Väpnaregatan 3, fem rum och kök

En detaljerad standardavvikelse

Här har det vardagliga blivit heligt, det ordinära växlat upp till extraordinärt. Ögat registrerar tusen detaljer som blir en skön standardavvikelse som tar huset långt bortom det förväntade. Läget magiskt högt över Huskvarna och Vättern. Huset från början "bara" ett gediget 60-talshus. Men dess tydliga kvaliteter fick nuvarande ägare smak för, vässade och förädlade. Nu är huset bara hur oemotståndligt som helst.

Skalet är i princip intakt från byggåret, teglet sitter där det alltid gjort, och lägg märke till snygga förband runt fönster och dörrar som diskreta markeringar. Men sen är sig inget likt kan vi intyga. Huset har vuxit med ett härligt sällskapsrum i entréplan. Hela källaren har gjutits om med golvvärme, fönstren bytts och nya golv överallt. Allt är gjort med ett anslag som bara den riktig hängivne kan åstadkomma och gå i land med. Lyxen ligger i helhet och harmoni, och i ytlighet, toner och möten. Allt. Heligt.

Snabbfakta
Adress Väpnaregatan 3
Område Huskvarna - Norrängen
Bostadstyp 2-plansvilla med suterrängvåning
Antal rum 5 rum och kök
Bo & biyta 153 + 23 kvm
Tomtareal 775 kvm
Byggår 1959
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer

Film

Huset

Huvudentré

Sovrum 1

"Att bara gjuta på ett nytt golv i bottenvåningen kändes fel, vi ville göra det ordentligt och grävde ut helt och hållet och gjöt ett helt nytt golv och fick rätt takhöjd."

Sällskapsrum i entréplan

Bad och dusch i entréplan

Tvättstuga

"Det är klart att renoveringen hade gått att göra både billigare och enklare, men vi ville inte kompromissa med våra tankar och ambitioner."

Dubbla klädkammare

Hall på andra plan

"Jag gillar den ljusa, raka linjen som blir rätt igenom huset, från dörr till dörr. Från uteplats till uteplats."

Kök

Matplats

Vardagsrum

"Köket och matplatsen är vi väldigt nöjda med, det är ju runt här vi hänger mest, både med familjen och när vi har släkt och gäster på besök."

Terrass i söder och väster

Sovrum 2

Duschrum på andra plan

"Man är ju en liten färg-nörd, när det kommer till att välja nya fönster till exempel. Vi har varit väldigt noga med nyanserna; många sätter in vita fönster utan att tänka på helheten."

Sovrum 3

Uteplats i norr och väster

Trädgård

Friggebod och förvaring

"När vi ändå dränerade huset skapade vi också lite planare kubbytor, och om man inte skjuter långskott funkar lite fotboll också."

Omgivning

Mäklaren informerar
In i minsta detalj totalrenoverad tvåplansvilla med skogen som granne. Ägarna har under åren 2011-2018 gått igenom hela byggnaden från grundplatta till taknock och inte lämnat något åt slumpen.
All el i hela huset är bytt under åren 2012-2014 och kopplad mot automatsäkringar med jordelsbrytare.
Alla rörstammar/avlopp och även alla kall- och varmvattenrör är utbytta under 2012 .
Taket lades om under 2013 med ny papp, läkt och nya betongpannor. Även tillhörande plåtarbeten gjordes om i samband med takbytet.
Alla fönster byttes under 2013 till isolerglasfönster från danska Velfac. I anslutning till matplatsen på andra plan finns en stor skjutdörr förberedd om man som nästa ägare vill komplettera bostaden med en terrass ut mot Vättern. Nuvarande ägare sökte och fick beviljat bygglov för en sådan, men valde att behålla husets strama form ut mot gatan. Bygga sjöterrass eller inte, det får bli nästa ägares val att göra.
Alla trädetaljer på fasaden byttes och målades under 2013.
Dränering med tilläggsisolering av grunden gjordes under 2014, och alla dagvattenrör är såklart omlagda i samband med dräneringen.
Köket totalrenoverades under 2016 och samtliga maskiner är från detta år.
Båda badrummen och tvättstugan är totalrenoverade med hjälp av fackmän under åren 2013 och 2016.
I hela entréplanet förutom i förråd/klädkammare ligger vattenburen golvvärme. I badrummet uppe finns elburen golvvärme.
Huset är anslutet till fiberoptiskt bredband via Wetternet. För mer information om olika bredbandshastigheter och olika TV-lösningar som kan ordnas, besök gärna www.wetternet.se
Om köparen så önskar så medföljer det målade träskåpet i sovrum uppe, hyllsystemen i förråd och klädhängaren i hallen.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Väpnaregatan 3
Område
Huskvarna - Norrängen
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
5 rum och kök
Bo & biarea
153 + 23 kvm (uppmätning)
Tomt
Areal: 775 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass E , 138 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA