Torplyckevägen 3, nio rum och kök

Snygg volymökning

Här har nuvarande ägare dragit på full volym, kan man säga. Huset ger dock ett diskret intryck från utsidan. Känslan i vardagsrum, kök och matsalsdel var så där slösaktigt rymlig redan när huset byggdes 2002; ljus från minst tre håll, även från ovan, tack vare en ymnig öppning runt trappan mitt i huset. Men när sedan tillbyggnaden gjordes mellan hus och garage landade uppmätt boyta på över 270 kvadrat. Den nya entrén gör att blicken lockas rätt ut direkt och gör ekkullen till en del av det nya vardagsrummet. Ett ljudisolerat musikrum skapades också i samma omtag. Snacka om volymökning.

Idag kan du räkna med fem sovrum, tre vardagsrum och två fullutrustade badrum, men bara ett kök och en matsal, men det kommer du klara dig bra med, var så säker. Allvarligt talat, det är sällan vi på Västanhem får förmånen att ta oss an ett hus med så generösa ytor. Både socialt och liberalt kan man säga, för att anspela på politikerspråk. Läget på Torps Ängar gör att du hamnar i en lugn del av Bankeryd. Obegränsat barntillåtet med vändplan och en förskola som första hus på gatan. Här är du väl förberedd även om barnen skulle bli fler än både två och tre. Eller om du har storhushåll varannan vecka.

Snabbfakta
Adress Torplyckevägen 3
Område Bankeryd
Bostadstyp 2-plansvilla
Antal rum 9 rum och kök
Bo & biyta 277 + 25 kvm
Tomtareal 1087 kvm
Byggår 2002
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer

Film

Huset

Uteplats i öster och söder

"Det låter ju lite klyschigt, men kullen är en sån oas, med vitsippor och kantareller ibland, och barnen kan klättra bland bergsknallarna."

Trädgård

Huvudentré

Groventré

"Vi satte en skjutdörr mellan tillbyggnaden och in till den gamla delen, så vi behöver inte höra allt som försiggår inne i ungdomsavdelningen och i musikrummet."

TV-rum - Allrum

Kök

Vardagsrum

"Det är ett umgås-hus brukar vi säga, både för oss vuxna och för barnen och deras kompisar. Det sväljer mycket folk."

Uteplats i söder

Matsal

Badrum i entréplan

"Med tre aktiva barn med många kompisar kände vi att det skulle vara bra att bygga till huset, och det funkade långt över förväntan."

Sovrum 1

Klädkammare - Förråd

Tvättstuga - Groventré

"Smidesräcket till trappan gjorde en äldre smed till oss, helt skräddarsytt till trappan"

Allrum på andra plan

Sovrum 2

Sovrum 3

"I Bankeryd bor du i ett lite mindre sammanhang brukar vi säga, lite närmare kompisar, skolor och naturen."

Duschrum på andra plan

Sovrum 4 och 5

Musikrum - hemmabiorum

"Inga grannar på baksidan, och förskolan på ena sidan och grannens garage på andra ger en väldigt lugn inramning."

Varmgarage och förråd

Omgivning

Den här delen av Bankeryd kallas Torps Ängar och ligger precis rakt ovanför Trånghalla. En nyare förstad till både Bankeryd och Jönköping skulle man kunna säga. Här har du dessutom även nybyggd skola och en förskola som du har näst intill. Vardagsservice har du fullgod i Bankeryd med två matbutiker, frisör, bank, vårdcentral, kyrkor och säkert Bankeryds godaste pizza, om du inte bakar själv vill säga. Vill du komma riktigt nära Vättern är det bara att gå rakt ner mellan husen, så har du vägar och cykelvägar som tar dig ända fram till strandkanten, även om den är lite vild och brant här och var. Springa och cykla mountainbike är inga problem om du följer stranden norrut mot Domsand och vidare mot Habo. Cykelvägen mot Jönköping går platt och snabbt bort mot Trånghalla, där du har en helt ny sträckning genom skogen, så att du slipper den värsta backen både dit och hit. Cykelvägen utmed Vättern är dessutom av vackrast tänkbara slag, och ofta lika snabb som bilen i halvåtta-trafiken på morgonen. Det går bra att klara sig med en bil, om du vill ställa om till ett klimatsmartare liv redan nu. Förutom cykeln, är både buss och tåg jord-kloka alternativ om du bor i Bankeryd.

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare lät uppföra huset 2002. Nedan följer en kortare sammanfattning av förbättringar och moderniseringar som gjorts under deras innehavstid och annat som kan vara bra att veta vid ett eventuellt köp.
Under 2005 monterades markiser över fönster i söder och väster och två stycken över altanen i söder. Allt jobb utfört av Sun-Off AB i Huskvarna.
2007 installerades en braskamin från Contura i anslutning till vardagsrummet, denna är provtryckt och godkänd för eldning. Allt jobb utfört av Eldstaden i Jönköping AB.
Köket helrenoverades under 2011 med hjälp av snickare anlitade av HTH. Stommar och luckor kommer från HTH och köksmaskinerna från Siemens, Husqvarna/Electrolux och Thermex. Alla vitvaror förutom kyl/frys byttes 2011, och under 2014 byttes också diskmaskinen.
Bostadsbyggnaden hade från början uppvärmning via en frånluftsvärmepump som stod i anslutning till tvättstugan. Under 2013 konverterades värmesystemet till bergvärme med en pump från Bosch och ett borrhål på hela 190 meter. Tack vare denna investering har man idag mycket låga driftsiffror trots att man värmer närmare 300 kvadratmeter och bor fem personer i huset. Allt arbete utfört via Rubenssons Brunnsborrning AB och AJ Thermopump i Bankeryd AB.
Under 2012 gjordes en mycket omfattande tillbyggnad av huset då man tog i anspråk ungefär halva det befintliga dubbelgaraget och byggde ihop detta med huskroppen för att på så sätt skapa en ny groventré, en ny huvudentré, ett musikrum/hobbyrum och ett till TV-rum/allrum med skjutbara glaspartier ut mot trädgården på baksidan. Arbetet utfördes på totalentreprenad med hjälp av MT-Bygg i Bankeryd AB.
2012 byttes alla hängrännor och stuprör. Samtidigt kläddes husets vindskivor in med aluminium för minimalt underhållsbehov. Allt jobb utfört av Bankeryd Plåt & Vent AB.
I slutet av 2012 installerades utomhusjacuzzin på baksidan av huset med hjälp av Badspecialisten Hallsberg AB. Denna utomhuspool hålls varm året om och vattnets temperatur ligger runt 38 grader.
Under 2013 målades husets fasad om med hjälp av Berglings Måleri AB, och samtliga innerdörrar i entréplanet byttes ut.
Altanen på södra sidan om huset utanför vardagsrummet fick nytt golv av lärkträ under 2013, och samtidigt med detta byggdes en ny altan i anslutning till jacuzzin på husets östra sida. Allt jobb utfört av MT-Bygg i Bankeryd AB.
Under hösten 2013 anlades en ny garageuppfart med ny stensättning som också rundar huset mot norr och fortsätter hela vägen in under tak där det finns ett cykel- och mopedförråd.
Under 2018 totalrenoverades badrummet på andra plan via behöriga hantverkare från Interiörmontage i Huskvarna AB. På golvet ligger en mönstrad våtrumsmatta med golvvärme under och väggarna är klädda med vitt kakel.
På baksidan av huset, upp mot ekdungen och kullen, har ägaren monterat strålkastare i marknivå som belyser träden på ett effektfullt och vackert sätt.
Centraldammsugare från Husky finns installerad i huset, motor och uppsamlare sitter i klädkammaren i entréplan i anslutning till tvättstuga/groventré.
Fiberoptiskt bredband via Jönköping Energi är installerat, så kallat Wetternet. För mer info om olika bredbandshastigheter och TV-paket som kan fås via denna öppna fiber, besök gärna www.wetternet.se
Visa mer

Planritning

Tomtkarta

BOSTAD
Adress
Torplyckevägen 3
Område
Bankeryd
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
9 rum och kök
Bo & biarea
277 + 25 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 1087 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass D , 57 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA