Vättergatan 27, nio rum och kök

Högsta volymprocent

Gammalt och nytt, högt och lågt, helhet och detaljer. I Villa Björkhagen har tiden sannerligen inte stått still och stampat. Här har nuvarande ägare tagit ett fast grepp med varsam hand för att göra huset fullt ut modernt men utan att kapa bort historien. Tvärt om har banden bakåt bejakats och destillerats. Renoveringarna har gjorts med bred blick i backspegeln och med en skön glimt i ögat. Nya lysknappar, nya vred på elementen, elementgaller i rotting och nya kontakter är några sådana detaljer.

Entréplan är vikt för den sociala vardagen, och för sociala högtider så klart. Från hallen har du fyra rum i fil där det är fritt blås mellan salongerna. Här beträder du en enhetlig parkett och över dig har du en mycket atmosfärisk takpanel i ek. Stora glaspartier bjuder in dagsljuset och ökar luxvärdet. Under 60-talet adderades en tillbyggnad med kök och matplats, som nuvarande ägare har totalrenoverat så sent som 2019. Sovrummen är 4-5 i antal, lite beroende på vad du behöver.

- - - - - - - - - -

Vi på Västanhem arbetar aktivt med att anpassa våra visningar efter rådande läge. Om du önskar att boka en enskild visning av den här bostaden är du välkommen att ta kontakt med mig så hittar vi ett säkert sätt för oss att mötas. // Daniel Sörman Rudenstam, ansvarig mäklare

Snabbfakta
Adress Vättergatan 27
Område Bankeryd
Bostadstyp 2-plansvilla med källare
Antal rum 9 rum och kök
Bo & biyta 248 + 90 kvm
Tomtareal 1647 kvm
Byggår 1913
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer

Huset

Entré

"Vi ritade och beställde köket av Nordiska Kök AB i Göteborg. Det är helt skräddarsytt och med fantastisk kvalitet. "

Köksallrum

Köket

"Det mesta med renoveringen har vi haft hjälp med av Lofthammars Bygg som varit otroligt noggranna och trygga att ha och göra med."

Badrum - Tvätt

I samband med att krypgrunden göts igen 2019 fick det gamla badrummet ovanför denna tacka för sig. Detta stora utrymme har sedan försetts med ett nygjutet golv, komplett med golvvärme, nydragna vattenledningar och inte mindre än tre golvbrunnar — med andra ord en stor del av grundarbetet för ett väl tilltaget badrum och tvättstuga. Återstår gör de roliga bitarna, som valet av hur golvet och väggarna ska prydas. Här är det fritt fram att sätta din egen prägel på ett viktigt rum i vardagen och fortsätta i samma noggranna anda som nuvarande ägare har gjort. Kanske ska du rentav överväga ytterligare en dörr in från hörnrummet i andra änden av huset?

Hall och groventré

Arbetsrum

Vardagsrum

Läsrum

Inre vardagsrum

"Vi hade vänner på besök när vi flyttade in som tyckte att vi skulle måla kassettaket vitt i vardagsrummet, men vi är väldigt glada för vårt ektak."

Hörnrum

"Takhöjden i vardagsrummet är cirka 280 cm, då blir det en fin inramning med både det mörka taket och ekparketten som också är mörk."

Uppe

"Det mesta av gamla handtag, kranar, beslag och lampor har vi köpt på Gyllenhaks byggnadsvård. "

Sovrum 1

Balkong

Sovrum 2

Sovrum 3

"Alla våra investeringar och renoveringar i huset, har gjorts med stor respekt för husets ålder."

Sovrum 4

Badrum uppe

"Vi var överens om att vi skulle ha ett hus med uppvuxen trädgård, det här är en oas mitt i området med både ett stort bokträd och flera björkar."

Trädgård och uteplats

Mäklaren informerar
Nedan följer en kortare sammanfattning av utförda förbättringar, samt annan information som kan vara bra att ha med sig vid köp.
Nuvarande ägare har låtit det välrenommerade byggföretaget Lofthammars Bygg AB utföra mycket omfattande renoveringsarbeten på fastigheten, de flesta utförda under 2019. Dessa är;
Helt ny takkonstruktion över tillbyggnationen på husets sydöstra sida. Den tidigare enkla 60-talskonstruktionen med platt tak och taksarger har nu bytts till ett lätt lutande tak klätt med falsad lackerad plåt. Samtidigt har taket även försetts med nya hängrännor och stuprör.
Igengjutning av en äldre krypgrund under del av bostaden. Här ligger nu en ny isolerad betongplatta med vattenburen golvvärme i korridor och blivande badrum och tvättstuga.
Det blivande badrummet och tvättstugan har även försetts med framdragning av helt nya vatten- och avloppsledningar samt golvbrunnar. Avloppsstammen mellan bottenplan och källare byttes samtidigt.
Dörrar och garderober i korridoren byttes också ut i samband med dessa arbeten.
En totalrenovering av kök och tillhörande köksallrum utfördes samma år. Ett mycket exklusivt kök från Nordiska Kök med vackra och tåliga bänkskivor av stenkomposit noterades. Exklusiv inredning i skåp och lådor av massiv ek. Vitvaror i köket är följande; Spis från Smeg med glaskeramisk häll samt varmluftsugn, fläkt från Ilve, helintegrerad diskmaskin från Miele. Rostfri kyl och frys från 2015 fick följa med från förra köket.
I kök, köksallrum samt hall byttes golven till vackra 1-stavs ekparkettgolv.
Flera trägolv i huset har tagits fram och antingen slipats, målats eller behandlats med hårdvaxolja.
Värmerör i källaren har fått ny isolering. En ny elcentral med jordfelsbrytare installerade.
I hela huset har omfattande invändiga ommålningsarbeten utförts.
I år, dvs 2020, byttes avloppsservisen från tomtgräns till den kommunala anslutningspunkten. Gamla cementrör ersattes med nya plaströr.
Under tidigare ägares senare år i huset utfördes följande renoveringsarbeten;
Delar av ytterfasaden byttes mot nytt trä 2015. Året efter målades samtliga fasadytor om.
Badrummet på övre plan, helrenoverades 2007. Här står står en tvättmaskin och torktumlare från 2013 respektive 2010, båda från Bosch.
2004 renoverades entréhallen med ny klinker och vattenburen golvvärme.
Fastigheten är ansluten till Wetternets öppna fibernät för en framtidssäkrad uppkoppling. Läs gärna mer på www.wetternet.se.
Visa mer

Planritning

Tomtkarta

BOSTAD
Adress
Vättergatan 27
Område
Bankeryd
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
9 rum och kök
Bo & biarea
248 + 90 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 1647 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass C , 55 kWh/m2 och år
KARTA