Torpagatan 5A, tre rum och kök

City de lux

Vi har fått förmånen att lära känna ännu ett vackert hem här i Jönköpingstrakten med visning inom kort. Maila info@vastanhem.se om du önskar ytterligare information redan nu.

Staden på ena sidan, gården och lugnet på andra. Här har du båda världar inom räckhåll i en bra förening som har hittat fin stabilitet sedan huset byggdes 2007. Nyproduktionens känsla dessutom i bevar i både trapphus och lägenhet. Gården är som en egen Central Park, helt omsluten av husen, helt tyst från övriga staden och helt trygg för barn att springa runt på. Balkongen vetter mot just gården och har södersolen pricksäkert in. Dessutom inglasad för att konservera värmen vår och höst.

Lägenheten har sin tydliga cirkulationsplats runt hall, kök, matplats och vardagsrum, där vuxna kan mingla runt och barnen kan springa varvlopp tills de stupar. Köket öppet med en av arbetsytorna mot vardagsrummet, men inte helt vrålöppet, för den upphöjda barkanten skyddar från insyn. Det är på den kanten du kommer ställa upp bufféplocket när du har after work hemma med vännerna. 75 kvadrat kan knappast bli mer social-liberala.

Snabbfakta
Adress Torpagatan 5A
Område Torpa
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 3 rum och kök
Bo & biyta 75 kvm
Vån & Hiss 3 av 4 (Hiss finns)
Avgift 3.987 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & TV
Pris 2.400.000 kr eller högstbjudande
Visning

Visning hålls om

10 dagar


Visning 24 november
Öppen visning. Välkomna!


Samt 25 november kl. 16:30 - 17:30
Öppen visning. Välkomna!


Intresseanmälan
Mäklare

Simon Staflund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 86
simon@vastanhem.se
Läs mer

Entré

Kök

"Vi har möblerat för att vi ska kunna stå och greja och fixa i köket samtidigt som vi kan prata med gästerna i vardagsrummet."

Matplats

"Från matplatsen ser vi rätt in mellan husen på andra sidan gatan, och kan följa årstiderna i det fina trädet på gården där."

Vardagsrum

"Vår son gillar den öppna planlösningen och kan springa 800 varv runt kök och vardagsrum."

Sovrum 1

Inglasad balkong

"Garaget rätt ner med hissen från lägenheten, bilen 18 grader varm och startar alltid.

Sovrum 2

"Det lilla sovrummet har varit både gästrum och tv-rum innan sonen flyttade in och han trivs väldigt bra där."

Badrum

Klädkammare

"Vi har ju trivts väldigt bra i huset och föreningen, och flyttar nu inom föreningen för att få ett sovrum till."

Huset

Huset är mycket välbyggt med tjocka ljudisolerande bjälklag och isolerade lägenhetsavskiljande väggar vilket borgar för en tyst och lugn hemmamiljö. Även husets fönster är av en ljud- och värmeisolerande flerglasmodell vilket minimerar ljud utifrån omgivningen. Ventilationssystemet är toppmodernt med mekanisk till- och frånluft med återvinning, vilket borgar för tempererad och ren tilluft under årets samtliga tolv månader.

"Föreningen delar den stora gården med äldreboendet i andra änden vilket ger ett möt som både äldre och yngre uppskattar."

Innergården

"Denna del av Torpa är begåvad med både Brooklyn Burger och 036-sushi; båda är bäst i stan i sin division."

Omgivning

Räkna med att ha skönt avstånd till det mesta du behöver på kort varsel nere vid Torpaplan. Och en hel del som du inte behöver, men som kan komma till pass när du vill skämma bort dig lite extra, som färska frallor en lördag morgon.

Friluftsmänniskan i dig får framförallt nära till stigar och natur både i Vattenledningsparken och Stadsparken, men också vidare upp över höjderna.

Samtidigt har du behändigt gång- och hojavstånd till centrum alla dagar i veckan. Nya Munksjöstaden öppnar många möjligheter till vackra promenader, restaurangbesök, kulturella evenemang och skönt häng vid kajen.

Planritning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i lägenheten sedan 2015. Nedan följer en kortare sammanfattning av den information som kan vara bra att ha med sig vid ett köp.
Köket som färdigställdes när huset byggdes 2007 kommer från välkända Myresjökök och har följande maskinell utrustning: Spishäll, spisfläkt, ugn, mikrovågsugn, diskmaskin samt kyl/frys. Samtliga vitvaror är av märket Electrolux och installerades i samband med kökets färdigställande 2007.
I badrummet finns en tvättmaskin av märket Electrolux som installerades 2007.
Nuvarande ägare har 2016 målat om samtliga väggar i lägenheten och taket i båda sovrummen. Samtidigt tapetserades en vägg i vardagsrummet.
Från den inglasade balkongen mot innergården njuter du av solen från tidig förmiddag till eftermiddagen.
Lägenheten är utrustad med jordfelsbrytare.
Till lägenheten hör ett stort uppvärmt förråd (cirka 8 kvadratmeter) som du hittar i källarplanet. I huset källarplan finns även uppvärmda cykelförråd på tre olika platser.
Föreningens fastighet ansluten till såväl Com Hem som Telia Fiber. Com Hem levererar ett grundutbud av tv-kanaler som ingår i avgiften.
Det är kösystem till garage- och parkeringsplatserna som kostar 600 kr respektive 300 kr. För närvarande står ingen medlem i kö (kontrollerat november 2019).
Första januari 2019 sänkte föreningen avgifterna med cirka 10%. För tillfället finns inga planerade avgiftsändringar enligt föreningens styrelse (kontrollerat november 2019).
När nuvarande ägare flyttar lämnar de kvar lådsystem i garderoberna. Däremot tar de med sig bokhyllor samt gardinstång.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Torpagatan 5A
Område
Torpa
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2006-2007
Våningsplan
3 av 4 (Hiss finns)
Antal rum
3 rum och kök
Boarea
75 kvm (föreningens information)
Energideklaration
Energiklass C , 84 kWh/m2 och år
Månadsavgift
3.987 kr/mån inkl värme, vatten och TV
Pris
2.400.000 kr eller högstbjudande
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 3
Säljarnas kostnad avseende hushållsel uppgår till cirka 200 kronor per månad och för försäkring till cirka 120 kronor per månad.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
FÖRENING
Typ
Bostadsrättsförening
Förening
Brf Söderport 3

Bostadsrättsföreningen Söderport 3 bildades 2007 då huset uppfördes av NCC och består av 41 bostadsrätter i varierande storlek. Huset är mycket välbyggt med tjocka ljudisolerande bjälklag och isolerade lägenhetsavskiljande väggar vilket borgar för en tyst och lugn hemmamiljö. Även husets fönster är av en ljud- och värmeisolerande flerglasmodell vilket minimerar ljud utifrån omgivningen. Ventilationssystemet är toppmodernt med mekanisk till- och frånluft med återvinning, vilket borgar för tempererad och ren tilluft under årets samtliga tolv månader.

I källarplanet finns ett stort varmförråd till varje bostadsrätt, och via föreningen kan man hyra både varmgarage och parkeringsplats. Kostnaden för ett garage är 600 kronor per månad och för en utomhusparkering 300 kronor per månad. För närvarande är det inga medlemmar som står i kö till bilplats (kontrollerat med styrelsen november 2019).

Innergården är välskött och består av en kombination av gräsytor, asfalterade gångar och stensatta gemensamma uteplatser med bänkar och en grillplats med en stor kolgrill för föreningens medlemmar.

Föreningen har även en egen hemsida som uppdateras med jämna mellanrum där ni som spekulanter kan komma i kontakt med styrelsen om ni har vidare frågor, besök gärna www.soderport3.se och läs mer om huset och om hur allt fungerar.
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
Ventilation
Mekanisk till/frånluft med återvinning
Andel i föreningen
2.2305 %
Lägenhetsnummer
078-078-024
DOKUMENT
KARTA