Vätterbranten 2, fem rum och kök

Nock-out vid Vättern

Precis innan Habo, och precis innan branten ner mot Vättern, hittar du detta överraskande rymliga hus. Ett villaområde som ligger lite hemligt till på en sluttning ner mot sjön, med egen grillplats och egen långtrappa ner mot sjön där du kan ta ett dopp. Husen är byggda i homogen stil av Hökerums Bygg AB i antingen puts eller liggande träpanel som här. Men när du tittar noga ser du att husen inte är på pricken lika.

Huset är byggt 2004, men fortfarande i princip i nyskick. Hus och planlösning tar verkligen vara på all klorofyll och vattenkraft som finns i området nedanför tack vare ett stort glasparti ända upp i nock i vardagsrummet, fina hörnställda fönster och när balkongen inte räcker till, så snappar uteplatsen upp solen från alla håll. Det märks att arkitekten inte bara ritat husen med omtanke, utan även placerat husen klokt i sluttningen, för att minimera insynen och maximera utsikten.

Två sovrum uppe och två nere, plus massor av biytor i underjorden som du kan fylla i den takt du vill. Startklart för en stor familj att rivstarta vardagen med jobb, skola och dagis i Habo, som har allt du behöver. In till Jönköping pendlar du raskt med bil, båt, tåg eller buss. Eller varför inte med cykeln om du har duschmöjlighet på jobb eller skola. Södra Sveriges vackraste cykelväg väntar.

Snabbfakta
Adress Vätterbranten 2
Område Habo Kommun
Bostadstyp Suterrängvilla i två plan
Antal rum 5 rum och kök
Bo & biyta 124 + 58 kvm
Tomtareal 529 kvm
Byggår 2004
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer

Film

Huset

Hall i entréplan

Kök och matplats

"Stenskivorna i köket har vi låtit montera, och samtidigt passade vi på att investera i nya rostfria vitvaror."

Vardagsrum

Altan i öster och söder

Sovrum 1

"Planlösningen är perfekt, alla ytor är väl utnyttjade, det finns liksom inga onödiga utrymmen någonstans."

Duschrum i entréplan

Sovrum 2

Hall i nedre plan

"Lekplatsen har du direkt utanför, så barnen kan vara ensamma ute med full uppsikt från köket."

Sovrum 3

Sovrum 4

Badrum och bastu

"Vi har också en fin grillplats nere vid sjön med en egen trappa till en väl skyddad badplats."

Tvättstuga

Uteplats i söder och väster

Garage

Omgivning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare förvärvade fastigheten 2011, och nedan följer en kortare sammanfattning av förbättringar och underhåll som gjorts sedan dess.
2012 - Ny torktumlare (Electrolux).
2014 - Ommålning av hela huset utvändigt.
2015 - Ny varmluftsugn (Electrolux), ny inbyggnadsmicro (Electrolux), ny diskmaskin (Husqvarna), ny kyl & frys (Husqvarna) samt ny tvättmaskin (Husqvarna).
2015 - Renovering av kök med ny arbetsbänk i granit, ny diskho och blandare samt nytt kakel som stänkskydd över arbetsbänk.
Huset är anslutet till Habo Net, som levererar både bredbandstjänster och TV-tjänster. För mer information om vilka hastigheter som erbjuds, besök gärna www.haboenergi.se
I årsavgiften till samfällighetsföreningen om 1.500 kr/år ingår tillgång till den gemensamma lekplatsen och området nere vid Vätterstranden där föreningen har en gemensam badplats. Det planeras även för bygge av en gemensam badbrygga i framtiden. Som boende i området har man en del ansvar i form av gräsklippning runt lekplatsen, det finns ett rullande schema där alla hjälps åt med dessa göromål.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Vätterbranten 2
Område
Habo Kommun
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
5 rum och kök
Bo & biarea
124 + 58 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 529 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
83 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA