Thorildsgatan 12, sjutton rum och kök

Storstilat på Bäckalyckan

Som en mindre herrgård står detta tvåfamiljshus på en parkstor hörntomt mitt i hjärtat av klassiska Bäckalyckan. Det finns några hus ytterligare i samma stil och storlek, men du har garanterat aldrig sett ett så välinvesterat och snyggt renoverat hus. Här har du chansen att göra en riktigt god affär och en god gärning, för i källaren finns nämligen fyra renoverade studentrum som kommer vara hett eftertraktade av den vetgiriga ungdomen.

Husets ägare köpte huset och lät renovera bottenvåningen till sig själva för ett antal år sedan, då gamle ägaren - som var hattmakare - bodde kvar uppe. Renoveringen gjordes med så mycket bevarad charm som möjligt, vilket innebär att rumsplaneringen är intakt med alla gamla fönster och dörrar fint bevarade. För att inte tala om trägolven. Funktionsytor som kök och badrum är dock modernt tipp-toppade.

När familjen växte, och hattmakaren flyttat ut, gjordes samma sak en trappa upp, och här öppnar sig ytorna på samma sätt, men med några små variationer. Bland annat har ett av de mindre rummen blivit en stor walk-in-closet. En vacker detalj även här är serveringsgången som är bevarad med sina väggfasta skåp och hyllor. Men den stora förvandlingen har skett på vinden där vyerna har vidgats både åt väster och öster. Totalt sett - magnifik boyta, med skön blandning av gammalt och modernt.

Snabbfakta
Adress Thorildsgatan 12
Område Bäckalyckan
Bostadstyp 2-plansvilla med källare
Antal rum 17 rum och kök
Bo & biyta 406 + 176 kvm
Tomtareal 1368 kvm
Byggår 1933
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer

Film

Huset

Trädgård

"Trädgården är stor, men eftersom vi bott utomlands har vi velat ha det lättskött, både för vår egen del och för dem som sköter den när vi är borta."

Hall, lägenhet 1

Entré, lägenhet 1

Vardagsrum, lägenhet 1

"Att bo på Bäckalyckan innebär att du har nära till precis allt du behöver, det gäller både vuxna och barn."

Matsal, lägenhet 1

Sovrum 1, lägenhet 1

Dressingroom, lägenhet 1

Sovrum 2, lägenhet 1

Sovrum 3, lägenhet 1

"Vi ville behålla allt det charmiga som gick, men ändå göra det till ett modernt hem; själva tycker vi nog att vi lyckats bra."

Serveringsgång, lägenhet 1

Kök, lägenhet 1

"Först bodde vi och renoverade vi undervåningen, sen blev det ledigt uppe då gjorde vi ett rejält ryck där uppe också, och tog vindens alla vrår i besittning."

Badrum, lägenhet 1

Balkong, lägenhet 1

Vind, lägenhet 1

"När vi ritade vinden tog vi hjälp av den erfarne arkitekten Stig Axell för att vi skulle få proportionerna rätt på både kupan och balkongen."

Sovrum - vind, lägenhet 1

Badrum - vind, lägenhet 1

Takterrass - vind, lägenhet 1

"Du ser faktiskt Vättern från vinden, trots att du är en bit bort"

Allmänna uppdateringar

Hall, lägenhet 2

Vardagsrum, lägenhet 2

Kök, lägenhet 2

Sovrum 1, lägenhet 2

Sovrum 2, lägenhet 2

Badrum, lägenhet 2

Sovrum 3, lägenhet 2

Sovrum 4, lägenhet 2

Sovrum 5, lägenhet 2

Källare

"Det är ju ont om studentrum, och vi hade en gigantisk källare som vi kunde konvertera till boende, så det känns bra att kunna erbjuda fina rum så här centralt, och att kunna få in ett tillskott under året till drift och underhåll för hela huset."

Kök, källare

Badrum, källare

Spa - Tvättstuga, källare

Rum 1

Rum 2

Rum 3

Rum 4

Omgivning

Mäklaren informerar
En fantastisk fastighet med två stora lägenheter samt studentrum mitt på Bäckalyckan!
Lägenhet 1 omfattar 7 rum och kök om ca 240 kvm i två plan överst i huset. Lägenheten disponeras idag som 3 sällskapsrum, 3 sovrum, 2 badrum, balkong och terrass.
Lägenhet 2 omfattar 6 rum och kök om ca 167 kvm på entréplanet. Disponeras idag som 2 sällskapsrum, 4 sovrum och 1 badrum.
Källarplanet som även det är ca 167 kvm inrymmer fyra separata uthyrningsrum med stort gemensamt kök samt gemensam dusch och wc. Här nere finns även en trevlig spaavdelning kombinerat med tvättstuga.
Huset har under senare år genomgått mycket genomgripande renoveringsarbeten. Under renoveringarna har den nuvarande ägaren haft fokus på att behålla husets ursprungliga karaktär, men kryddat med en modern och funktionell touch. Framför allt är bostäderna skapade för att vara bekymmersfria skön hem många år framöver! Nedan nämns i stora drag vilka renoveringar som utförts på fastigheten;
Omputsning av huset 2009 utfördes av företaget Byggkultur i Motala AB, som arbetar med fasadbehandling främst på kulturbyggnader.
En rejäl putsad mur mot Thorildsgatan och Bäckalyckevägen uppfördes detta året också.
Samma år grävdes även för ny dränering runt husets källare som samtidigt belades med 100 mm Pordränskivor för ett bra klimat i källarplanet. Arbetet utfördes av JP Bygg. År 2010 byttes även samtliga fönster i källarplan till energifönster med aluminiumutsida.
Lägenhet 2 genomgick en totalrenovering 2009.
Lägenhet 1 genomgick en totalrenovering av det första planet under 2010. Tre år senare, 2013, öppnades våningen mot vinden, som då genomgick en totalförändring då den byggdes om till bostadsytor med takterrass! Bygg AB Björn Fagerström utförde det fina arbetet!
Båda lägenheterna har påkostade kök från HTH med rejäla bänkskivor i högpolerad svart granit. Vitvaror i hög kvalitet i det övre prissegmentet från Miele och Siemens. Lägenheterna har även påkostade badrum med både bad och duschplats. I båda lägenheterna har vid renoveringarna utförts följande; Slipning och lackering av befintliga golv, viss läggning av nya golv, flera väggar renoverade med ny gips, de flesta ytterväggar tilläggsisolerade, samtliga vägg- och takytor renoverade och vissa tak sänkta för montering av infälld belysning.
Källaren renoverades året efter att dräneringen gjordes om. 2010 byggdes alltså kök, badrum samt spaavdelning/tvättstuga här nere. Samtidigt byggdes fyra separata studentrum för uthyrning här.
Vid vindsombyggnationen utfördes även en helomfattande takrenovering 2013 då allt byttes; papp, läkt, pannor, plåtarbeten, m.m. Det jobbet utfördes av Fina Tak AB.
Vid de nämnda ovan nämnda renoveringsarbetena har samtidigt el-installationer och VA-installationer bytts ut. Bymarkens El och Ronnys VVS känner nu huset utan och innan efter att bl.a. el-servis, avlopps- och dagvatten-servis, stammar och vattenledningar bytts ut!
Golvvärme finns i samtliga badrum i huset samt i hela vindsplanet. Vindsplan och våtrummen i källarplan har vattenburen golvvärme. Badrummen på 1:a och 2:a plan har elslingor som värmer golven.
Idag är samtlig bostadsyta uthyrd och genererar en god avkastning till ägaren. Här finns alltså alternativen att bosätta sig och finansiera det egna boendet med intäkter från uthyrning, eller att förvalta fastigheten precis så som idag.
Visa mer

Situationsplan

Planritning

BOSTAD
Adress
Thorildsgatan 12
Område
Bäckalyckan
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
17 rum och kök
Bo & biarea
406 + 176 kvm (säljarens information)
Tomt
Areal: 1368 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass E , 124 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA