Vättergatan 16, fem rum och kök

Askungesagan på väg att besannas!

Denna fastighet levererar betydligt mer än vad en hastig blick från gatan kanske lovar. Och det i dubbel bemärkelse. Var beredd på att både hus och trädgård kommer linda in dig i ett förföriskt garn som är svårt att värja sig för. Interiören har på senare år genomgått en djärv renovering med så pass vässad fingertoppskänsla att vi på Västanhem blev alldeles paffa första gången vi klev in. Bottenvåningen i detta som en gång var ett mindre tvåfamiljshus, är idag i princip ett enda öppen luftrum, där hall, kök, matsal och vardagsrum hänger ihop, men ändå tydligt uppdelat i sina funktioner.

Fönster har bytts, taket höjts, väggar rivits, tegel skrapats fram och på golvet nere ligger ett vackert blonderat plankgolv över hela ytan. Köket klänger med minst sex kubiks förvaring i lådformat, runt husets murstock som visar upp sitt nakna tegel i full prakt. Tillsammans med det ruffa järnbalkarna i taket landar känslan lika mycket i ett coolt New York som i Huskvarna.

Snabbfakta
Adress Vättergatan 16
Område Huskvarna Tätort
Bostadstyp 2-plansvilla med källare
Antal rum 5 rum och kök
Bo & biyta 148 + 142 kvm
Tomtareal 883 kvm
Byggår 1909
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer

Film

Huset

Uteplats och utekök

Huvudentré

"Köket är en dröm att jobba i, och det finns plats för alla att hjälpa till, både gäster och alla i familjen."

Kök och matplats

Matsal

Vardagsrum

"Att rensa och höja taken gav en helt annan känsla, både uppe och nere."

Duschrum i markplan

Hall på ovanvåning

Sovrum 1

"Nästa ägare kan glädja sig åt världens bästa grannar, på alla håll och kanter runt om."

Sovrum 2

Sovrum 3

"Oj vad mycket tid vi har lagt på många detaljer i renoveringen, som vi också har njutit av i stora drag."

Klädförvaring på ovanvåning

WC på ovanvåning

Källaren

Huset står på en hög källargrund vilket ger höga ljusinsläpp in i många olika utrymmen, som idag mest används som förråd och förvaring med nergång precis bredvid ingången på baksidan. I dagsläget är en ganska omfattande renovering påbörjad i källaren, och utrymme finns för både gästrum, tvättstuga och ett ytterligare badrum om man vill ha det. Kanske ett litet hemmagym med spa, om du vill skämma bort kropp och själ. Alla rör är omdragna, men inga ytskikt är satta utan det är betong både under fötterna och längs med väggarna.

Trädgård

"Vi har inte hunnit allt vi velat, så trappan ut från vardagsrummet ner i det tänkta orangeriet får någon annan förverkliga."

Uteplats i söder intill huset

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har haft fastigheten i sin ägo sedan 2009, nedan följer en kortare sammanfattning av förbättringar och ombyggnationer som gjorts sedan dess:
2010-2016: Löpande arbete med utomhusmiljön och trädgården. Rivning av en äldre carport, ommålning av uthuset, byggnation av trädäck och utekök, stenläggning, byggnation av träspång som förbinder huset med uteplatsen och byggnation av odlingslådor. Installation av Automower (2015).
2011: Ny tvättmaskin.
2011-2012: Framtagning av plankgolv, slipning och målning av dessa. Uppsättning/nedtagning av väggar för att skapa en helt ny planlösning med tre sovrum, där även de gamla originaldörrarna sparades och byggdes in som skjutdörrar. Tilläggsisolering av samtliga ytterväggar i övre planet med 95 mm isolering, omdragning av el och installation av ny elcentral med automatsäkringar och jordfelsbrytare. Nya termostater på samtliga element i detta plan. Ny torktumlare.
2015: Total ombyggnation av hela markplanet med ny planlösning. Inläggning av stålbalkar i taket för bibehållen bärighet, borttagning av nedreglat tak för att få fram originaltakhöjden om 280 cm, omdragning av all el med ny elcentral samt nya termostater på samtliga element. Nya ljuslaserade plankgolv i hela detta plan. Även i detta boendeplan har man invändigt tilläggsisolerat huset med 95 mm isolering, vilket i kombination med 3-glasfönster gör huset både varmt och tyst. Samma år installerades även det stora fönsterpartiet i söder ut mot trädgården.
2015: Nytt kök med stommar från IKEA och luckor från Superfront (www.superfront.com) samt installation av helt nya vitvaror: induktionshäll, varmluftsugn, kombiugn micro/varmluft, spisfläkt, diskmaskin (integrerad bakom skåpslucka) samt fullstor kyl & frys (integrerade bakom skåpsluckor). Bänkskiva i Corian, helt utan synliga skarvar.
2015: Nya avloppsstammar från köket och i hela källaren. Källarplanet har förberetts med nya avloppsrör för en eventuell framtida tvättstuga och relaxavdelning. Även inkommande/utgående vatten är bytt hela vägen ut till det kommunala nätet i gatan, detsamma med inkommande el som också är bytt detta år. Ny ytterdörr och ommurning av skorsten.
I samtliga fönsternischer sitter det infällda halogenspotlights med både skymningsrelä och timer, dessa ljuskällor ger ett varmvitt och mycket behagligt ljus som ramar in fönstren på kvällen, både invändigt och utvändigt.
Huset är anslutet till fiberoptiskt bredband via Wetternet, för mer info om vilka hastigheter och TV-paket man kan få, besök gärna www.wetternet.se.
Trädgården är en uppvuxen äldre trädgård som blommar från tidig maj till sen augusti. Utöver de relativt nybyggda odlingslådorna i anslutning till uteköket så finns här bland annat ett päronträd, tre äppelträd, ett plommonträd, lila syrener, en stor hägg, vita och röda vinbär, rabarber samt hösthallon.
2007 gjordes en långtidsmätning av radon med det låga årsmedelvärdet 50 Bq. Rekommenderat gränsvärde som man ska ligga under är 200 Bq.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Vättergatan 16
Område
Huskvarna Tätort
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
5 rum och kök
Bo & biarea
148 + 142 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 883 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass C , 147 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA