Tellusgatan 3, fyra rum och kök

Långt ifrån jordnära

Ett boende högt upp i det blå, högt över det sprakande Bondbergets lövprakt. Allt annat än jordnära. Stort som en villa, med inglasat uterum och terrass runt hela härligheten. Fast denna ”villa” ligger på 11:e våningen. Tre sovrum utmed ena axeln, och en magnifik öppen sällskapsdel där kök, matplats och vardagsrum hänger ihop i fint flöde. Lägg till att takhöjden ligger runt tre meter inne. Alltså ett boende med högsta volymprocent, för dig som snäppt upp dina boendekrav rejält.

Detta penthouse hittar du på nya Kungsängen, med majestätisk utsikt över hela södra Vätterbygden. Du kommer högt över sta’n och får bokstavligen ett helt nytt perspektiv på tillvaron. Elmiafältet ser mer ut som en platt villatomt när blicken studsar hit och dit över landskapet som en flipperkula. Solläget är bästa tänkbara, med glasveranda och balkonger i alla väderstreck. Som att bo mitt i ett solur. Lustigt att det heter Tellusgatan, det är verkligen så långt ner till jorden det kan bli här i Jönköping.

Snabbfakta
Adress Tellusgatan 3
Område Kungsängen
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 4 rum och kök
Bo & biyta 135 kvm
Vån & Hiss 11 av 11 (Hiss finns)
Avgift 8.643 kr/mån
Inkluderar Inkl. värme, vatten & fiberanslutning
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer

Film

Huset

"Utsikt i tre väderstreck från glasrummet, och vikväggar som öppnar helt och hållet i samma tre väderstreck om det behövs. Lätt att parera för vinden oavsett varifrån den kommer."

Terrass

Entré - Hall

"I köket inser du snabbt potentialen för stora middagar, släktkalas och allmänt mingel vid studentmottagningar och andra bemärkelser som är värda att fira."

Vardagsrum

Uterum

"Matplatsen är planerad anslutning till köket vilket innebär söderläge med två stora fönster som spanar upp mot hela Bondberget, som nu bjuder på fin färgprakt så här på höstkanten."

Matplats

Kök

"På balkongen har du så stora ytor att du kan planera som om det vore en terrass på Teneriffa. Men här har du hotellet för dig själv."

Badrum 1

Sovrum 1

"Ut till balkongen har du tre dörrar från lägenheten, och om du räknar med dörren från glasverandan har du fyra. Och det kan behövas, för balkongen är stor."

Sovrum 2

Badrum 2

Sovrum 3

"Utgång till antingen balkongen i söder eller till det inglasade uterummet åt väster. Och du behöver inte oroa dig för någon som helst insyn från något håll."

Vyer

Omgivning

Föreningen

"Solläget är bästa tänkbara, med glasveranda och balkonger i alla väderstreck. Som att bo mitt i ett solur. Lustigt att det heter Tellusgatan, det är verkligen långt ner till jorden här."

Planritning

Mäklaren informerar
En helt nyproducerad stor och luftig takvåning där du är den enda boende på planet. En av de allra största våningarna i området och definitivt den mest spektakulära i kommunen!
De luftiga och ljusa sällskapsdelarna bestående av vardagsrum, kök och matplats med glaspartier i tre väderstreck är totalt ca 70 kvm stora med milsvida vyer ut över hela Jönköpingsregionen med Vättern, staden och Bondberget som riktiga blickfångare!
Takhöjden är ca 3 meter genom i princip hela våningen. Tillsammans med generösa fönsterpartier skapar detta en otroilgt härlig rymd!
Tre individuella sov- eller arbetsrum i olika storlekar finns, vilket medger en flexibel användning.
Våningen har terrass och terrassbalkonger i tre väderstreck, alla med vidunderliga vyer och sollägen från soluppgång till solnedgång.
Det mycket stora inglasade uterummet tillåter generös möblering med både mat- och sittdel. Här njuter du av solen från tidig förmiddag tills den går ner långt upp i nordväst.
Lägenheten är ansluten till fiber genom Wetternet. I månadsavgiften ingår grundavgiften för fiberanslutningen. Varje enskild medlem tecknar sina egna respektive abonnemang för tjänster med valfri leverantör. Se mer på wetternet.se för utbud.
I föreningens garage finns 47 parkeringsplatser där merparten hyrs ut till medlemmar för 800 kr/mån. Platserna fördelas enligt kösystem. Parkeringsplats för köparen av takvåningen har säkerställts.
Visa mer
"I sängkammaren vill du nog välja en lite högre säng så att du får lite mer än bara himmelskoll ut. Mot öster och Huskvarnaberget kan du räkna med fina soluppgångar"
BOSTAD
Adress
Tellusgatan 3
Område
Kungsängen
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Våningsplan
11 av 11 (Hiss finns)
Antal rum
4 rum och kök
Boarea
135 kvm (säljarens information)
Månadsavgift
8.643 kr/mån Inkl. värme, vatten och fiberanslutning
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 1
Tidigare ägares kostnad för hushållsel uppgick till ca 350 kr/månad
Pantsatt
Nej
KARTA