Strömsbergs gård 7, sex rum och kök

Nygammal dröm vid dammen

Letar du efter ett nyckelfärdigt hus, har du en unik möjlighet här. Unikt i läge, stil, storlek och kvalitet. Strömsberg är som en by på landet, fast mitt i stan. Just här gör ån en liten paus och brer ut sig i en stor damm, med både fiske och bad om du vill. Ett litet fall hörs som ett behagligt brus, året runt. Kring herrgården med anor från 1600-talet finns ett antal äldre magasin och boningshus. Huset som nu är till salu ser gammalt ut, men är helt nybyggt från grunden, men du får komma nära för att bli varse nyhetens behag.

I denna speciella kulturmiljö har antikvarien haft ett och annat att säga till om, kan vi lova. Huset är till det yttre nästan helt identiskt med det gamla huset från förra sekelskiftet som stod här tidigare. Byggt med minutiös känsla för gamla detaljer. Gammeldags kopplade spröjsfönster med levande glas, lertegel på taket, panelen med olika brädbrädd och en takhöjd inne på tre meter. Huset mäter cirka 210 kvadrat och är disponerat för en stor familj med krav på stora ytor för den sociala och privata sfären. Interiört har inget sparats in på, varken material, ytskikt eller maskiner.

Snabbfakta
Adress Strömsbergs gård 7
Område Strömsberg / Ljungarum
Bostadstyp 2-plansvilla
Antal rum 6 rum och kök
Bo & biyta 209 kvm
Tomtareal 1497 kvm
Byggår 2019
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Per Sandwall

Reg. Fastighetsmäklare / Kontorschef
036-333 60 81
per@vastanhem.se
Läs mer

Film

Huset

"Vi brukar rekommendera att man bygger två stora sovrum så att master bedroom kan var både uppe och nere beroende på var i livet man är."

Fönstren

Fasad

Tak

"Vi har lagt ner väldigt mycket jobb på detaljerna och byggnadsvårdarna har bistått med bra vägledning hela vägen."

Entré

"Falu rödfärg finns i en ljus och en mörk nyans och vi har valt den ljusa; de gröna dörrarna tycker jag blev pricken över i."

Kök

Matplats

Vardagsrum

"Huset kanske blir k-märkt redan som nytt. Det kommer åldras med värdighet, och om hundra år kommer det vara svårt att skilja från dem som är 200 år."

Uteplats

Sovrum 1

"Fönstren är i proportion och storlek så lika ursprunget det bara gick att göra. Det gamla glaset ytterst är faktiskt nygjort på gammalt vis."

Klädkammare

Badrum entréplan

"Det finns bygglov för både ett garage och att riva förrådet samt bygga en bastu där intill sjön."

Tvätt - Groventré

Allrum

"Att ändra bygglovsansökan går också bra, om man är mer sugen på en gäststuga, ateljé eller till något annat ändamål. "

Sovrum 2

Badrum övre plan

"Det finns en brygga borta i änden av dammen och en liten plätt sandstrand; grannen mitt över har egen brygga. Fisk lär det också finnas i dammen."

Sovrum 3 och 4

Fastigheten

Strömsberg

Planritning

Mäklaren informerar
Huset värms med modern frånluftsvärmepump från Nibe med hög verkningsgrad. Värmen fördelas ut i husets samtliga rum genom vattenburen golvvärme. Huset är provtryckt för att testa tätheten i konstruktionen, för att ventilation och värme ska fungera sunt och ekonomiskt.
Huset är uppkopplat i ett så kallat ”Smarthus-system” där köparen kommer kunna styra många av husets system centralt och på distans via mobilen. Till en början är ljuset koppat hit, men det går att koppla till moduler för t ex värme och larm. Läs gärna mer på www.plejd.se för mer information om systemets möjligheter.
Huset är anslutet till det öppna fibernätet Wetternet. Till merparten av rummen i huset finns framdragen nätverkskabel. Läs gärna mer på www.wetternet.se för mer information om aktuellt tjänsteutbud.
Köket är platsbyggt och kommer från Vättersnickarna. Bänkskivorna är av kalksten. Vitvarorna i köket är samtliga inköpta 2019 och har följande modellbeteckningar; Mikrovågsugn BF634RGS1 Siemens, Inbyggnadsugn HB675GIS1S Siemens, Kylskåp KS36VVI3P Siemens, Frys GS36NVI3P Siemens, Fläktkåpa Thermex Lyon, Inbyggnadshäll 80 ED875FWB5E Siemens, Diskmaskin SN657X03TE Siemens. Samtliga vitvaror har en garantitid på fem år. Kyl och frys är självavfrostande.
Vitvarorna i tvättavdelningen är inköpta 2019 och är enligt följande; Tvättmaskin WMH4Y7B9DN Siemens och Torktumlare WT4HY8B9DN Siemens. Garantitiden är även här fem år.
Frånluftsvärmepumpen kommer från välkända Nibe och har modellbeteckningen "730".
Braskaminen och skorstenen är provtryckt och godkänd att elda i. Protokoll avseende detta bifogas bland tillhörande dokument.
Bygglov för garagebyggnad samt gästhus finns. Kontakta mäklaren för mer information och dokumentation kring detta.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Strömsbergs gård 7
Område
Strömsberg / Ljungarum
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
6 rum och kök
Bo & biarea
209 kvm (säljarens information)
Tomt
Areal: 1497 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass C , 79 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
Vägbeskrivning
Från Jönköping. Kör söderut på Herkulesvägen och tag sedan vänster in på Yttre Ljungarumsvägen. I höjd med kyrkan svänger ni vänster till Strömsbergsvägen. Fortsätt vägen fram mot Strömsbergs Gård. Följ sedan skyltning till huset som ni hittar till höger sida om vägen.
KARTA