/m2 och år
Månadsavgift
3.500 kr/mån inkl värme, vatten och parkering
Driftskostnad
5.570 kr/år
Specifikation Drift
El: 5.570 kr/år
Beräknat antal pers: 3
Värme och vatten ingår i avgiften. Säljarens beräknade årskostnad för hushållsel är 5.570 kr/år.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA