Torsgatan 12, sex rum och kök

Tryggt inskolad!

Hjärtat av Bankeryd innebär högt läge och utsikt ut över hela vidsträckta dalen bort mot Habo. Ja till och med en glimt av Vättern i detta fall, och mer blir det när löven faller. Huset är rejält byggt på tidigt 70-tal av nuvarande ägare med gjutna valv, tegel både inne och ute, och en svävande balkong i bästa solnedgångsläge. Fasadteglet har en struktur som doppat i extra smarrigt strössel.

Återvändsgata i bägge väderstrecken ger en trygg och lugn miljö för barn att gro, växa och mogna i. Här kommer de första vingliga tramptagen på cykeln gå galant. Du kommer höra glada barnskratt från skolgården en bit bort, och kanske när skolklockan klämtar och det är dags ta plats i bänken och räkna med bråk. Ett mer barntillåtet läge är svårt att tänka sig.

Den stora trädgården på hörntomten är ett välskött kapitel för sig som du övertar med vördnad och respekt för det arbete som lagts ner genom åren. Bland alla blomster sticker den intensivt röda Dalian ut, som gått i arv från ägarens morföräldrar sedan 1800-talet. Du övertar också ett helt gottebo med äpplen och plommon som bjuder på sötsaker året runt om du är sylt- och saftbenägen.

Snabbfakta
Adress Torsgatan 12
Område Bankeryd
Bostadstyp 1-plansvilla med souterrängvåning
Antal rum 6 rum och kök
Bo & biyta 146 + 74 kvm
Tomtareal 803 kvm
Byggår 1972
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer

Huset

Trädgård

"Daliornas rotknölar kan delas och vi har gett bort till många släktingar och vänner genom åren. Gräv upp dem på hösten och förvara dem i källaren så klarar de sig från frost och tjäle."

Hall

TV-rum - allrum

Sovrum 1 - Kontor

"Vardagsrummet är vant vid stora middagar och många gäster; det är bara att fortsätta i den sociala andan."

Vardagsrum

Balkong i väster

Duschrum

"Arkitekten som ritade huset åt oss, bad att få använda ritningarna till ett hus även i Norrköping, så det finns ett systerhus där."

Sovrum 2

Sovrum 3

Sovrum 4

"Falköpingståget sveper förbi på andra sidan dalen som ett måttband, från balkongen ser du det mesta som händer."

Kök och matplats

Inglasat uterum

Tvättstuga - bastu - dusch

"Alla dessa solnedgångar vi har fått njuta av, det är fantastiskt."

Matkällare

Gäst-wc i entréplan

Garage

Här kör du in i huset och kan lasta och lossa direkt in i källaren - både barn och prylar. Plats även för en rejäl arbetsbänk, där verktygen kan hänga snyggt på rad; skruvar och muttrar redo att göra idéer mer konkreta.

Verkstad

Utöver garaget finns det också ytterligare ett bra byggrum/verkstad där du kan få utlopp för dina praktiska kvalifikationer på hemmaplan. Om du inte har både tummen och intresset mitt i handen, vill säga. Då kanske detta utrymme bara blir ett praktiskt förråd som mer än gärna blir prylsamhällets bakgård.

Omgivning

Den här delen av Bankeryd ligger med bredsidan rakt mot väster, smidigt nära Bankeryds lilla centrum, med två matbutiker och en hel del annan service som är bra att ha på nära håll. Skolor och dagis inte minst. Vill du komma riktigt nära Vättern har du stigar och cykelvägar som tar dig ända fram till strandkanten, även om den är lite vild och brant här och var. Borta vid Domsand är stranden bredare och vattnet varmare... Nja, det sistnämnda gäller inte alla dagar på året.

Springa och cyklat mountainbike är inga problem om du följer stranden norrut mot Vidablick. Cykelvägen mot Jönköping går platt och snabbt bort mot Trånghalla, där du har ett litet motlut, sen rullar du nästan hela vägen in till västra centrum på två tramptag.

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare lät uppföra huset 1972. Nedan följer en kortare sammanställning av saker som förbättrats och moderniserats sedan dess.
Byggnation av inglasat uterum (2001, eget arbete. Nytt golv i uterummet 2013).
Inkoppling av fjärrvärme (2002, Jönköping Energi).
Omläggning av yttertak (papp, läkt och pannor. 2007, Jarl Pettersons Byggfirma AB)
Nya fönster i allrummet/gillestugan (2007, Svenarums Snickeri AB)
Renovering av badrum i markplan (2013, Josefsson Rör AB, Jarl Pettersons Byggfirma AB, Börje Gustavsson El AB).
Byte av köksmaskiner (diskmaskin 2011, spis/ugn/kyl/frys 2013).
Omdragning av alla värmerör/elementrör inne i huset, förutom i vardagsrum och kök (Josefssons Rör AB).
Långtidsmätning (3 månader) av radon är utförd 2010 med årsmedelvärdet 50 Bq/m3.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Torsgatan 12
Område
Bankeryd
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
6 rum och kök
Bo & biarea
146 + 74 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 803 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass E , 126 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA