Torpagatan 5 B, fem rum och kök

Lägesenergi med villa-volym

Det här är nog så mycket penthouse du kan få i Jönköping. En hel våning för dig själv, med egen trappa och hiss upp på fjärde våningen, där det inte gör något om du ställer springskorna utanför. Eller har ett olivträd stående på vinterförvaring. Lägenheten har ett 20-tal fönster som vädersträcker sig åt tre håll. Två balkonger - en som vaknar med solstänk, och en för kvällsdrinken när temperaturen är mer vårdagjämn.

Planlösningen känns som sagt mer som en villa modell större, och som slösar med volymen i den offentliga delen av lägenheten. Och slösar med ljuset via fönster i långa banor både åt öster och norr. Kök, vardagsrum och stor matplats flyter ihop i en öppen hörna. Här har du både utsikt och balkong med bra sikt ner mot Munksjön. Balkongen är också av det större slaget; kanske den längsta du sett?

Den offentliga sektorn fortsätter med ytterligare ett vardagsrum som är lite mer ombonat och "bara" har två fönster. Här hittar du dessutom en eldstad i kaminform som både värmer ögat och kroppen om det nu skulle behövas. Men här efter tar den mer privata delen av lägenheten vid med tre sovrum som samlas runt husets andra fullutrustade badrum. Att alla tak och väggar är nogsamt nymålade av fackman så sent som får ett halvår sen, är bara en ren inflyttningspresent.

Snabbfakta
Adress Torpagatan 5 B
Område Torpa
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 5 rum och kök
Bo & biyta 134 kvm
Vån & Hiss 4 av 4 (Hiss finns)
Avgift 6.769 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & kabel-tv
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer

Vardagsrum

Kök och matplats

Terrass i söder-österläge

"Det är precis som att bo i villa, du stöter inte på någon, och har egen trappa upp."

Hall

Duschrum

Bibliotek - allrum

"Det behövs inte för värmens skull, men att tända i kaminen är rätt mysigt höst och vinter."

Sovrum 1

Sovrum 2

Balkong i söder-västerläge

"Utsikten kommer inte påverkas nämnvärt för våran del, när nu Munksjöstaden byggs. Men det blir mycket enklare att ta sig ner till vattnet."

Badrum

Sovrum 3

Klädkammare

"Smidigt med garaget rätt under lägenheten, vi tar hissen upp till vår egen våning."

Tvättstuga

Innergård

Huset

Omgivning

Mäklaren informerar
Samtliga tak och väggar är ommålade av fackman under andra halvåret 2016. De flesta väggar är strukna i brutet vitt, och på några få ställen sitter det fondtapeter, bland annat vid hallen och kök/matplats.
Både det stora badrummet med badkar och det mindre med duschhörna har elektrisk golvvärme.
Förrådet i källaren är cirka 12 kvadratmeter stort och uppvärmt och ventilerat. Förrådsdörren är en solid ståldörr som minimerar insyn.
Braskaminen i allrum/bibliotek är godkänd för eldning och installerades av NCC i samband med att huset uppfördes 2007.
Hela huset är anslutet till mekanisk till- och frånluft med återvinning (FTX-ventilation) vilket ger ett konstant tillflöde av filtrerad och tempererad friskluft i lägenhetens samtliga rum.
I källarplanet rakt under bostaden ligger ett varmgarage där man kan hyra en numrerad plats för 600 kr/månad. I dagsläget är det en kortare kö (1 pers), men omsättningen på platser är relativt snabb och väntetiden på en bilplats bör inte vara mer än några månader.
Man får lov att glasa in sina balkonger, dock måste tillstånd inhämtas från bostadsrättsföreningen och det bör göras i samma stil som övriga inglasningar för att fasaden ska se enhetlig ut.
Pardörrarna som kan sitta i öppningen mellan vardagsrum/allrum är idag avhängda men står i källarförrådet.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Torpagatan 5 B
Område
Torpa
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2007
Våningsplan
4 av 4 (Hiss finns)
Antal rum
5 rum och kök
Boarea
134 kvm (föreningens information)
Månadsavgift
6.769 kr/mån inkl värme, vatten och kabel-tv
Driftskostnad
5.000 kr/år
Specifikation Drift
El: 5.000 kr/år
Beräknat antal pers: 3
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
KARTA