Strömsbergsvägen 17, fem rum och kök

Färgstarkt barnrike

Härligt med ett helt bostadsområde som favoriserar stora och små människor alla dagar i veckan, året runt. Här får trafik och bilar stå tillbaka till förmån för möten, lek och grönska. Och så har det varit sedan husen byggdes här ute vid randen av Strömsbergs naturreservat 1981. Ett område som drog blickarna till sig då och många skrattade lite åt, för något liknande hade ingen sett. Men familjerna och barnen flyttade in och trivdes ypperligt från första sekund.

Faktiskt är det så att väldigt många familjer har bott kvar, långt efter att barnen flyttat ut. Här trivs man med sin grannar, sig själv och naturen. I detta hus, med helt kringbyggd egen gård, är det just så, att de första ägarna också är de enda hittills. Det innebär ett hus som är väl underhållet genom åren och där moderniseringarna gjorts i god ordning; nu senast ett helt nytt större badrum på ovanvåning, som ett nav för de fyra sovrummen där uppe.

Detta hus är det enda med egen öppen spis i vardagsrummet, vilket ger en fin mysfaktor och ett värmande tillskott. Biytorna är också väl tilltagna tack vare tre olika förrådsbyggnader, ett på framsidan och två på baksidan, varav den ena är fullt isolerad och kan användas som kontor, gästhus eller studio. Här har du även ditt garage mot gården, med egen bakdörr direkt in vilket underlättar om du har tunga kassar med mjölk och fil att bära.

Snabbfakta
Adress Strömsbergsvägen 17
Område Ljungarum
Bostadstyp Radhus
Antal rum 5 rum och kök
Bo & biyta 130 kvm
Tomtareal 194 kvm
Byggår 1981
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer

Film

Huset

Framsidan

Hall

"Framsidan passar perfekt för eftermiddagskaffet, eller med något annat gott att dricka."

Kök och matplats

Vardagsrum

Baksida och trädgård

"Huset har fungerat väldigt bra, både med och utan barn, men nu är det dags att satsa tiden på vårt andra boende."

Badrum i markplan

Tvättstuga

Förråd under trappan

Ja, om nu inte det skulle räcka med den lååååånga skjutdörrsgarderoben i hallen så finns en välplacerad mittfältare under trappan som är rena trollkarlen och gömmer allt mellan himmel och jord, men kanske helst inte vita kaniner. Dessa är bättre att ha inackorderade på innergården i så fall. Här finns även centraldammsugaren placerad.

Sovrum 1

"Det är inte världens största hus, men kvadratmetrarna sitter på helt rätt ställen. Ovanvåningen med sina fyra sovrum och eget duschrum är verkligen ett suveränt familjeplan."

Sovrum 2

Duschrum på ovanvåning

Sovrum 3

"Jag cyklade in till stan på 20 minuter, när jag jobbade där. Det är lika smidigt åt alla håll tack vare cykelvägarna."

Balkong

Sovrum 4

Garage

Ägarna till denna rad av radhusen har förmånen att ha sina garage i direkt anslutning till trädgården, vilket de utnyttjat till att ta upp en egen bakdörr in i garaget. Det gör garaget till ett extra användbart förråds- och verkstadsutrymme. Dessutom behöver du aldrig kånka på tunga och otympliga grejer som ska runt hela längan; det är bara att bära rätt in genom trädgården.

"Att vi fick öppna en bakdörr in i garaget underlättade ju vardagen rejält."

Område

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i huset sedan byggåret 1980. Nedan följer en kortare sammanfattning av förbättringar och underhåll som gjorts under deras innehavstid.
År 2000 - Byte av värmepanna och varmvattenberedare (Focus). Helrenovering av badrummet i markplan med klinker/kakel och golvvärme (eget arbete / Nyarps Rör AB). Samma år togs ett nytt fönster upp i stora sovrummet på andra plan för att släppa in mer dagsljus. Installation av centraldammsugare.
År 2007 - Installation av luftvärmepump (Panasonic).
År 2014 - Fasaden ommålad i sin helhet samt byte av de fasadbrädor som var dåliga.
År 2015 - Helrenovering av ovanvåning, alla rum fick nytt ekparkettgolv, väggar målades/tapetserades, trappan mellan markplan/ovanvåning renoverades med ekklädda steg och vitmålade vagnstycken och duschrummet på ovanvåning helrenoverades med grått klinkergolv med golvvärme, vita helkaklade väggar och nytt porslin (Eget arbete / Nyarps Rör AB). Samma år renoverades även huvudentrén i markplan med nytt ekparkettgolv och ny förvaring.
År 2016 - Installation av två helt nya kyl/frys i köket (LG).
Huset är anslutet till Telias fiberoptiska bredband, via detta kan man även få olika kanalpaket. Ett grundutbud av kanaler ingår i avgiften till samfälligheten, och det gör även bredband 100/100 Mbit/sek.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Strömsbergsvägen 17
Område
Ljungarum
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
5 rum och kök
Bo & biarea
130 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 194 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass C , 47 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA