Tenhultsvägen 13, åtta rum och kök

Vörda & vårda

Huskvarnas gamla trähusskatt har många godingar. Men det är få som levererar så många attribut på en gång som här. Nu behöver du inte blunda för att se ditt drömhus framför dig. Det är bara att följa träden som kantar Tenhultsvägen upp till hus nummer 13. Här möts du av ett solgult, lagom snickarglatt hus, med återhållsam exteriör utan överdådiga krusiduller. Skönheten ligger i renhet och proportioner, i branta tak, originalpanel och vacker fönstersättning som matar in vacker dager på alla ledder genom rummen.

En stilsäker renovering har bevarat den genuina känslan fullt ut, och klarat förvandlingen till ett modernt energieffektivt boende, redo för både ett och fyra barn om livet skulle ta den vändningen. Fjärrvärme och nya kopplade fönster helt i gammal stil är en viktig del. Som du kanske anar håller huset högsta förväntade "Huskvarna-kvalitet". Trädgården är en fin historia, stor och fruktsam som den är. Men lugn, nuvarande ägare har gjort även den delen lika lättskött som huset. Plats finns för fler rabatter och mer rabarber; odlingar på tvären och längden för den som har klorofyll i ådrorna. Välkommen.

Snabbfakta
Adress Tenhultsvägen 13
Område Huskvarna Tätort
Bostadstyp 2-plansvilla med inredd vind samt källare
Antal rum 8 rum och kök
Bo & biyta 209 + 90 kvm
Tomtareal 1232 kvm
Byggår 1909
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer

Film

Huset

"Jag skulle inte klara mig utan den stora förvaringen under trappan i entrén; eller rättare sagt, min skosamling skulle inte klara sig utan den."

Entré

Köket

"Vi har som tradition att plocka ramslök på våren, det är ju en delikatess. Vi brukade åka långt för att hitta det tills vi insåg att det ju faktiskt växte alldeles ovanför huset."

Vardagsrum

Matsal

"Jag har faktiskt blivit kallad Marie Antoinette av bekanta som har varit och hälsat på oss, vi vet hur lyxigt det är att bo här med dessa ytor."

Sovrum 1 - Arbetsrum

Hall

Dusch - Toalett

Allrum

"Det är ett fantastiskt hus som vi egentligen inte vill lämna. Hade det gått så hade vi tagit med oss hela huset då vi flyttar, men det går ju tyvärr inte."

Sovrum 2

Sovrum 3

Barnrum - Gästrum

Badrum

"Vindsvåningen brukar vi kalla för "det lilla arbetsrummet". Häromdagen föreslog någon att vi skulle ha yogastudio här uppe och förra ägarna hade det ju som sovrum. Det finns alla möjligheter."

Vind

Källare

"Vår insats för att bevara husets charm och själ, har varit att slipa golven nere, och styra upp i källaren ordentligt. Det är betydligt ljusare där nere nu."

Tvättrum

Trädgård

Uteplats

"Det finns ju enorm potential för den som är trädgårdsintresserad, men för oss som inte har så gröna fingrar insåg vi ganska snabbt att vi tagit på oss lite för stora stövlar."

Omgivning

Mäklaren informerar
En helt fantastisk bostad som både den nuvarande, och tidigare ägaren förvaltat, bevarat och förvandlat till ett enastående charmigt hem. Många större ombyggnationer samt renoveringar har utförts under de senare åren. Nedan följer en enklare beskrivning av de utförda åtgärderna och annan information som kan vara värdefull om huset.
En stor köksrenovering utfördes 2003 då Kök & Tvättexperten i Taberg AB genomförde en totalrenovering av köket. Under 2018 har köket renoverats med omlackerad inredning, ny kyl och frys från Miele samt måleriarbeten på övriga ytskikt.
2004 gjordes en stor takrenovering då takpannor, papp och läkt bytts. Samtidigt har även plåtdetaljer i stor utsträckning bytts ut och i övrigt rengjorts och målats om. Jönköping Tak & Måleriservice AB utförde arbetet.
Under tiden 2007-2011 genomfördes fönsterbyten på hela huset då gamla fönster avlägsnades och huset återfick sitt ursprungliga charmiga uttryck. Några mindre fönster i huset finns kvar sedan gammalt. Arbetena utfördes av Snickar´n Holst.
2011-2012 utökades bostadsytorna i huset rejält när den gamla vinden byggdes om till en fantastisk unik bostadsyta! Bjälklaget från allrummet öppnades och fick en vacker trappa upp till vindsvåningen. Snickar´n Holst fick utföra även detta arbete. Här uppe har funktionen varierat efter behoven, och ytorna har bland annat använts som sovrum, allrum, kontor. Välj och vraka!
Lilla badrummet på entréplan renoverades 2015 med nya golv och väggar. Samma år fick även hallen utanför nya golv.
2016 sågs en del av elen i huset över då elcentral och den mesta av elen utomhus byttes. Samtidigt drogs jordledning in i samtliga installationer på entréplan.
2017-2018 slipades och lackades samtliga trägolv på entréplanet. Under denna tid har även större delen av husets innerväggar och tak målats om.
2018 installerades en helt ny fläktkonvektor i tvättstugan i källaren för att få ett jämnt och fint klimat här nere. Tillsammans med en avfuktare torkar den hängda tvätten på ett par timmar här nere!
I huset finns ett larm från Sector Alarm installerat. Larmet kan tas över av blivande ägare efter överenskommelse med larmföretaget. Larmet monteras annars ner.
Fastigheten är ansluten till Wetternets öppna fibernät. Läs mer på www.wetternet.se
Och hur är det med solläget här då? Jo, den tidiga morgonsolen letar sig upp över Huskvarnaberget och ger sol från tidig morgon på hela husets östersida ända ner på köksaltanen. Solen håller sig kvar i trädgården under hela dagen och försvinner sedan inte förrän vid ca 21:30-tiden på kvällarna en bit upp i trädgården.
Visa mer

Planritning

Tomtkarta

BOSTAD
Adress
Tenhultsvägen 13
Område
Huskvarna Tätort
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
8 rum och kök
Bo & biarea
209 + 90 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 1232 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass D , 119 kWh/m2 och år
Tillträde
Mars 2019
KARTA