Trollhättegatan 35, åtta rum och kök

Frikostig Bymarks-funkis

Har du ett putsat funkishus högst upp på längtalistan, bör denna klassiker vara intressant. Just i dessa kvarter har några av de första och enda gamla funkishusen från 30- och 40-talen grupperat sig, mitt i Bymarkens hjärta. Och just detta hus är ett av de mer stilrena exemplaren till det yttre. Renoverad och nymålad putsfasad, dränerat med bytta dagvattenrör och med nytt tak och plåtarbeten för bara några år sedan. Trädgården lika välskött genom alla år, med intressant klorofyll i fina arrangemang.

Huset är från början ett tvåfamiljshus, men "konverterade" på 60-talet för att tillfredsställa en familjs krav på frikostiga sällskapsytor och svängradie för tre barn. Hela entrén gjordes då större och mer välkomnande, materialet på modet var teak, vilket syns i dörr, paneler och i ledstången upp som är av det rejälare slaget. Men det mest spektakulära är tveklöst glaspartiet bredvid dörren som är komponerat av glaskonstnären Erik Höglund på Boda glasbruk. Känd för sitt lekfulla och färgglada uttryck. Konsthistoria i vardagen.

Snabbfakta
Adress Trollhättegatan 35
Område Bymarken
Bostadstyp 2-plansvilla med källare
Antal rum 8 rum och kök
Bo & biyta 198 + 92 kvm
Tomtareal 1075 kvm
Byggår 1944
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer

Film

Huset

Hall

Bibliotek

"Vår far var väldigt stolt över sitt hus och vårdade det efter bästa huvud. Trädgården var hans oas, han klippte till och med gräset själv vid 94 års ålder."

Vardagsrum

Balkong i markplan

Matsal

"Jag minns att den öppna baren på ovanvåningen tilldrog sig en hel del uppmärksamhet bland både vuxna och barn."

Kök

Sovrum 1

Duschrum

"Det tekniska med huset är väl underhållet, med nytt tak, renoverad och målad fasad, dränerad källare och bergvärmepump. Den interiöra utformningen får nästa ägare själv ta vid och skapa efter eget tycke."

Arbetsrum - hall

Bibliotek - bar

Allrum - vardagsrum

"Våra föräldrar köpte huset 1954, och det var ett tvåfamiljshus från början, sedan byggdes det om på 60-talet."

Balkong på ovanvåning

Sovrum 2

Kök på ovanvåning

"Jag har gjort en del skisser på hur övervåningen skulle kunna disponeras om vid en renovering."

Sovrum 3

Badrum

Trädgård

"Pappa var väldigt intresserad av trädgården och la väldigt mycket tid på att planera och plantera. Grönt året runt och alltid något som blommar."

Garage

Tvättstuga

Bergvärmerum

Övriga rum i källaren

Längst bort mot groventrédörren bredvid garaget finns ett rum med möjligheter till verkstad och hobbyrum, för den som har intresse för eget pyssel av ena eller andra slaget. Du behöver inte välja mellan trä- eller metallslöjd, det finns nog plats för båda. Syslöjd är kanske bättre att bedriva i dagsljus en eller två trappor upp.

Två separata matkällare finns eftersom det en gång i tiden fanns två hushåll. Men det ena passar säkert lika bra för golfklubbor, skidor, skateboards och en del julpynt som du vill ha på nära håll. Så kan potatisen, vinteräpplena, vinflaskorna och syltburkarna få vara i fred i den andra. Ingång till garaget även inifrån källaren. Smart.

Omgivning

Planritning

Alt. planlösning vån 2 (nr 1)

Alt. planlösning vån 2 (nr 2)

Alt. planlösning vån 2 (nr 3)

Alt. planlösning vån 2 (nr 4)

Tomtkarta

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare köpte huset 1954 och har bott där med sin familj fram till 2017.
Huset var ursprungligen en tvåfamiljsvilla som under 1965 byggdes om till enfamiljsvilla med ny större hall och nytt dörrparti mot entrésidan.
1996 Renovering av badrum på ovanvåning.
1997 Dränering och tilläggsisolering av källarvåningen samt nedläggning av nya dräneringsrör och dagvattenrör. Gott om foton finns på detta jobb, om ni kommer på visningen så bläddra göärna i fotoboken som ligger på bordet i bibliotek/bar på ovanvåningen.
1987 Utbyggnation av kök i markplan.
2003 Inläggning av klinkergolv i källarplan.
2006 Installation av bergvärmepump från IVT samt renovering av pannrummet med nytt klinkergolv.
2010 Renovering av duschrum i markplan.
2011-2012 Renovering och ommålning av fasad fönstermålning utvändigt.
2012 Nytt yttertak med ny papp, läkt och betongpannor samt tillhörande plåtarbeten och väderskydd över skorstenen.
2016 Nytt klinkergolv i tvättstugan.
Bytta vitvaror: Induktionshäll kök i markplan (2013), diskmaskin kök i markplan (2012), tvättmaskin (2016).
Eldstäderna och rökgångarna till de två öppna spisarna kontrollerades av Torpa Ventilation 2008 utan anmärkning. Dock har nuvarande ägare inte eldat i spisarna kontinuerligt under senare år, så om man som ny ägare överväger att installera braskamin/insats eller motsvarande så rekommenderas en förnyad kontroll av rökgångarna i samband med detta.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Trollhättegatan 35
Område
Bymarken
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
8 rum och kök
Bo & biarea
198 + 92 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 1075 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass E , 81 kWh/m2 och år
KARTA