Swedenborgsgatan 69, sju rum och kök

Exklusivt barnvänligt med återvändo

Återvändsgata, vidvinklad sjöutsikt och ett lika klokt som coolt hus. Och vid vägs ände tar en lite vildare bäckravin över upptäckarglädjen, i alla fall för stora och små som är mer nyfikna på verklighetens padda. Skolgården ser du från fönstret en bit ner i backen och du kan vinka om barnen är på rast. Att gå dit tar inte många minuter, några krångliga vägar är det inte heller. Men några vitsippor går det säkert att få med sig hem, eller till läraren.

Huset är en modernistisk "kvadratlåda" från 60-talet, med många fina kvaliteter. Gediget byggt från början, snyggt renoverat i ett par omgångar och offensivt tillbyggt med ett separat matrum som hänger över entrén, och vardagsrummet som landvunnit en bra bit av den ursprungliga balkongen för användning året runt.

Här har du bästa utsikten från många rum och i början kommer du ha svårt att se dig mätt på soluppgångar och humörskiftande molnformationer över vattnet och bort mot Huskvarna och Vistakulle. Tomtens baksida är ganska brant och där finns en kombinerad uteplats och utsiktsplats. Där har du dessutom en eldstad som kan fixa bakpotatisen och något grillat.

Snabbfakta
Adress Swedenborgsgatan 69
Område Bymarken
Bostadstyp Suterrängvilla i två plan
Antal rum 7 rum och kök
Bo & biyta 184 + 68 kvm
Tomtareal 560 kvm
Byggår 1969
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer

Huset

Hall i entréplan

Sovrum 1

"Allrummet nere delade vi av med en vägg för vi behövde fler sovrum, men väggen går enkelt att montera bort. Och vi la golv under också!"

Sovrum 2

Tvättstuga - dusch - bastu

Gäst-WC

"Det finns verkligen hur mycket stuvutrymmen som helst här nere. Nästan för mycket, man borde kanske åka till Erikshjälpen och sortergården oftare."

Hall i markplan

Vardagsrum

Balkong i öster

"Ibland tar jag en saccosäck och bara sätter mig på balkongen och tittar rätt ut."

Kök

Matrum

"Vi tänkte att vi skulle vänta att byta kök tills barnen blir lite större, och sliter mindre på grejerna. Det är ett väldigt rejält kök som det är."

Sovrum 3 - TV-rum

Sovrum 4

Duschrum

"Nåt man aldrig tröttnar på är takfönstret i duschrummet, vi är så glada över att den funkisdetaljen finns kvar."

Sovrum 5

Uteplats i väster

Trädgård

Grillplats med utsikt

"Grillplatsen här uppe är helt underbar på sommaren, vi blir ofta sittandes till långt efter solnedgång om temperaturen bara tillåter."

Garage och hobbyrum

Här finns mer utrymmen att stuva undan prylar på. Till mer ät- och drickbara saker har du dessutom en matkällare som håller låg jämn jordvärme året runt så att vin, potatis och syltburkar ska hålla sig på gott humör, eller något annat gott som du drömmer om till helgen. Har du värdeföremål att låsa in finns en radda bankfack fast förankrade i betongvägen, med nycklar till. Ingång till garaget som har ett grönspräckligt golv med "flakes" i. Tänkt för bilen, men tacksamt för rätt mycket andra projekt och planer om du hellre vill det. Måla, snickra, renovera och plantera krukor som sen bara rullas ut. Det finns en uppställningsplats för bilen även vid sidan av huset.

Omgivning

Mäklaren informerar
De flesta fönster är utbytta till nyare isolerfönster (2003 och 2009), i något rum sitter originalfönster med 2-glas kopplade träbågar kvar.
Långtidsmätning av radon är utförd 2009 med årsmedelvärdet 30 Bq/m3 (rekommenderat gränsvärde är under 200 Bq/m3).
Det finns två fungerande braskaminer, en i vardagsrummet och en i matrummet intill köket. Matrummet byggdes till i sin helhet under 2009.
Fiberoptiskt bredband via Wetternet finns indraget i huset.
Taket lades om av föregående ägare under 2005.
Torktumlare och tvättmaskin byttes ut 2015.
Stor service utfördes på luftvärmepumpen 2015.
Gillestugan i entréplanet är ombyggd till två jämnstora sovrum/barnrum. Allt arbete utfört av byggfirma med Nivell-golv och ventilerade golvlister. Väggen mellan rummen är bara spänd och går att montera bort om man hellre har ett stort TV-rum här (golv är lagt under väggen).
Hallen målades om och tapetserades 2015.
Tvättstugan målades om 2017 och ny glasad bastudörr sattes in, och bastuaggragetet byttes 2015.
Hallen på ovanvåningen renoverades 2016. Ett valv togs bort, ett litet "valvfönster" sattes igen och väggen ovanför trappan togs bort för en öppnare planlösning och för att takfönstret skulle kunna släppa ner med dagsljus i trapphuset. Ekparkettgolvet slipades och hårdvaxoljades med vitpigmenterad olja.
Vardagsrummet byggdes ut av föregående ägare 2003 och växte ut i det som tidigare varit en balkong och omfattar idag cirka 35 kvm. Tak och väggar är målade 2015 och ekparkettgolvet slipades samma år och behandlades med vitpigmenterad hårdvaxolja.
TV-rum/sovrum 3 på ovanvåningen målades om (tak och väggar) under 2015, och samma år slipades och hårdvaxoljades golvet med vitpigmenterad olja.
Sovrum på ovanvåning målades om (tak och väggar) under 2016. Nylagt golv (Pergo laminat, grå "Living"). Inbyggnation av garderober gjordes samma år.
Badrum på ovanvåningen renoverades av föregående ägare 1993. Under 2016/2017 har nuvarande ägare bytt inredning (möbler, duschvägg och blandare) och installerat en ny toalettstol med mjukstängande lock.
Nya elradiatorer installerade under 2015 i sovrum 1 och 2, TV-rum/sovrum 3, gäst-WC, tambur/förhall på entrévåningen och förrådsrum.
Ny utearmatur installerad 2015 med skymningsrelä.
Innerdörrar bytta 2016/2017.
Husets fasad målades om 2017.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Swedenborgsgatan 69
Område
Bymarken
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
7 rum och kök
Bo & biarea
184 + 68 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 560 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass E , 89 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA