Varpastigen 7A, sju rum och kök

Den moderna herrgården

Visst är både ambitionerna och proportionerna som ett sparsmakat lantgods. Men storleken är mer i balans med en rejäl villa i staden. Strikt symmetrisk från alla håll och kanter, med eleganta höga fönster på bottenvåningen mot gatan och mindre på ovanvåningen. Precis som man gjorde förr när man ville markera vilken våning som var den pampigare. Och vi möter sannerligen en högfärdig bottenvåning som är vackert helgad åt samkväm och umgänge i både stora och små sällskap.

Stora öppna valv, pardörrar i glas, och stora vidvinklade ytor i alla rummen. Köket ligger lite för sig själv med stor matplats till vardags, men här sitter ni gärna även med bästa vännerna på fredag kväll för att ha nära en flaska vin till som du plockat upp ur vinkällaren. Terrassens ytor är tillgängliga från såväl matsal som bibliotek, men också från köket som har sin glasdörr ut. Allt glas runt dörrarna gör att solsidan mot Vättern nästan är som ett orangeri. Ett sommarpalats för året-runt-bruk.

Snabbfakta
Adress Varpastigen 7A
Område Brunstorp
Bostadstyp 2-plansvilla med souterrängplan och vidbyggt garage
Antal rum 7 rum och kök
Bo & biyta 206 + 181 kvm
Tomtareal 1279 kvm
Byggår 2002
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer

Film

Huset

Trädgård

"Och här mitt i huset är det ingen standardtrappa från byggvaruhuset du skrider upp och ner i. Steg och handledare i massiv ek och vitmålade snickerier."

Entré

Trappan

"Allt glas runt terrassdörrarna gör att solsidan mot Vättern nästan är som ett orangeri. Ett sommarpalats för året-runt-bruk."

Matsal

Bibliotek

"Till fots ligger i större delen av bottenvåningen ett enstavigt parkettgolv med väldigt lugn ådring och i absolut första sortering. Träslag ek."

Gästrum - Kontor

Dusch/wc

"Att det är ett Kvänum-kök anar du redan på håll och du blir helt övertygad så fort du drar ut en av lådorna i massivt trä."

Köket

Terrass

"Terrassens ytor är tillgängliga från såväl matsal som bibliotek, men också från köket som har sin egen glasdörr ut."

Groventré - Grovkök

Allrum uppe

Balkong

"Balkongräcket nästan lika omsorgsfullt fasat och skuret som trappan inne. Stilen är konsekvent överallt i detta hus, inne som ute."

Utsikt

Sovrum 1

"Uppe skenar ljuset rätt igenom huskroppen mellan östra och västra kupan med glas både på höjden och bredden."

Sovrum 2

Sängkammare

"Sjöutsikt redan från örngottet. Här kan du sova med fönstret på vid gavel och troligen både höra träden sjunga och Vättern råma, när vind och vågor ligger på"

Badrum uppe

Källare - Tvättstuga

Vinkällare

"Såklart finns det en vinkällare inbäddad längst in i Vätterbranten för en jämn temperatur över hela året. Stort nog om du vill ha mindre vinprovningar på plats."

Klädkammare - Förråd

Hobbyrum

"Nästan lite missvisande att kalla det groventré, men det är härifrån du kommer när du parkerat bilen antingen på uppfarten eller i dubbelgaraget. Klinker hela vägen."

Groventré nere

Garage

"Trädgården perfekt anpassad till huset, med fin parkkänsla utan att vara överdådig. Tvärt om, en rätt lättskött tomt om du låter roboten fortsätta att beta gräset."

Omgivning

Mäklaren informerar
En mycket unik fastighet i attraktiva och svåråtkomliga Brunstorp på Vätterns solsida är nu till salu. En mycket ståtlig nyare villa utmed Varpastigen bland Huskvarnas mer kända villor ska nu byta ägare. Villan byggdes 2002 av en väletablerad byggmästare för eget bruk, varför denna bostad är mycket gediget utförd.
Utöver den gedigna bostaden ståtar även fastigheten med en enastående vacker och väl genomtänkt trädgårdsanläggning. Här finner man allt från fler hundra år gamla mäktiga ekar till påkostade stensättningar och planteringar där du bland annat kan hitta vinrankor och aprikoser. Fastigheterna utmed Vätterns strand har ett mycket gynnsamt klimat och ligger i växtzon 1-2!
Sammanlänkat med bostadshuset finns även ett 58 kvadratmeter stort dubbelgarage med fjärrstyrda vikportar. På golvet ligger tålig granitkeramik och väggarna är klädda med kakel. Vinden ovanför garaget erbjuder en mycket stor förvaringsyta för den som önskar. För närvarande endast inspektionslucka hit.
Husets södergavel och västerfasad har markiser monterade över fönstren som vid behov skyddar mot det starka solljuset. Övre balkongen har en väl tilltagen korgmarkis och terrassen markiser som även ger skydd mot ett lättare regn. Samtliga markiser är motorstyrda och har automatik för sol och vind samt fjärrstyrs vid behov.
Det påkostade köket i massivt trä kommer från Kvänum och har bänkskivor av svart granit och massiv ek. Vitvarorna av hög kvalitet från främst Husqvarna Electrolux är varmluftsugn, micro, kyl samt frys från 2002. Induktionshäll från 2015 samt helintegrerad diskmaskin från Miele 2016. Fläkt från Fjäråskupan 2002.
Den generöst tilltagna tvättstugan har tvättmaskin, torktumlare och torkskåp, samtliga från 2002.
I vinkällaren finns ett extra frysskåp från 2002.
I huset finns ett centraldammsugarsystem installerat.
2017 rengjordes och impregnerades yttertaken. Arbetena utfördes av B&Z Bygg och Fastighetsservice.
I november 2017 byttes samtlig trätrall på terrass och balkong, totalt ca 75 kvm, till ny trätrall. Arbetet utfördes av Landsjö Bygg AB.
Huset är utrustat med ett larmsystem från Verisure vilket inkluderar både kameror, interaktiva högtalare och brandlarm. Larmsystemet är fast installerat och följer huset.
Fastigheten är även ansluten till Wetternets öppna fibernät för en framtidssäkrad uppkoppling. Läs gärna mer på www.wetternet.se.
Om intresse finns lämnar säljaren gärna väggfasta hyllor och bokhyllor i arbetsrummet samt biblioteket.
Gräsklippningen på tomten sköts av en Husqvarna Automower som också gärna fortsätter sin tjänstgöring hos blivande ägare.
Visa mer

Planritning

Tomtkarta

BOSTAD
Adress
Varpastigen 7A
Område
Brunstorp
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
7 rum och kök
Bo & biarea
206 + 181 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 1279 kvm
Energideklaration
Energiklass B , 58 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA