Värnhemsvägen 52, fyra rum och kök

Delikatessen vid dungen

Sällan har ett parhus vi mött haft ett så delikat läge som här. Perfekt på området, perfekt lugn invid skogen. På baksidan får du dock räkna med en smärre invasion så här på våren. Inte av grannar, men av vitsippor, samt en och annan hare som skuttar förbi. Nuvarande ägare har bott här i lite mer än två år och har faktiskt mött två älgar på baksidan, men det får nog räknas som väldigt exotiskt även här. Huset i sig är väldigt elegant renoverat och levererar mycket villakänsla för en familj med ett eller två barn.

Köket finstilt, badrummet nere är som nytt, golven uppe och nere bytta och enhetliga. Men det som sticker ut mest är ändå trappan som här kommer få en egen text. Visserligen kan inte ägarna ta åt sig äran fullt ut just i detta fall, för arkitektens fönstersättning och ett litet uns av snedtak gör att det är en högtidsstund att gå både upp och ner, särskilt en så spröd morgon som vi på Västanhem kommer på besök.

Snabbfakta
Adress Värnhemsvägen 52
Område Huskvarna Egnahem
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 4 rum och kök
Bo & biyta 102.5 kvm
Avgift 6.191 kr/mån
Inkluderar Kallvatten, sophantering, bredband & TV
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Simon Staflund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 86
simon@vastanhem.se
Läs mer

Huset

"Det finns lite olika storlekar på husen, och detta är näst största varianten, med tre sovrum uppe, vilket har passat oss bra."

Uteplats - Trädgård

"Jag tycker nog att vi har områdets bästa läge, precis på hörnet mot skogen. Vi har trivts väldigt bra och flyttar inte så långt bort."

Framsidan

"Uteplatsen på framsidan var nästan det första vi byggde, men sen byggde vi till trädäcket på baksidan för att göra plats åt badtunnan, och den används flitigt året runt."

Entré

Kök

"Vi har inget garage, men förrådet på sidan räcker långt. Vi har inte saknat plats för utemöbler, cyklar eller annat som behöver få tak över huvudet. "

Matplats

Vardagsrum

"Det är ett ovanligt problemfritt boende. Kallvatten, sophantering, bredband och TV ingår i avgiften."

Badrum på entréplan

Trappa till övre plan

Sovrum 1

"Föreningen har egna batteridrivna trimmers och gräsklippare som man får låna, då blir gräset klippt nästan ljudlöst."

Badrum på övre plan

Sovrum 2

Sovrum 3

Klädkammare

"Föreningen har en gemensam samlingslokal där du både kan ha större fester och ha gäster som sover över. "

Föreningen

"Stigen upp i skogen går precis intill, och ibland kommer det folk på sina mtb-cyklar och svänger förbi. Rådjuren är dock fler. "

Omgivning

Planritning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i huset sedan 2016. Nedan följer en kortare sammanfattning av information som kan vara bra att ha med sig vid ett köp.
Köket är från Ikea och renoverades 2016 av föregående ägare. Köket har följande maskinell utrustning: Spishäll (Ikea), ugn (Ikea), spisfläkt (Ikea), diskmaskin (Miele), kyl (Samsung) och frys (Samsung). Samtliga vitvaror installerades i samband med kökets färdigställande 2016.
Badrummet på entréplan renoverades 2016 på uppdrag av föregående ägare. Arbetet utfördes av Peab, och kvalitetsdokument hittar du ihop med övriga dokument.
I badrummet på övre plan finns tvättmaskin och torktumlare av märket Electrolux. Dessa installerades 2017.
Under 2016 har nuvarande ägare målat, och tapetserat om rummen på övre plan samt inrett klädkammaren.
Under 2017 renoverades hela trappan till övre plan med nytt glasräcke, handledare och plansteg i ek. Samtidigt gjordes skjutdörrsgarderoben i entrén i ordning med Elfa-system.
Nuvarande ägare har 2016 gjort i ordning trädäcket på framsidan och under 2017 färdigställdes spa-delen med bubbelpool på uteplatsen på husets baksida.
Nya markiser på huset installerades under 2017 och 2018 installerades ny tilluftsventilation på entréplanet.
I entrén samt badrummet på entréplan finns elburen golvvärme och huset är utrustat med jordfelsbrytare.
Solen går upp på morgonen med uppiggande solstrålar in i köket. Morgonkaffet dricker du troligen från uteplatsen på framsidan. Solen avnjuts sedan under dagen och kvällen från uteplatsen och trädgården på husets baksida.
På östra gaveln till huset finner du ett praktiskt förråd som hör till bostaden. Detta förråd är cirka nio kvadratmeter stort.
När nuvarande ägare flyttar lämnar de kvar poolen på uteplatsen.
För närvarande finns inga planerade förändringar av föreningens månadsavgifter. (Kontrollerat med föreningens ordförande, 2019-04-05)
I föreningens register är bostaden registrerad som 3,5 rum och kök.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Värnhemsvägen 52
Område
Huskvarna Egnahem
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Parhus i två plan
Byggnadsår
1991
Antal rum
4 rum och kök
Boarea
102.5 kvm (föreningens information)
Energideklaration
82 kWh/m2 och år
Månadsavgift
6.191 kr/mån inkl kallvatten, sophantering, bredband och TV
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 3
Säljarens kostnad för uppvärmning, varmvatten och hushållsel har uppgått till cirka 980 kr/mån och för försäkring till cirka 100 kr/mån.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA