Västerkärr Skogsvägen 20, sex rum och kök

Vanvettigt vattennära vackert!

Ett sommarparadis som är precis lika bra året runt. Med obruten utsikt över fina sjön Stråken och en insyn som är praktiskt taget lika med noll. Välkommen till ett riktigt älskat hem! Här har en och samma familj levt och njutit i generationer. Hemmet har under årens lopp byggts om, byggts till och formats efter solens gång på himlen, utsikten över sjön och ett avslappnat och sällskapligt liv.

För några år sedan blåstes hela entréplan ut totalt och byggdes om för att passa en modern livsstil. Alla de sociala ytorna är idag vända mot sjön och stora fönster bjuder ögat på en ny naturtavla varje dag. En vinterbonad gäststuga har byggts på tomten så att besökare kan stanna länge och känna att de har sitt eget att dra sig tillbaka till.

Var än solen står på himlen finns det alltid en skön plats att sitta på utomhus, platser som noga provats ut under många år. Så sent som för två år sedan totalrenoverades det inglasade uterummet, som förlänger säsongen både bakåt och framåt. Badstranden ligger precis nedanför huset, vid bryggan väntar en egen båtplats och i augusti finns det kräftor att fiska.

Snabbfakta
Adress Västerkärr Skogsvägen 20
Område Västerkärr Stråken
Bostadstyp 1-plansvilla med källare
Antal rum 6 rum och kök
Bo & biyta 130 + 45 kvm
Tomtareal 2251 kvm
Byggår 1948
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer

Film

Huset

Inglasat uterum

Hall

"Pappa köpte detta när jag var nio år. Alla somrar som jag har haft här... så många fantastiska minnen."

Gäst-WC

Kök

Matplats

"Vi upptäckte att det fanns tre rökgångar i skorstenen. Bastun har en och öppna spisen en. Så då kunde vi sätta in den lilla braskaminen också, den är mysig att elda i när man sitter i köket."

Hall mot matrum och vardagsrum

Vardagsrum

Matrum

"När man sitter här vid bordet och jobbar är det lätt att fastna med blicken ut över sjön och bara drömma sig bort."

Sovrum 1

Sovrum 2

Altan

"Stråken är en väldigt trevlig liten sjö. Tre mil lång ungefär och vi bor på mitten."

Sovrum 3

Sovrum 4

Gäst-WC i nedre plan

"Vi har planerat och inrett så att det ska kännas som ett riktigt sommarhus, även om det är ett fullt utrustat året-runt-bo."

Tvättstuga

Badrum och bastu

Trädgård

"Här finns alltid en perfekt plats att sitta och njuta, oavsett var solen står eller om det blåser."

Gästhuset

Vardagsrum i gästhuset

Duschrum i gästhuset

"Vi har inte satt upp något staket eller avgränsning ner mot sjön, på så vis kan vi låtsas att vi har strandtomt även om den egentligen inte går riktigt ända ner till vattnet."

Sovrum i gästhuset

Omgivning

Det enda som finns mellan tomten och sjön Stråken är en gångväg och en liten skogsbacke. Närmare sjön än så här kan man knappast komma utan sjötomt! Nere vid stranden ligger en båtbrygga där alla boende i området har en egen plats. Med huset följer också kräftfiskerätt i sjön.
Området Västerkärr är från början ett sommarstugeområde, men på senare år har fler och fler flyttat hit permanent. För ett par år sedan hamnade området inom stadsplanen och kommunen har numera hand om snöskottning och sophämtning. Praktiskt! Även om området ligger på vid infarten till Mullsjö så tillhör det Habo kommun.

Mäklaren informerar
Fastigheten har varit i samma familjs ägo i drygt 50 år, nedan följer en kortare sammanfattning av vad som gjorts i renoverings- och moderniseringsväg.
1984: Tillbyggnad av huset som motsvarar nuvarande vardagsrum samt de två sovrummen i nedre plan.
1994: Garaget byggs.
2007: Gillestugan i nedre plan delas av till två sovrum.
2008: Entréplanet byggs om. Nytt kök (IKEA) med nya maskiner (Whirlpool), ny hall och ny wc med vattenburen golvvärme. Fönster byts ut (SP-fönster isoler, SGS Byggsevice AB), i vardagsrummet tas ett äldre perspektivfönster bort och ersätts med 7 stycken nya. Markisen över vardagsrumsfönstren mot vattnet monteras, ny värmepump (IVT, utfört av Mullsjö Värmepumpar AB) och nya radiatorer installeras.
2008-2009: Tilläggsisolering av fasad (SGS Byggservice AB).
2009: Altanen utanför vardagsrummet mot sjön byggs samt en ny trappa vid husets huvudingång. Sovrummen i entréplan byggs om, isoleras, får nya golv och tapeter. Det ena får även nytt fönster. Braskaminen installeras och taket i vardagsrummet målas vitt.
2010: Ny tvättstuga byggs i nedre plan (SGS Byggservice AB), nya maskiner inhandlas. Före detta tankrum byggs om till kallförråd i anslutning till groventrén och en vägg tas bort så entrén till källaren blir mer praktisk.
2010-2013: Fortlöpande arbete med att byta all fasadpanel och måla denna.
2011: Nya gästhuset uppförd av byggfirma Bosse Johansson AB, Taberg. Ny trappa i natursten från bilplatsen ner till huvudbyggnaden.
2012: Trappa ner från tomten mot sjön byggs i samma stil som trappan året innan, staketen repareras och målas.
2013: Det gamla uterummet rivs och ett nytt uppförs på samma plats.
2014: Taket på huvudbygganden tvättas, målas och impregneras (DecaTak AB).
2015: Helrenovering av gäst-WC i nedre plan samt nytt golv, samma som på toaletten, läggs i hallen utanför (Gärahovs Bygg AB). Inköp av ny diskmaskin.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Västerkärr Skogsvägen 20
Område
Västerkärr Stråken
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
6 rum och kök
Bo & biarea
130 + 45 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 2251 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA